Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Fot. Screenshot - YouTube (Reuters)

Uwaga

Uganda. Będzie kara śmierci za homoseksualizm

Jak podaje agencja Reutersa, prezydent Ugandy Yoweri Museveni podpisał właśnie karę śmierci za homoseksualizm, a przepisy mówią o homoseksualizmie „gorszącym”. Co ciekawe stosunki homoseksualne są nielegalne w 30 krajach afrykańskich.

Fot. via Pixabay

Tylko u nas

Gdy gej spotyka Jezusa. Świadectwo nawrócenia

Kiedyś byłem gejem. Dzisiaj już nie jestem homoseksualistą, właściwie to dłużej jestem heteroseksualistą niż homoseksualistą. Mam 65 lat, a jako homoseksualista żyłem od 15. do 28. roku życia. Kiedy miałem 13 lat, odkryłem, że nie zakochuję się w dziewczynach, jak moi koledzy, ale w chłopakach. Nie tylko zakochiwałem się w swoich przyjaciołach, ale zacząłem odczuwać do nich pociąg seksualny.

Fot. via: Wydawnictwo Aromat Słowa

Bajka o stabilnym, kochającym się „małżeństwie” tej samej płci

- Według ideologów i publicystów ruchu homoseksualnego, związki homoseksualne służą jako wstęp do zalegalizowania kolejnych form partnerstwa między dwoma lub większą liczbą partnerów. Wprowadzenie „małżeństwa” osób tej samej płci jako odpowiednika prawdziwego małżeństwa nie jest ich prawdziwym celem. Jest on raczej postrzegany jako pierwszy polityczny krok w kierunku legalizacji poligamii. Agresywny język aktywisty Signorile ujawnia prawdziwe intencje leżące u podstaw tejże strategii - pisze w swojej książce ""Nauka mówi NIE!", Gerard van der Aardweg.

Fot. screenshot - YouTube (CBS 8 San Diego)

Kościół

Homoideologia w Kościele. Kard. McElroy brnie w swoje herezje

Amerykański kardynał Robert McElroy nie przestaje budzić kontrowersji, podminowując nauczanie Kościoła w sprawie homoseksualizmu oraz przyjmowania Komunii św. przez homoseksualistów i katolików po rozwodzie w ponownych związkach. Po fali krytyki, która spotkała jego poprzedni artykuł opublikowany w styczniu na łamach jezuickiego czasopisma „America”, kard. McElroy jednak nie wycofuje się ze swoich poglądów, czego potwierdzeniem jest jego najnowszy tekst z 2 marca. Bp Thomas Paprocki ze Springfield w stanie Illinois stwierdził wręcz, że kardynał głosi herezje i „automatycznie się ekskomunikował”.

Fot. via episkopat.pl

Kościół

Episkopat opublikował raport za 2022 „Ochrona małoletnich i bezbronnych oraz pomoc pokrzywdzonym wykorzystaniem seksualnym w Kościele w Polsce”

- Miniony rok pokazał, że kościelny system reagowania na wykorzystanie seksualne, pomocy pokrzywdzonym i prewencji w polskim Kościele coraz sprawniej działa w zakresie podstawowych mechanizmów, czyli reagowania na zgłoszenia. To zadanie 179 delegatów i delegatek ds. ochrony dzieci i młodzieży, którzy w całym kraju przyjmują osoby zgłaszające krzywdę i uruchamiają przewidziane prawem działania i pomoc. Oprócz diecezji i zakonów męskich, delegatki powołały też zgromadzenia żeńskie (56 jurysdykcji) - czytamy w raporcie za rok 2022, opublikowanym przez Komisję Episkopatu Polski „Ochrona małoletnich i bezbronnych oraz pomoc pokrzywdzonym wykorzystaniem seksualnym w Kościele w Polsce”.

Fot. via Pixabay.com

Zagrożenia

UWAGA! Komisja Europejska chce wymuszać na państwach uznawanie rodzicielstwa osób tej samej płci

- Projektowane rozporządzenie stanowi kolejny przykład naruszenia przepisów traktatowych poprzez przekroczenie uprawnień nadanych organom Unii przez państwa członkowskie. Określenie, kto zgodnie z prawem może być małżonkiem i rodzicem należy do właściwości prawa krajowego. Próba przyjęcia tego typu rozwiązań będzie stanowić jawne i jak dotychczas najjaskrawsze przekroczenie kompetencji Unii – ostrzega w najnowszej analizie instytut Ordo Iuris.

Fot. via: Pexels.com/Pixabay

Kościół

Muzułmanie karcą prohomoseksualnego... biskupa

Stowarzyszenie Brytyjskich Muzułmanów (Association of British Muslims, ABM) gani anglikańskiego arcybiskupa Canterbury za zrównywanie statusu tzw. „małżeństw” tej samej płci z prawdziwym małżeństwem między mężczyzną a kobietą. Według informacji „Church Militant” stowarzyszenie wysłało list do abp. Justina Welby’ego, w którym wyraziło „zaniepokojenie nauczaniem polityki tożsamości seksualnej w szkołach, w tym szkołach Kościoła anglikańskiego”, które ma być wprowadzone od lata tego roku.