Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Argentyna: Rząd promuje homoedukację

Argentyna: Rząd promuje homoedukację

Ines Franck – ekspert centrum edukacyjnego – informuje, że wysłanych zostanie sześć milionów kopii tej publikacji. Ma ona trafić do każdego gospodarstwa domowego w Argentynie. Zgodnie z założeniem władz, ma ona pomóc w uczeniu dzieci o ludzkiej seksualności. Zdaniem Franck, publikacja jest tendencyjna i stanowi bezprecedensowy przykład indoktrynacji promowanej przez rząd w porozumieniu z organizacją międzynarodową.

Węgrzyn: Mój los zależy od siły homoseksualnego lobby

Węgrzyn: Mój los zależy od siły homoseksualnego lobby

- W tej chwili o tym nie myślę. Jestem optymistą i liczę, że zarząd krajowy podejmie taką decyzję, że znajdę się na listach wyborczych. Jeżeli by się okazało inaczej, to będę to odbierał jednoznacznie, że środowiska homoseksualne miały większe wpływ i większe przełożenie - powiedział Węgrzyn Radiu Park.

Kolejna progejowska wspólnota chrześcijańska

Kolejna progejowska wspólnota chrześcijańska

Zdanie to zostało zastąpione stwierdzeniem, że duchowni "z radością podporządkują się panowaniu Jezusa Chrystusa". Wspólnota prezbiteriańska, stała się tym samym czwartą wspólnotą protestancką – po ewangelicko-luterańskiej, episkopalnej i „Zjednoczonym Kościele Chrystusa” – która zdecydowała się dopuścić jawnych homoseksualistów do godności duchownych.

Żuraw: Z progejowską policją bezpieczniej

Żuraw: Z progejowską policją bezpieczniej

O bezpieczeństwie i prawach homoseksualistów traktują specjalne warsztaty dla środowiska LGBT (z ang. Lesbians, Gays, Bisexuals, Transgenders), prowadzone przez policjantów we współpracy z Kampanią Przeciw Homofobii w ramach ogólnopolskiej akcji pod hasłem „Razem bezpieczniej”.