Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Krzemiński: Wyznania homofoba

Krzemiński: Wyznania homofoba

Zdaje się, że obszar ten się kurczy, bo granicę zaczyna wyznaczać PiS, który - jeśli mu się bliżej przyjrzeć – wcale taką ortodoksyjną prawicą nie jest.

Terlikowski: Płeć jest zmienna, homoseksualizm NIE!

Rodzina

Terlikowski: Płeć jest zmienna, homoseksualizm NIE!

Gdy więc facet – a ja jestem prosty człowiek i uznaje, że kto jest kim poznaje się po cechach fizycznych, a nie deklaracjach – który dojdzie do wniosku, że jest kobitką jest faszerowany hormonami i kastrowany (albo i nie, bo przecież o tym, kim jestem – według postępowców – decyduje moja wola, a nie jakieś tam drobiazgi w stylu członka czy piersi). I to za pieniądze – w większości krajów Europy – podatników. A każdy, kto podda w wątpliwość takie działanie (trzeba przyznać, że kuriozalne, bo facet nie stanie się od tego kobietą, podobnie jak kobieta nie stanie się facetem po tym, jak przyszyje się jej coś ze skóry w miejsce pochwy) jest uznawany za zacofanego zwolennika średniowiecza.

Kolejne wydawnictwo majstruje przy definicji homoseksualizmu

Kolejne wydawnictwo majstruje przy definicji homoseksualizmu

Kilka dni temu portal Fronda.pl pisał o zmianie definicji dotyczących homoseksualizmu i biseksualizmu w encyklopediach PWN. Wydawnictwo przystąpiło do „aktualizacji” haseł po interwencji Stowarzyszenia Pracowania Różnorodności, któremu przeszkadzało, że homoseksualizm zdefiniowany jest jako „zaburzenie identyfikacji płciowej”.

Szczęśliwej drogi już czas!

Szczęśliwej drogi już czas!

Jakiś czas temu Michał Piróg oświadczył, że źle się czuje w Polsce i postanawia wyjechać do Izraela. Co mogło być powodem tego złego samopoczucia? - W Polsce chyba trudniej jest być gejem. Jako Żyd mam wszystkie prawa obywatela, jako gej już nie. Mój partner nie może po mnie dziedziczyć. Nie mogę adoptować dziecka. Chyba że będę ściemniał i lawirował, co zrobiła część moich homoseksualnych znajomych. Wyobraź sobie, że jako gej nie mogę oddać krwi, mimo iż jest ona wcześniej badana - powiedział w jednym z wywiadów.

PWN zaktualizuje hasła „biseksualizm” i „homoseksualizm”

PWN zaktualizuje hasła „biseksualizm” i „homoseksualizm”

Pracownia Różnorodności wystąpiła do PWN w sprawie siedmiu encyklopedii dostępnych w sprzedaży, wydanych w latach 1998-2008. Opisywały one biseksualność i homoseksualność jako „zaburzenie identyfikacji płciowej”. Zdaniem, SPR „żadna nie wspominała, że są one orientacjami psychoseksualnymi takimi samymi jak heteroseksualność”.

Czeska kłótnia o paradę „gejów”

Rodzina

Czeska kłótnia o paradę „gejów”

Najpierw paradzie udzielił swojego patronatu prezydent Pragi, Bohuslav Svoboda, przedstawiciel rządzącej centro-prawicowej ODS. Postawę samorządowca ostro skrytykował Petr Hájek, najbliższy współpracownik ojca-założyciela ODS, czyli prezydenta Vaclava Klausa. W wywiadzie stwierdził, że pochód „to nie żadna niewinna zabawa, lecz poważna polityczna demonstracja pewnego poglądu na świat” – który – dodaje – „nie ma nic wspolnego z liberalnym-konserwatyzmem ODS. Burzę wzbudziło określenie przez Hajka homoseksualizmu jako „dewiacji.

Skarga do REM na Tomasza P. Terlikowskiego odrzucona

Skarga do REM na Tomasza P. Terlikowskiego odrzucona

„Zwracam się z prośbą o interwencję w sprawie, zamieszczonego przez redaktora naczelnego portalu www.fronda.pl Tomasza Terlikowskiego, filmu, który moim zdaniem narusza zasadę prawdy, zasadę obiektywizmu, zasadę oddzielenia informacji od komentarza oraz zasadę szacunku i tolerancji(wg definicji z Karty Etycznej Mediów)” - napisali homo-lobbyści.

Terlikowski: Homo-nauka zamiast nauki

Rodzina

Terlikowski: Homo-nauka zamiast nauki

Ta prosta prawda, dla której uzasadnienia wcale nie trzeba się odwoływać do Karla Poppera, jest coraz częściej kwestionowana. Dzisiaj autonomia uniwersytetów, wolność badawcza jest coraz częściej ograniczana. I to nie przez paskudny Kościół (co wciąż jeszcze mu się zarzuca), ale przez lewackich homoaktywistów, którzy próbują zakneblować wszystkich, którzy myślą w odróżnieniu od nich samych.