Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

fot. yt/polskie radio

Szokujące

Grzegorz Górny o szokujących inwestycjach Watykanu: Trudno usprawiedliwić włożenie tak dużych pieniędzy w intratny biznes aborcyjny

- "Wśród wielu wątków, które pojawiły się w audycji RAI 3, jeden był z punktu widzenia katolickiego szczególnie bulwersujący. Okazuje się, że duża część pieniędzy Watykanu została zainwestowana w firmę produkującą środki wczesnoporonne. Chodzi o szwajcarski koncern farmaceutyczny Novartis i zależną od niego spółkę Sandoz" – czytamy w tekście autorstwa Grzegorza Górnego na portalu wplityce.pl.

Co Bóg powiedział św. Katarzynie o homoseksualizmie?

Wiara

Co Bóg powiedział św. Katarzynie o homoseksualizmie?

Grzech ten jest tak obrzydliwy dla Mnie, który jestem najwyższą i wieczną czystością, że przez ten jeden grzech zniszczyłem pięć miast z wyroku mej boskiej sprawiedliwości (por. Mdr 10,6; Rdz 19,24-25; Iz 13,19; Rz 9,29), która nie mogła go ścierpieć. Tak wstrętny był Mi ten grzech. I nie tylko Mnie, lecz i samym diabłom (których ci nieszczęśni obrali sobie za swych panów). Nie aby czuli odrazę do złego: nie lubią oni dobra, lecz z powodu swej natury, która była naturą anielską, odpycha ich widok tego potwornego grzechu, popełnianego obecnie. Wprawdzie rzucają oni zatrutą strzałę pożądliwości, lecz, gdy dochodzi do samego grzechu, uciekają z powodu, który ci podałem

Fot. Lynn ~ Off and On via Flickr, CC BY-ND 2.0

Świadectwo

Świadectwo: ,,Życie homoseksualisty pozostawiłem za sobą...''

Kiedyś byłem gejem. Dzisiaj już nie jestem homoseksualistą, właściwie to dłużej jestem heteroseksualistą niż homoseksualistą. Mam 65 lat, a jako homoseksualista żyłem od 15. do 28. roku życia. Kiedy miałem 13 lat, odkryłem, że nie zakochuję się w dziewczynach, jak moi koledzy, ale w chłopakach. Nie tylko zakochiwałem się w swoich przyjaciołach, ale zacząłem odczuwać do nich pociąg seksualny.

fot. yt/superstacja

Uwaga

Korwin-Mikke ukarany przez komisję etyki poselskiej za wpisy na Twitterze

Ukarania posła Konfederacji domagały się posłanki KO Monika Rosa i Urszula Zielińska oraz Stowarzyszenia przeciw Antysemityzmowi i Ksenofobii Otwarta Rzeczpospolita.. Chodzi o skandaliczne wpisy na Twitterze, jakie zamieścił Korwin-Mikke, który znany jest w wypowiedzi oraz wpisów, które często budzą mówiąc delikatnie – niesmak.

Fot. via: Pixabay

Kościół

Ks. prof. Xavier Dijon SJ: Pan Bóg nie stworzył homoseksualizmu

Znany belgijski jezuita, profesor prawa i filozof ks. Xavier Dijon wyjaśnił na łamach dziennika „La Libre Belgique”, dlaczego Kościół nie może udzielać błogosławieństwa parom homoseksualnym. Duchowny odpowiada na krytykę, jaka z różnych stron spadła na papieża Franciszka i Kongregację Nauki Wiary po publikacji ostatniego dokumentu na ten temat.

Screenshot Youtube  - Polonia Christiana

Kościół

Kard. Raymond Burke: Opór wobec oświadczenia Watykanu pokazuje homoseksualną agendę w Kościele

Kardynał Raymond Burke wyraził opinię, że Stolica Apostolska powinna jasno zadeklarować, iż papież Franciszek zaaprobował niedawne oświadczenie Kongregacji Nauki Wiary (KNW), które mówi o niemożliwości błogosławienia par homoseksualnych. Jego zdaniem jest to konieczne w związku z wyrazami nieposłuszeństwa różnych zarówno biskupów, jak i księży na całym świecie, którzy oświadczenie KNW kwestionują, a nawet sugerują, że ojciec święty jej nie zaaprobował.

Fot. via Pixabay

Szokujące

Homoseksualista w Papieskiej Komisji ds. Ochrony Nieletnich

Jak podaje portal „Life Site News” Chilijczyk Juan Carlos Cruz, który otwarcie deklaruje swój homoseksualizm, został powołany do Papieskiej Komisji ds. Ochrony Nieletnich. Cruz, który sam jest ofiarą molestowania seksualnego ze strony duchownego, jednocześnie wywołał w roku 2018 kontrowersję, gdy powiedział, że na prywatnym spotkaniu papież Franciszek utwierdził go w jego homoseksualizmie, mówiąc mu: „Bóg stworzył cię gejem”.