Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Fot. screenshot - YouTube (PCh24TV · Polonia Christiana, Radio Maryja)

Kościół

Bp Schneider: Nie da się obronić słów papieża Franciszka o związkach homoseksualnych

Biskup Athanasius Schneider w najnowszym tekście odniósł się do prób wytłumaczenia słów papieża Franciszka o związkach homoseksualnych z filmu dokumentalnego Francesco, które wywołały wzburzenie w świecie katolickim. Przywołując oryginał wypowiedzi ojca świętego w języku hiszpańskim, niektórzy próbują dowodzić, że użyte sformułowania de facto nie odnoszą się do legalizacji związków homoseksualnych i zostały mylnie przetłumaczone. Tymczasem, jak twierdzi bp Schneider, przeczą temu fakty.

Fot. screenshot - YouTube (PCh24TV · Polonia Christiana)

Kościół

Kard. Burke: Słowa papieża wywołują zamieszanie i zgorszenie

Na portalu Life Site ukazał się artykuł amerykańskiego hierarchy, kard. Raymonda Burke, w którym komentuje on słowa papieża Franciszka wypowiedziane w rozmowie z rosyjskim reżyserem, jakie znalazły się w zaprezentowanym w środę filmie dokumentalnym. Duchowny stanowczo podkreśla, że słowa papieża „wywołują zamieszanie i zgorszenie wśród wiernych katolików”.

Screenshot Youtube -  WEBN-TV Boston / Screenshot Youtube

Uwaga

Homoseksualny reżyser filmu ,,Francesco'' nagrodzony w Ogrodach Watykańskich

Jewgienij Afiniejewski, reżyser filmu dokumentalnego Franceso, który ostatnio wywołał kontrowersję i falę komentarzy w związku z wypowiedzią ojca świętego o homoseksualistach, przyjął nagrodę filmową za swój dokument w Ogrodach Watykańskich. W uroczystości uczestniczyli niektórzy urzędnicy watykańscy. Uroczystość wręczenia nagrody, której gospodarzem jest rząd włoski, zazwyczaj odbywa się w Wenecji.

Fot. screenshot - Twitter (Marco Alessandro Solzi)

Kościół

Franciszek: Musimy stworzyć prawo o związkach cywilnych [WIDEO]

Wiele komentarzy na całym świecie wywołała wczorajsza premiera filmu „Franciszek” na Festiwalu Filmowym w Rzymie. W filmie tym papież Franciszek wyraził aprobatę dla ustanawiania w świeckim porządku prawnym związków cywilnych dla par homoseksualnych. Dla wielu katolików twierdzenie to wydało się tak oburzające, że informację o słowach papieża uznali za fake news. W sieci pojawił się jednak fragment filmu, w którym padają kontrowersyjne słowa.

Fot. bp Athanasius Schneider

Kościół

Bp Schneider: ,,To, że homoseksualizm stanowi patologię, to fakt.''

- Dlatego tak ważną rzeczą jest pomoc, jaką można ofiarować tym ludziom. Istnieją przecież sprawdzone metody, doskonale opracowane terapie, właściwy sposób leczenia, który przynosi doskonałe rezultaty. Dzięki nim człowiek stanie się o wiele bardziej szczęśliwy. Mężczyzna musi żyć w zgodzie ze swoją męską, a kobieta w zgodzie ze swoją żeńską naturą. - mówi bp Athanasius Schneider w rozmowie z Pawłem Lisickim na łamach książki "Wiosna, która nie nadeszła".

Fot. via Pixabay

Uwaga

Polacy zniesmaczeni progejowską reklamą

Protest przeciwko reklamie Durexa to najlepszy dowód na to, że Polacy wciąż nie poddają się tęczowej rewolucji. Do Komisji Etyki Reklamy wpłynęły skargi na reklamę prezerwatyw, w której występują geje.

Fot. via: Pixabay

Tylko u nas

TYLKO U NAS! Tomasz Poller: Metodyczne kłamstwa o ,,dzieciach LGBT’’ i ideologiczny lans na śmierci

Co roku w Polsce ma miejsce ponad 200 samobójstw nieletnich. Ideolodzy LGBT wraz z niektórymi politykami i dziennikarzami, nagłaśniając przypadki kilku takich śmierci i dorabiając do nich zmanipulowany przekaz, postanowili cynicznie zagrać tragediami dzieci i młodzieży oraz bólem ich rodziców. Warto przyjrzeć się sprawie bliżej. Manipulacje te polegają często na przemyślnym wypreparowaniu z kontekstu pojedynczych sytuacji, wypowiedzi, zdarzeń, a nawet skojarzeń, z których w naciągany sposób usiłuje się, wbrew faktom, tworzyć opowieść o "dzieciach LGBT", będących ofiarami "homofobii". Akcja wygląda na nieprzypadkową, metodyczną, zaplanowaną i profesjonalną.

Fot. via: Pixabay- kevinsyman

Ideologia gender

W największych polskich miastach rusza festiwal filmów LGBT

We wrześniu rozpocznie się w Polsce „LGBT Film Festiwal” w ramach którego w kinach dziewięciu największych polskich miast prezentowane będą filmy dot. homoseksualizmu. Poznań dla pokazów udostępnił miejską placówkę Centrum Kultury „Zamek”. Wobec finansowego wspierania imprezy z publicznych środków protestują radni.

Fot. via: Pixabay

Kościół

USA: Biskup promuje duszpasterstwo LGBT

Amerykańska diecezja Lexington w stanie Kentucky zachęca – poprzez nowo powstałe Biuro Pokoju i Sprawiedliwości – swoje parafie do promowania duszpasterstwa LGBT. Inicjatywa diecezji spotkała się z entuzjastycznym przyjęciem znanego pro-homoseksualnego duchownego o. Jamesa Martina SJ, który napisał na Twitterze: „Dobra wiadomość z Lexington, Kentucky: Diecezja prosi parafie o promowanie katolickiego duszpasterstwa LGBT w tygodniowych biuletynach parafialnych”.

Fot. Lynn ~ Off and On via Flickr, CC BY-ND 2.0

Tylko u nas

Kiedy gej spotyka Jezusa

Kiedyś byłem gejem. Dzisiaj już nie jestem homoseksualistą, właściwie to dłużej jestem heteroseksualistą niż homoseksualistą. Mam 65 lat, a jako homoseksualista żyłem od 15. do 28. roku życia. Kiedy miałem 13 lat, odkryłem, że nie zakochuję się w dziewczynach, jak moi koledzy, ale w chłopakach. Nie tylko zakochiwałem się w swoich przyjaciołach, ale zacząłem odczuwać do nich pociąg seksualny.