Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Prof. Jerzy Bralczyk/fot. Wikipedia

Prof. Bralczyk dla Fronda.pl o bezpłciowych imionach: Wszelkie zabiegi naruszające pewną tradycję wydają się problematyczne i niepotrzebne

Można nadawać właściwie dowolne imiona. W Polsce jest jednak taka tradycja, że nadaje się imiona, które mają pewne umocowanie w kulturze. Rzadko zdarzają się imiona, które są w jakiś sposób umotywowane poza naszymi tradycjami. Rada Języka Polskiego, której jestem członkiem, często wypowiada się w sprawie stosowności imion. Co prawda, nie przesądzając czy coś jest dobre, czy nie, bo o tym ostatecznie decyduje urzędnik w Urzędzie Stanu Cywilnego. Wypowiadamy się jednak choćby po to, aby nie nadawać imion ośmieszających. Czasem zwracamy uwagę na ten problem jednak, jak powiedziałem, ostateczna decyzja należy do urzędnika.

Ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski/fot. W. Borowik

Kościół

Ks. Isakowicz-Zaleski o saunie gejowskiej: Z jednej strony Kościół jest niesłychanie radykalny w kwestii homoseksualizmu. Z drugiej - nie radzi sobie z tym problemem we własnych szeregach

Marta Brzezińska: W mediach aż huczy od informacji o tym, że Stolica Apostolska zakupiła apartamentowiec z sauną gejowską. Pomijając fakt, jak absurdalnie to brzmi, czy to kolejny dowód na to, że homolobby w Watykanie, o którym mówi zarówno Ksiądz, jak i ks. Dariusz Oko ma się świetnie i nie powinniśmy lekceważyć tego typu doniesień?

Stanisław Obirek/Fot. za YouTube

Eks-ksiądz prymitywnym głosem salonu homoseksualnego

- To wyparta, zepchnięta seksualność owocuje takimi dewiacjami jak pedofilia. I to jest przypadek Kościoła. Księża to grupa zawodowa dotknięta chorobą, którą trzeba leczyć - powiedział prof. Stanisław Obirek w audycji "Gość Radia Zet". Owe sformułowanie to imitacja braku rzeczowej umiejętności analizy przedmiotu. Obirek, niegdyś profesor jezuickiej Akademii Ignatianum, dziś genderowiec i zagorzały antykatolik, głosi takie bzdury na które trzeba natychmiast reagować. W rozmowie radiowej Obirek pokazał księży i kościół, jako siedlisko pedofilii, miejsce, w którym dzieci są zagrożone gwałtem i molestowaniem. Każdy ksiądz to według niego osobnik o skrywanej, patologicznej skłonności pedofilskiej. Wyrażając takie sądy Obierek nie podaje żadnych dowodów na to, że tak w rzeczywistości jest. Tylko stwierdza: „Mamy solidne studia na ten temat. Ta grupa zawodowa jest dotknięta tą chorobą, którą trzeba leczyć”. Jakie studia? Jakie badania? Tego niestety nie wiemy i się nie dowiemy, gdyż są to osz

Wałęsa: Jako katolik i wierny syn Kościoła zawsze będę bronił praw tradycyjnej rodziny i wyłączności jej prawa do bycia nazywaną rodziną

Wałęsa: Jako katolik i wierny syn Kościoła zawsze będę bronił praw tradycyjnej rodziny i wyłączności jej prawa do bycia nazywaną rodziną

Na łamach tygodnika „Wprost” Lech Wałęsa odnosi się do swojej wypowiedzi na temat homoseksualistów. „Zaprotestowałem przeciwko wszechogarniającemu mówieniu o rzeczach, które nie stanowią istoty sprawy. Może niezgrabnie, ale powiedziałem, że jeśli brać pod uwagę kwestie odmienności seksualnej, to dziś grupa osób o odmiennych od większości gustach lokuje się wedle ordynacji poza parlamentem, a jeśli w ramach parlamentu, to gdzieś w ostatniej ławie, bo więcej niż jeden mandat z tego nie wyjdzie (...). Nie patrzę nikomu do łóżka, mnie to nic nie obchodzi! Znam gejów i pewnie z niejednym czy niejedną mam przyjacielskie relacje, ale o tym nie rozmawiamy, bo dla mnie, człowieka starej daty, ten temat to intymność. Sprawa osobista, która na sztandary nie powinna być wynoszona, a na pewno nie powinna być jako przymiot przy kandydacie do parlamentu” - pisze Wałęsa.

Lewica nie chce pomagać homoseksualistom spoza lobby gejowskiego

Rodzina

Lewica nie chce pomagać homoseksualistom spoza lobby gejowskiego

Prof. Krystyna Pawłowicz powiedziała ostatnio, że po debacie sejmowej na temat związków partnerskich zgłosili się do niej przedstawiciele Stowarzyszenia POMOC 2002 z Radomia, które pomaga osobom homoseksualnym w wychodzeniu z tej skłonności, by opowiedzieć o dramatach, jakie często dotykają takie osoby. I właśnie zainspirowana tymi problemami posłanka zadała minsitrowi zdrowia proste pytanie o to, czy jego resort pomaga jakoś takim osobom i czy wspiera terapie osób homoseksualnych.

O. Rydzyk: Rewolucja genderowa gorsza niż komunizm

O. Rydzyk: Rewolucja genderowa gorsza niż komunizm

- To co się dzieje w Polsce - wrócę jeszcze do tych związków homoseksualnych i lesbijskich - to wypływa z tzw. rewolucji genderowej. Lewicowa rewolucja przez cały świat idzie, i jak mówią specjaliści, ona zrobi więcej krzywdy niż komunizm - powiedział na antenie Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk.

Prof. Pawłowicz chce leczyć homoseksualistów

Prof. Pawłowicz chce leczyć homoseksualistów

- Po debacie na temat projektów ustaw o związkach partnerskich zgłosili się do mnie przedstawiciele Stowarzyszenia POMOC 2002 z Radomia tworzący grupy wsparcia dla osób chcących wyjść z zachowań homoseksualnych – pisze w interpelacji Krystyna Pawłowicz, która poprosiła ministra zdrowia m.in. o informacje, czy resort prowadzi „jakieś konkretne formy pomocy i terapii dla osób homoseksualnych i czy w ogóle zajmuje się problemami tych osób”.

Jak nie Wałęsa, to Nigeria! Lesbijki nie mogą tam grać w piłkę! Naprawdę – skandal

Jak nie Wałęsa, to Nigeria! Lesbijki nie mogą tam grać w piłkę! Naprawdę – skandal

„Mniejszość nie może wchodzić na głowę większości (...). Ja sobie nie życzę, żeby ta mniejszość, z którą się nie zgadzam (...) wychodziła na ulice i moje dzieci i moje wnuki bałamuciła jakimiś tam mniejszościami (...) Oni muszą wiedzieć, że są mniejszością i muszą się do mniejszych rzeczy przystosować. A nie wchodzić na największe szczyty, na największe godziny, największe prowokacje, żeby psuć tych innych, albo wybierać z tej większości (...). Nie zgadzam się z tym i nigdy się nie zgodzę – powiedział Lech Wałęsa. Jego zdaniem w polskim Sejmie homoseksualiści powinni siedzieć w ostatniej ławie sali plenarnej, a nie gdzieś na przodzie. - A nawet jeszcze za murem - stwierdził były prezydent.

Godson wygrał z homolobby

Godson wygrał z homolobby

Dwie organizacje LGBT wnioskowały o ukaranie posła Godsona przez Komisję Etyki Poselskiej za to, że cytował Pismo Święte. Chodziło o wersety poświęcone homoseksualizmowi, który Pismo Święte, jak i chrześcijaństwo uznają za grzech sodomski.

Wałęsa: "W życiu nie przeproszę! Jeszcze nikt Wałęsy na kolana nie rzucił"

Kościół

Wałęsa: "W życiu nie przeproszę! Jeszcze nikt Wałęsy na kolana nie rzucił"

Temat Wałęsy i jego krytyki homoseksualizmu nie schodzi z pierwszych stron gazet. Dzisiaj ukazał się wywiad z byłym Prezydentem przeprowadzonym przez dziennik "Rzeczpospolita". Wałęsa mówni w nim: - Uznaję homoseksualistów i nie zgadzam się na ich prześladowanie. Ale jestem przeciwko afiszowaniu się i przeciwko zajmowaniu przez nich niewłaściwych miejsc. Według Wałęsy społeczne poparcie, jakie mają homoseksualiści, nie pozwoli im na wejście do sejmu większą grupą. Dlatego, jego zdaniem, powinni siedzieć w ostatnich ławach w parlamencie, a nawet za murem. Tyle miejsc w parlamencie, ile społecznego poparcia-.

Śmiercionośny seks gejowski

Rodzina

Śmiercionośny seks gejowski

I niestety nie chodzi tylko o zagranicę, ale także o Polskę. Gdy kilka lat temu przygotowywałem książkę na temat homoseksualizmu, rozmawiałem z wieloma lekarzami. I każdy z nich przyznawał, że homoseksualizm, a konkretniej akty homoseksualne są niebezpieczne dla zdrowia. Ale gdy prosiłem o rozmowę pod nazwiskiem każdy odmawiał tłumacząc, że ma jeszcze trochę rzeczy do zrobienie w nauce, i nie zamierza wystawiać się na odstrzał. W swojej pracy skorzystałem więc z badań zagranicznych, prowadzonych głównie przez lekarzy, którzy i tak z mainstreamu naukowego zostali wykluczeni, i którzy naprawdę troszczą się o gejów. Część z wyników pochodzi także od badaczy gejowskich, którym dla odmiany wolno więcej, bo im homofobii, nikt nie zarzuci. I trzeba powiedzieć, że wnioski, do jakich oni dochodzą są wstrząsające.

Hiszpański minister: „z faktu, iż homoseksualiści "nie zapewniają przetrwania gatunku ludzkiego", nie można ich zrównywać w prawach z parami heteroseksualnymi”

Hiszpański minister: „z faktu, iż homoseksualiści "nie zapewniają przetrwania gatunku ludzkiego", nie można ich zrównywać w prawach z parami heteroseksualnymi”

Minister hiszpańskiego MSW Jorge Fernández powiedział: „Odrzucając małżeństwa homoseksualne, nie powinniśmy używać argumentów wyznaniowych. Są argumenty racjonalne przemawiające za tym, że pary jednopłciowe nie mogą cieszyć się taką samą ochroną władz publicznych jak małżeństwa naturalne. Przetrwanie gatunku na przykład nie byłoby wówczas zapewnione”. I dodał: "gdyby 75 proc. Hiszpanów, którzy mienią się katolikami, postępowało zgodnie ze swoimi przekonaniami" wówczas rząd Jose Luisa Zapatero nie przeforsowałby zmian w prawie pozwalających na zawieranie małżeństw przez homoseksualistów”.