Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Homoseksualna katastrofa w Chile. Papież reaguje, są pierwsze efekty

Kościół

Homoseksualna katastrofa w Chile. Papież reaguje, są pierwsze efekty

Ordynariusz chilijskiej diecezji Rancagua bp Alejandro Goic suspendował 22 procent diecezjalnego kleru. W związku z kryzysem seksualnym - wykorzystywano nieletnich, dochodziło do ekscesów homoseksualnych - po powrocie z Watykanu, gdzie spotkał się z Ojem Świętym, hierarcha zawiesił aż 15 spośród 68 księży. Są podejrzani o rozmaite wykroczenia.

Oto, co powiedział Bóg św. Katarzynie o grzechu homoseksualizmu

Kościół

Oto, co powiedział Bóg św. Katarzynie o grzechu homoseksualizmu

Grzech ten jest tak obrzydliwy dla Mnie, który jestem najwyższą i wieczną czystością, że przez ten jeden grzech zniszczyłem pięć miast z wyroku mej boskiej sprawiedliwości (por. Mdr 10,6; Rdz 19,24-25; Iz 13,19; Rz 9,29), która nie mogła go ścierpieć. Tak wstrętny był Mi ten grzech. I nie tylko Mnie, lecz i samym diabłom (których ci nieszczęśni obrali sobie za swych panów). Nie aby czuli odrazę do złego: nie lubią oni dobra, lecz z powodu swej natury, która była naturą anielską, odpycha ich widok tego potwornego grzechu, popełnianego obecnie. Wprawdzie rzucają oni zatrutą strzałę pożądliwości, lecz, gdy dochodzi do samego grzechu, uciekają z powodu, który ci podałem

fot. Twitter Nowoczesna

.Nowoczesna ostro w lewo. I po co komu taka partia?

Dziś partia .Nowoczesna pokaże gwóźdź do trumny... swojej. Ugrupowanie, które jeszcze w ubiegłym roku miało nienajgorsze notowania i pod przywództwem Ryszarda Petru grało przede wszystkim kwestiami ekonomii, dziś spycha się konsekwentnie w kierunku lewackiego marginesu. Nowoczesna Katarzyny Lubnauer zaprezentuje dziś projekt ustawy o związkach partnerskich. To ma być program, którym podbije serca Polek i Polaków.

Biedroń chce przejąć władzę nad Polską. A oto wypowiedzi, które TOTALNIE go kompromitują

Odlot

Biedroń chce przejąć władzę nad Polską. A oto wypowiedzi, które TOTALNIE go kompromitują

,,Przecież liderem nie jest dziś ani Schetyna, ani Tusk, ani nikt inny. To pokazują sondaże. Moim celem jest wyjście z tej katastrofy politycznej, z wojny polsko-polskiej, z wojny między PiS a PO. Polska potrzebuje zjednoczonej opozycji przeciw PiS i jestem w stanie stanąć na jej czele. Trzeba zjednoczyć wszystkich Polaków, bo Polska jest najważniejsza'' - mówi Robert Biedroń, tęczowy prezydent Słupska, w rozmowie z ,,Super Expressem''.

zdj. domena publiczna, Wikimedia Commons

Wiara

Oto, co Bóg powiedział św. Katarzynie o grzechu homoseksualizmu!

Grzech ten jest tak obrzydliwy dla Mnie, który jestem najwyższą i wieczną czystością, że przez ten jeden grzech zniszczyłem pięć miast z wyroku mej boskiej sprawiedliwości (por. Mdr 10,6; Rdz 19,24-25; Iz 13,19; Rz 9,29), która nie mogła go ścierpieć. Tak wstrętny był Mi ten grzech. I nie tylko Mnie, lecz i samym diabłom (których ci nieszczęśni obrali sobie za swych panów). Nie aby czuli odrazę do złego: nie lubią oni dobra, lecz z powodu swej natury, która była naturą anielską, odpycha ich widok tego potwornego grzechu, popełnianego obecnie. Wprawdzie rzucają oni zatrutą strzałę pożądliwości, lecz, gdy dochodzi do samego grzechu, uciekają z powodu, który ci podałem

Chrystus Zmartwychwstaje, a Rabiej...

Chrystus Zmartwychwstaje, a Rabiej...

Coś niesamowitego! Poseł na Sejm RP Paweł Rabiej napisał na facebooku, że przeżył ,,cudowną Wielkanoc na Malcie''. Jak spędził święta Zmartwychwstania Pańskiego ten polityk .Nowoczesnej? ,,Pozytywnie myśląc'' i... całując się ze swoim homoseksualnym partnerem. Tuż po świętach, w których cały katolicki świat z Polską na czele radował się ze zwycięstwa Chrystusa nad grzechem i śmiercią, Rabiej opublikował zdjęcia i zapowiedział, że będzie walczyć o legalizację niemoralnych związków.

fot. printscreen youtube PChTv

Tylko u nas

Ks. prof. Dariusz Oko: Homoseksualizm szkodzi

Jak wiadomo teoria gender w dużym stopniu jest ideologią ateistów, którzy na miejscu Boga stawiają seks i konsekwentnie żyją jak maniacy seksualni. Nie jest to jednak tylko ich problem, bo taki styl życia chcą narzucić całemu społeczeństwu, a zwłaszcza dzieciom, co jest już zbrodnią - mówił portalowi Fronda.pl ks. prof. Dariusz Oko.

Dr Cameron: Homoseksualizm to choroba psychiczna - to się leczy

Dr Cameron: Homoseksualizm to choroba psychiczna - to się leczy

- Jeśli ludzie używają części ciała odpowiedzialnej za wydalanie do stosunków seksualnych, to prowadzą naprawdę niebezpieczną grę – tak mówił o homoseksualizmie dr Paul Cameron, amerykański psycholog na spotkaniu zorganizowanym swego czasu przez Bydgoski Klub Frondy. Według badań przeprowadzonych w 2016 roku blisko połowa lekarzy w Europie jest przekonana, że homoseksualizm to uleczalna choroba. Stanowisko to prezentują w dużej mierze lekarze polscy, włoscy i bułgarscy. Tam, gdzie ideologia gender zrobiła już swoje, więcej medyków przyjmuje bezkrytycznie tezy o rzekomej naturalności homoseksualizmu.

Do Watykanu trafią akta o dziesiątkach księży-gejowskich ropustników

Kościół

Do Watykanu trafią akta o dziesiątkach księży-gejowskich ropustników

Do Watykanu trafią obszerne akta opisujące skandaliczny tryb życia 34 księży i 6 seminarzystów z włoskich diecezji. Chodzi o homoseksualistów, o których wybrykach poinformował Francesco Mangiacapra, męska prostytutka. Informacje Mangiacapra przekazał arcybiskupowi Neapolu, kard. Crescenzio Sepe. Ten przekaże zebrane na tej podstawie akta na ręce papieża.

Scnreenshot Youtube

Kościół

MOCNE słowa kard. Müllera o ''samobójczej modernizacji''

Kardynał Gerhard Müller wygłosił wykład z okazji 25-lecia ogłoszenia encykliki „Veritatis splendor” Jana Pawła II. Na Uniwersytecie im. Komeńskiego w Bratysławie przestrzegał między innymi przed rozdziałem dogmatyki od nauczania moralnego. O wykładzie byłego prefekta watykańskiej Kongregacji Nauki Wiary napisał niemiecki dziennik „Die Tagespost”.