Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Chrześcijanin to ekstremista – oto standardy brytyjskie

Chrześcijanin to ekstremista – oto standardy brytyjskie

Rząd Camerona musi walczyć z rodzimym islamskim ekstremizmem. Głównym tego narzędziem ma być edukacja, która do tej pory słabo wywiązywała się z tej roli, o czym świadczy ubiegłoroczny skandal zwany „koniem trojańskim”. Okazało się wówczas, że radykalnym muzułmanom udało się przejąć kontrolę nad kilkoma szkołami w Birmingham.

Tęczowi celebryci w końcu się ujawnili

Tęczowi celebryci w końcu się ujawnili

Na Facebooku ruszyła akcja popierająca decyzję amerykańskiego Sądu Najwyższego o legalizacji homomałżeństw w całych Stanach Zjednoczonych. Zdjęcia profilowe użytkowników mogą zostać pokryte tęczowym filtrem. Przez trzy dni przyłączyło się do niej 26 mln internautów z całego świata.

Meksyk w szponach diabła. Prawdy bronią biskupi

Rodzina

Meksyk w szponach diabła. Prawdy bronią biskupi

Kościół w Meksyku ponownie staje w obronie małżeństwa i rodziny. Tym razem tamtejszy episkopat musiał zareagować na inicjatywę Sądu Najwyższego, który odgórnie usiłuje narzucić wszystkim meksykańskim stanom tak zwane małżeństwa gejowskie.

Tęczowa flaga to dla znienawidzony symbol przemocy

Tęczowa flaga to dla znienawidzony symbol przemocy

Na profilu CitzenGo! pojawiła się petycja skierowana do dyrekcji jednej z sieci handlowych, która ostatnio często używa motywu tęczowej flagi. Autorzy petycji zauważają: „Zachęcamy was do dalszego usuwania symboli nienawiści ze swoich sklepów, w tym Tęczowej flaga LGBT. Przecież są tacy, którzy wymachując flagami „LGBT Rainbow” używają jej do krytyki, a nawet do stosowania gróźb wobec chrześcijan jak i innych, którzy zwykli sprzeciwić się małżeństwom homoseksualnym i innym inicjatywom związanym z polityką LGBT.

Sąd Najwyższy USA przeciw małżeństwu. „Homo-małżeństwa” nakazane w USA

Rodzina

Sąd Najwyższy USA przeciw małżeństwu. „Homo-małżeństwa” nakazane w USA

Zmianę definicji małżeństwa poparło pięciu sędziów, przeciw było czterech. Oznacza ona, że „małżeństwa osób tej samej płci” zostały uznane za „prawo konstytucyjne”, a także nakazało wszystkim stanom uznanie homo-małżeństw zawartych w innych stanach. To kolejny haniebny akt Sądu Najwyższego. Warto przypomnieć, że sędziowie wymusili akceptację zabijania dzieci we wszystkich stanach. Teraz przykładają rękę do zniszczenia małżeństwa. Stany Zjednoczone postawiły kolejny krok na drodze do barbarzyństwa i związanej z tym zagłady. Apokalipsa nabiera rozpędu!

Parada z Sao Paulo. Niedościgniony wzór warszawskich liberałów?

Parada. Roznegliżowani, nihilistyczni sodomici, łaknący dewiacji

"Obraz roznegliżowanych sodomitów reprezentujących nihilistyczny styl życia nastawiony na dewiacyjne doznania seksualne momentami przyprawiał mnie o ciarki. Myślę, że cytat z „Boskiej Komedii” Dantego oddaje tamta atmosferę adekwatnie: „Wy, którzy tu wchodzicie, porzućcie wszelka nadzieje”'" - powiedział w rozmowie z Telewizją Republika Ziemowit Piast Kossakowski. Odniósł się w ten sposób do parady "równości", która odbyła się kilka dni temu w Warszawie, a na której był z kamerą. Efektem tej wyprawy jest ciekawy reportaż, pokazujący całą - nomen omen - nagą prawdę o paradzie.

Protestanci w objęciach diabła. W Szkocji TAK dla homoślubów

Kościół

Protestanci w objęciach diabła. W Szkocji TAK dla homoślubów

Synod Generalny Kościoła Anglikańskiego Szkocji podjął ostateczną decyzję o dopuszczeniu par gejowskich do ślubu kościelnego od 2017. Aby podkreślić, że będzie to ten sam obrzęd jak w przypadku par heteroseksualnych, Synod postanowił usunąć z 31 Kanonu sformułowanie, że małżeństwo jest „cielesnym, duchowym i mistycznym związkiem mężczyzny i kobiety”.

fot. sxc hu

Żydowski uczony przerażony prześladowaniem chrześcijan przez LGBT

Znany żydowski historyk z Wielkiej Brytanii, prof. Geoffrey Alderman wykładający na Uniwersytecie Oksfordzkim i Uniwersytecie w Buckingham, jest zadziwiony brakiem poszanowania wolności religijnej chrześcijan w swoim kraju. Chodzi mu o te osoby, które sprzeciwiając się „małżeństwom” homoseksualnym nie chcą świadczyć usług promujących ideologię LGBT. Prof. Alderman stanął w obronie jednej z cukierni, która odmówiła upieczenia tortu ze słowami promującymi dewiację, za co ukarał ją sąd. Uczony uznał, że rzecz „nosi wszelkie znamiona prześladowania religijnego”.

Homo-nagość i promocja dewiacji otwarcie w polskiej szkole!

Homo-nagość i promocja dewiacji otwarcie w polskiej szkole!

W szkole w Piątkowisku, w której uczą się uczniowie podstawówek i gimnazjum, pojawiła się wystawa na temat homoseksualizmu i seksu homoseksualnego - podaje "Dziennik Łódzki". Zrobili go sami uczniowie gimnazjum. „Radość seksu lesbijskiego”, „Chłopak, którego chciałem na całe życie”, „Trans Sex w wielkim mieście” – to tytuły, które widnieją obok zdjęć wyciętych z gazet. Zdjęcia prezentują między innymi półnagich mężczyzn w łóżku, całujących się mężczyzn, mężczyzn nagich i inne obrzydliwości. Gimnazjum nosi imię Adama Mickiewicza. Wieszcz chyba przewraca się w grobie…

Marta Konarzewska topless na Paradzie LGBT w Warszawie (fot. YouTube)

Terlikowska: Parady Równości z seksizmem w tle

Środowiska lewicowe, LGBT i feministyczne oburzyły się na organizatorów Parady Równości, bo ci wyprosili z marszu Martę Konarzewską. Powód? Brak stroju, a przecież regulamin Parady jasno stanowi, że na Paradzie rozbierać się nie można. Feministka w wywiadzie dla „Codziennika Feministycznego” oburza się, że przecież ona się nie rozebrała: „Zostałam upomniana, że nie wolno się rozbierać na Paradzie. Jakbym się upiła i zdjęła majtki czy coś. A ja się nie rozbierałam. To, co miałam na sobie, to był mój strój”. W sumie to nawet logiczne, Jak można się rozebrać z czegoś, czego się na sobie nie ma. Ona po prostu przyszła „niekompletnie odziana” przynajmniej od pasa w górę. Dla przyzwoitości jedynie zakleiła taśmą sutki. Ot, taki kostium: „Mój gest polegał na tym, co zawsze – swoje ciało potraktowałam jak transparent, miejsce inskrypcji. Symboliczną przestrzeń, na której mogę zapisać i którą mogę komunikować sensy. „Śpię z kim chcę” to był mój przekaz, ekspresja wolności ciała zawłaszczanego p

Świadectwo nawróconego homoseksualisty. KONIECZNIE PRZECZYTAJ

Kościół

Świadectwo nawróconego homoseksualisty. KONIECZNIE PRZECZYTAJ

Andrew Comiskey. Podczas jednej z imprez zobaczył w lustrze całą prawdę o sobie i przeraził się. Odtąd szukał miłosiernego wzroku Boga, w którym odnalazł nową godność i tożsamość, a dziś pomaga w tym innym. Stworzył program Strumienie Życia, działający w dwudziestu krajach, na pięciu kontynentach, prowadząc osoby doświadczające trudności w relacjach, emocjonalnych braków czy uczuć homoseksualnych do spotkania z Pełnią — zranionym Chrystusem.

Papież może spotkać się z aktywistą LGBT

Kościół

Papież może spotkać się z aktywistą LGBT

Ojciec Święty Franciszek został zaproszony do spotkania z organizacją homoseksualną z Paragwaju. Według relacji lokalnych mediów jest możliwe, że podczas swojej pielgrzymki do tego kraju, która odbędzie się w lipcu, Franciszek rzeczywiście spotka się z aktywistą LGBT. Paragwajski episkopat jak na razie jednak niczego nie potwierdza.