Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Fot. via Pixabay

Kościół

Bunt w niemieckojęzycznym Kościele doprowadzi do schizmy?

Zdaniem Williama Mahoney’a z „Church Militant” „niemieckojęzyczni duchowni” otwarcie sprzeciwiają się Rzymowi, tak jak w roku 1968 sprzeciwiali się encyklice Pawła VI Humanae vitae. Wówczas nie chcieli przyjąć do wiadomości potępienia przez Kościół katolicki antykoncepcji, dzisiaj sprzeciwiają się oświadczeniu Kongregacji Nauki Wiary, które potępia błogosławienie par homoseksualnych.

Fot. P. Tracz (KPRM) via Flickr, CC 0

Pilne

Będzie zakaz homoadpocji w Polsce. Ziobro: Przygotowaliśmy ustawę

„Wspólnie z panem ministrem Wójcikiem Ministerstwo Sprawiedliwości przygotowało ustawę, która ma w tym zakresie w sposób skuteczny ochronić dzieci przed tego rodzaju decyzjami, które mogłyby oznaczać adopcję przez pary pozostające we współżyciu homoseksualnym” – poinformował dziś na konferencji prasowej minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro.

fot. pixabay.com

USA

USA. Izba reprezentantów przyjęła ,,Akt o równości''

"Prawa osób transpłciowych to prawami człowieka – i Izba (Reprezentantów - red.) dała to dzisiaj jasno do zrozumienia, przyjmując "Akt o równości". Teraz nadszedł czas, aby Senat zrobił to samo" – napisał na Twitterze prezydent Joe Biden odnosząc się do wyniku głosowania.

Fot. via: Pixabay (Chickenonline, geralt)

Ideologia gender

ONZ szykuje czarną listę ,,homofobów’’?

Jak podaje portal „C-Fam”, biuro praw człowieka ONZ zbiera dane na temat osób i organizacji, które sprzeciwiają się agendzie LGBT. Na „czarnej liście” mogą się znaleźć „politycy, przywódcy religijni oraz organizacje z całego świata broniący życia i rodziny”. Portal sugeruje, że taka lista „może być wykorzystana do narzucenia sankcji na prorodzinnych orędowników i wystawienia ich na ataki terrorystyczne”.

Fot. screenshot - YouTube (Wirtualna Polska)

Odlot

Marzyła o chłopaku… nie wyszło. Dzieci nie lubiła nigdy. Szczery wywiad z Martą Lempart

Pojawia coraz więcej głosów, również z lewej strony sceny politycznej, że największym problemem tzw. „strajku kobiet” staje się jego liderka. O tym, że Marta Lempart staje się kłopotliwa mówiła m.in. Katarzyna Skrzydłowska-Kalukin z „Kultury Liberalnej”. Na fali ostatnich protestów media przypominają wywiady aktywistki sprzed lat. Dowiadujemy się z nich m.in., że jednym z marzeń żyjącej dziś w związku homoseksualnym liderki tzw. „strajku kobiet” był… chłopak.

Fot. via Pixabay, edytowane

Tylko u nas

,,Nie spotkałem szczęśliwego homoseksualisty''

Moja matka, która jest bardzo wierzącą osobą, usłyszała, że jest pewien zakonnik, który zna się dobrze na problemach homoseksualizmu. Długo mi o tym opowiadała i w końcu wymogła na mnie, bym spotkał się z tym augustianinem. Do spotkania doszło w Wurzburgu. Okazało się, że zakonnik też jest homoseksualistą. Powiedział mi, że życie jako homoseksualista jest zgodne z wiarą. Według niego, powinienem znaleźć sobie mężczyznę i spędzić z nim życie. Z matką radził mi zerwać kontakty. Po tym spotkaniu wszedłem na całego w środowisko homoseksualistów.

fot. pixabay.com

Szokujące

Szokujące. Modlisz się o nawrócenie geja? W Australii możesz trafić za to za kraty

Biskupi i przedstawiciele organizacji chrześcijańskich znaleźli się wśród sygnatariuszy listu skierowanego do władz australijskiego stanu Wiktoria, w którym protestują przeciwko wprowadzeniu ustawy dyskryminującej, ich zdaniem, katolików i wolność wyznania. Pod koniec ubiegłego roku władze stanowe zaprezentowały projekt prawa, który uznaje za przestępstwo działania mające na celu zmianę orientacji seksualnej gejów i lesbijek, także te oparte na modlitwie. Projekt nowego prawa stanie się prawdopodobnie przedmiotem debaty parlamentarnej w tym tygodniu.