Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

(fot. pixabay/kevinsnyman)

Jan Marek Chodakiewicz: Rewolucja seksualna. O tym się nie mówi

Gabriele Kuby [The Global Sexual Revolution: Destruction of Freedom in the Name of Freedom (Kettering, OH: Lifesite, 2015)] pisze, że rewolucja seksualna ogarnia wszystko. Wymówką do niej jest „kontrola populacji”. Celem jest zniszczenie chrześcijaństwa i zastąpienie go „miękkim totalitaryzmem”. Autorka ostrzega, że jest to rewolucja odgórna, której „powód i cel są ukryte” („the cause and the objective are hidden”, s. 50). Taktyką rewolucyjną jest egalitaryzm, utopia powszechnej równości. W takt takiej taktyki dokonuje się „normalizacji gender” (mainstreaming gender), czyli wszelkich seksualnych ekscentryzmów i ekstremizmów. Celem jest tyrania perwersyjnych mniejszości nad nami wszystkimi - pisze Marek Jan Chodakiewicz na łamach portalu tysol.pl

Strzemecki: LGBT celowo szarga świętości - to ich taktyka

Ideologia gender

Strzemecki: LGBT celowo szarga świętości - to ich taktyka

Wiele osób chce zaprotestować przeciwko demoralizacji, niszczeniu ludzkiej tożsamości i innym mniej lub bardziej uświadomionym celom tej ideologii. Wiemy już, że tak jest, bo mamy nawet wyrok sądu lubelskiego, że nawet krytyka homoseksualizmu jest zakazana" - stwierdził na antenie Telewizji Trwam wiceszef Stowarzyszenia Rodzin Wielodzietnych, Grzegorz Strzemecki.

zdjęcie ilustracyjne (fot. pixabay)

Polska

Tomasz Rzymkowski: LGBT to środowisko marginalne. Trupa cyrkowa od miasta do miasta

- Tym środowiskom zależało na konfrontacji i na tym, aby ubrać się w szaty ofiary. Ta narracja polega głównie na tym, aby pokazać, że się jest prześladowanym, ale sami prowokują, przekraczając kolejne granice. To bardzo agresywne, prowokujące gesty ze strony tych środowisk, które są bardzo marginalne. Najlepszym potwierdzeniem jest to, że nie są w stanie zorganizować parady jednocześnie w 2-3 miastach, bo zabrakłoby uczestników. Stąd taka trupa cyrkowa, która jeździ od miasta do miasta i paraduje” – powiedział w Radiu Warszawa Tomasz Rzymkowski, poseł Kukiz’15.

(fot.youtube)

Polska

Ks. Daniel Wachowiak o wydarzeniach w Białymstoku: Nie ma strefy wolnej od zła. Demon znajdzie szczelinę

Nie milkną echa po wydarzeniach, jakie miały miejsce w Białymstoku podczas Marszu Równości. Grupka agresywnych kiboli została utożsamiona z Kościołem i stała się kolejnym pretekstem do walki z Kościołem. O tym jak powinien zachować się katolik w takiej sytuacji pisze w mediach społecznościowych ks. Daniel Wachowiak, proboszcz parafii w Piłce i aktywny użytkownik Twittera.

USA: Czy homoseksualista może nauczać w katolickiej szkole?

Polska

USA: Czy homoseksualista może nauczać w katolickiej szkole?

W Stanach Zjednoczonych trwa debata nad wyrzuceniem z pracy homoseksualnego nauczyciela szkoły wyższej, Laytona Payne-Eliotta. Mężczyzna pracował przez 13 lat w katolickim liceum archidiecezji Indianapolis. Stracił pracę, bo zawarł cywilny związek pseudo-małżeński z mężczyzną.

Tomasz Terlikowski: Kto się naprawdę starł w Białymstoku?

Tomasz Terlikowski: Kto się naprawdę starł w Białymstoku?

Sytuacja w Białymstoku w żadnym razie nie jest starciem między zwolennikami cywilizacji śmierci i cywilizacji życia, między zwolennikami LGBT, a zwolennikami wartości czy chrześcijaństwa. To starcie między dwoma obliczami tej samej cywilizacji, cywilizacji przemocy, niszczenia wartości, agresji.

Uważasz się za katolika i wspierasz LGBT? ZOBACZ, co Bóg powiedział św. Katarzynie o grzechu homoseksualizmu!

Wiara

Uważasz się za katolika i wspierasz LGBT? ZOBACZ, co Bóg powiedział św. Katarzynie o grzechu homoseksualizmu!

Grzech ten jest tak obrzydliwy dla Mnie, który jestem najwyższą i wieczną czystością, że przez ten jeden grzech zniszczyłem pięć miast z wyroku mej boskiej sprawiedliwości (por. Mdr 10,6; Rdz 19,24-25; Iz 13,19; Rz 9,29), która nie mogła go ścierpieć. Tak wstrętny był Mi ten grzech. I nie tylko Mnie, lecz i samym diabłom (których ci nieszczęśni obrali sobie za swych panów). Nie aby czuli odrazę do złego: nie lubią oni dobra, lecz z powodu swej natury, która była naturą anielską, odpycha ich widok tego potwornego grzechu, popełnianego obecnie. Wprawdzie rzucają oni zatrutą strzałę pożądliwości, lecz, gdy dochodzi do samego grzechu, uciekają z powodu, który ci podałem