Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

fot. pixabay.com

Szokujące

Szok! Australia. 10 lat więzienia za modlitwę o nawrócenie geja?

Australijski stan Wiktoria zaprezentował projekt ustawy, która uznaje za przestępstwo działania mające na celu zmianę orientacji seksualnej gejów i lesbijek. Ustawodawcy chcą zakazać nie tylko terapii w placówkach medycznych, ale także praktyk opartych na modlitwie. Zdaniem przedstawicieli Kościoła ingerencje prawne poszły za daleko i zagrażają prawu do wolności religijnej.

fot. fb/fredrick federley

Szokujące

Szwedzki europoseł uczestnikiem orgii. Jego partner skazany za pedofilię

- Pomimo skandalu, Fredrick Federley nie zrzekł się mandatu europosła ani nie zrezygnował z funkcji w partii Centrum. Wziął po prostu L4 do końca stycznia. Jego fani pocieszali go na Facebooku wpisami o tym, że miłość jest ślepa lub że również kobiety wiążą się często z przestępcami – czytamy na portalu radioszczecin.pl. Chodzi o jednego z uczestników głośnej ostatnio orgii z narkotykami w klubie gejowskim w Brukseli.

fot. pixabay.com

Kościół

Watykan. Kolejne międzynarodowe konsultacje ws. nadużyć w Kościele

Z inicjatywy Papieskiej Komisji ds. Ochrony Małoletnich odbyła się kolejna wirtualna konferencja poświęcona zapobieganiu nadużyciom względem dzieci i młodzieży. Swoimi doświadczeniami w tym zakresie dzielili się przedstawiciele Kościoła z Ameryki Łacińskiej, Afryki i Azji. Próbowano również wyciągnąć wnioski z raportu na temat McCarricka.

Fot. Lynn ~ Off and On via Flickr, CC BY-ND 2.0

Tylko u nas

Gdy gej spotyka Jezusa

Kiedyś byłem gejem. Dzisiaj już nie jestem homoseksualistą, właściwie to dłużej jestem heteroseksualistą niż homoseksualistą. Mam 65 lat, a jako homoseksualista żyłem od 15. do 28. roku życia. Kiedy miałem 13 lat, odkryłem, że nie zakochuję się w dziewczynach, jak moi koledzy, ale w chłopakach. Nie tylko zakochiwałem się w swoich przyjaciołach, ale zacząłem odczuwać do nich pociąg seksualny.

fot. pixabay.com

Kościół

Anglia. Natychmiastowa interwencja episkopatu ws. raportu o nadużyciach seksualnych

Biskupi Anglii i Walii podjęli refleksję nad raportem niezależnej komisji śledczej (IICSA), która zbadała zjawisko seksualnego wykorzystywania dzieci w tamtejszym Kościele katolickim, w ciągu ostatnich 50 lat. Biskupi zaakceptowali zalecenia komisji, podjęto już pierwsze kroki nad ich wdrożeniem. „Dane są szokujące i przytłaczające. Zanosimy przed oblicze Boga naszą boleść i skruchę” – czytamy w oświadczeniu episkopatu.

Proroctwo św. Nila na XX wiek. To się właśnie dzieje

Wiara

Proroctwo św. Nila na XX wiek. To się właśnie dzieje

Ludzie po 1900 roku, w połowie XX stulecia, zmienią się nie do poznania. Kiedy nadejdzie czas nadejścia Antychrysta, cielesne namiętności zaćmią umysły ludzi, hańba i bezprawie będzie rosnąć w siłę. Wtedy to świat będzie się zmieniać nie do poznania. Wygląd ludzi się zmieni tak, że nie można będzie odróżnić mężczyzn od kobiet, z powodu bezwstydności w ubiorze i uczesaniu. Ludzie ci będą okrutni i podobni do dzikich zwierząt z powodu pokus Antychrysta.

Fot. screenshot - YouTube (PCh24TV · Polonia Christiana)

Kościół

Ks. prof. Oko: ,,Lawendowa mafia’’ niszczy Kościół

Kościół katolicki nie jest tylko prześladowany przez wroga zewnętrznego, ale jest też niszczony od wewnątrz przez homo mafię złożoną z hierarchów z całego świata, którzy zapewniają kariery tylko gejom, oraz chronią gejów pedofilów przed odpowiedzialnością. Ich obecność w Kościele nie była przypadkowa. W pierwszej połowie XX wieku, w USA, amerykańska partia komunistyczna wysłała „do seminariów duchownych ponad tysiąc mężczyzn, ateistów i homoseksualistów, aby szerzyli demoralizację w Kościele i niszczyli Kościół od środka”. Na podobnych zasadach komunistyczna bezpieka w krajach zniewolonych przez komunistów uplasowała przez dekady swoją agenturę w seminariach – wielu z konfidentów bezpieki w Kościele było gejami.

fot. yt/mediatekajp2

Wrocław. Kard. Gulbinowicz pozbawiony tytułu Honorowego Obywatela miasta

- W piątek wrocławscy radni zajmowali się projektem uchwały o odebraniu kardynałowi Henrykowi Gulbinowiczowi tytułu Honorowego Obywatela Wrocławia. Ostatecznie zmarłemu niedawno duchownemu odebrano to wyróżnienie. Wcześniej zmieniono prawo, by w ogóle było to możliwe. Dotychczas przepisy nie przewidywały możliwości odbierania tego tytułu – czytamy na portalu gazetawroclawska.pl.

Fot. via Pixabay

Szokujące

Homomafia w polskim Kościele. Ks. Dziewiecki: Perwersyjna struktura zła

W Polsce „wyjątkiem są takie seminaria, w których” nie można się zetknąć „z problemem homoseksualizmu” — „jest coraz więcej takich przypadków”. „W niektórych seminariach istnieją już kliki homoseksualnych duchownych, obejmujące niektórych wykładowców, innych księży, a także kleryków […] w takich seminariach wręcz zastraszani, prześladowani są ci alumni, którzy nie dali się uwieść” czy też zdemaskowali istnienie homoseksualnej mafii w danym seminarium. „Są też takie seminaria, w których, według wszelkich przesłanek, kliki czy mafie homoseksualne sięgają przełożonych seminariów i biskupów”.

Fot. screenshot - YouTube (PCh24TV · Polonia Christiana)

Ideologia gender

Ks. prof. Oko: Geje terroryzują całe społeczeństwa

W 2013 roku odbyła się prezentacja książki „Bóg kocha homoseksualistów”, która ukazała się nakładem wydawnictwa AGAPE. Jeden z jej współautorów, ks. prof. Dariusz Oko, mówił wówczas o próbie zdominowania przez środowiska homoseksualne większości społeczeństwa, porównując te działania do taktyki bolszewików, którzy również będąc mniejszością, zapanowali nad większością. Duchowny poruszył też kwestię pedofilii wśród osób homoseksualnych oraz pedofilii wśród duchownych.

fot. pxhere.com

Kościół

Episkopat Anglii deklaruje pomoc ofiarom nadużyć

W Wielkiej Brytanii opublikowano kolejny raport dotyczący seksualnego wykorzystywania nieletnich. Po skandalu jaki wybuchł w 2011 roku, kiedy śmierć prezentera BBC Jimmy'ego Savile'a ujawniła potworną skalę tego procederu w mediach publicznych, powołano Niezależne Śledztwo Wykorzystywania Seksualnego Dzieci (IICSA). Badana jest instytucja po instytucji. Obecny raport dotyczy Kościoła katolickiego w Anglii i Walii.

Screenshot Youtube

Kościół

Kard. Müller: Słowa papieża o homoseksualistach nie są dla wiernych wiążące

„Można i należy krytykować wiele idei i działań poszczególnych papieży, nie kwestionując misji i pełnomocnictwa papieża jako następcy św. Piotra” – powiedział kardynał Gerhard Müller, odnosząc się w ten sposób do kontrowersji wokół słów papieża Franciszka o legalizacji cywilnych związków par homoseksualnych, jakie znalazły się w filmie Francesco.