Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

,,GW'': Kard. Gulbinowicz oskarżony o molestowanie chłopca

Kościół

,,GW'': Kard. Gulbinowicz oskarżony o molestowanie chłopca

Przemysław Kowalczyk, poeta posługujący się pseudonimem Karol Chum, oskarża kardynała Henryka Gulbinowicza o molestowanie seksualne. Powiedział, że w 1989 roku, mając 15, padł jego ofiarą. Kowalczyk twierdzi, że nie jest jedyny, a o. Józef Szańca z seminarium w Legnicy miał "jakąś umowę z Gulbinowiczem, żeby mu podsyłać chłopców".

(fot. youtube)

Tylko u nas

Ks. Tadeusz Isakowicz - Zaleski dla Frondy: Lobby homoseksualne jest jak nowotwór

Portal Fronda.pL: „Są badania, zresztą powtórzone kilkukrotnie, episkopatu amerykańskiego, są też chyba niemieckiego, i wszędzie powtarza się to samo: 80 proc. przypadków owych nadużyć dotyczy chłopców w wieku od 12 do tam 17 lat. Przepraszam bardzo, co to jest za pedofilia? To nie jest żadna pedofilia, to jest pederastia po prostu” - powiedział prof. Ryszard Legutko. Jego wypowiedź wywołała oburzenie wśród opozycji. Jak naprawdę wygląda sytuacja?

Prof. Antoni Dudek: Homolobby w Kościele to fakt

Kościół

Prof. Antoni Dudek: Homolobby w Kościele to fakt

Wątek SB w sprawie nadużyć seksualnych popełnianych przez duchownych jest istotny, ale nie można odwracać ról. SB nikogo nie wpychała w pedofilię, ale wykorzystywała tych, którzy popełnili takie czyny. Problemem jest raczej co innego: lobby homoseksualne. Jego istnienie nie podlega wątpliwości - mówi prof. Antoni Dudek w rozmowie z portalem "Do Rzeczy".

(fot. youtube)

Polska

Prof. Ryszard Legutko: Zmanipulowane informacje nt. mojej wypowiedzi. Będą pozwy

– W związku z pojawiającymi się zmanipulowanymi informacjami na temat mojej wypowiedzi z wywiadu dla Polskiego Radia 24 z dnia 15.05 br., niniejszym informuję, że już w pierwszych zdaniach wywiadu potępiłem obrzydliwe zachowania seksualne wobec nieletnich, które według mnie powinny być karane z całą surowością – napisał prof. Ryszard Legutko w oświadczeniu przesłanym mediom.

fot. sxc.hu

Polska

Brawo! Polska wśród najlepszych w Europie!!!

Wszystkich, których martwi brak dobrych wiadomości ucieszy informacja z lewicowego portalu „Krytyka Polityczna”. Według artykułu „Polska wśród homofobicznych liderów UE – ranking ILGA Europe” autorstwa Kampanii Przeciw Homofobii „Polska po raz trzeci zajęła przedostatnie miejsce wśród krajów UE w rankingu ILGA Europe analizującym poziom równouprawnienia osób LGBTI” „(lesbijek, gejów, osób biseksualnych, transpłciowych i interpłciowych)”. Jeszcze bardziej "homofobiczna" od Polski jest Łotwa.