Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Screenshot Youtube - Telewizja Republika

Tylko u nas

TYLKO U NAS! "Mamy prawdziwą wojnę". Ks. prof. Andrzej Kobyliński o LGBT, Michale Sz. i zamęcie w Kościele

Damian Świerczewski, Fronda.pl: Michał Sz. pseudonim „Margot” opuścił areszt, do którego trafił w związku z atakiem na furgonetkę fundacji „Pro – Prawo do Życia” oraz jej kierowcę. Wcześniej poręczyli za niego między innymi dwaj rabini, a jeśli chodzi o Kościół katolicki – ks. Adam Boniecki oraz ks. Alfred Marek Wierzbicki. Wydaje się, że tego typu akcje katolickich duchownych wprowadzają tylko jeszcze większy zamęt wśród wiernych. Jak ksiądz to ocenia?

Fot. via Pixabay

Tylko u nas

Nie spotkałem szczęśliwego homoseksualisty

Moja matka, która jest bardzo wierzącą osobą, usłyszała, że jest pewien zakonnik, który zna się dobrze na problemach homoseksualizmu. Długo mi o tym opowiadała i w końcu wymogła na mnie, bym spotkał się z tym augustianinem. Do spotkania doszło w Wurzburgu. Okazało się, że zakonnik też jest homoseksualistą. Powiedział mi, że życie jako homoseksualista jest zgodne z wiarą. Według niego, powinienem znaleźć sobie mężczyznę i spędzić z nim życie. Z matką radził mi zerwać kontakty. Po tym spotkaniu wszedłem na całego w środowisko homoseksualistów.

Jezus do św. Katarzyny o homoseksualizmie: ,,Grzech ten jest dla mnie obrzydliwy’’

Wiara

Jezus do św. Katarzyny o homoseksualizmie: ,,Grzech ten jest dla mnie obrzydliwy’’

Kościół katolicki, w myśl nauczania Słowa Bożego i Tradycji, nie potępia homoseksualistów, ale potępia czyny homoseksualne, uznając je za grzech i czyn sprzeciwiający się prawu Bożemu. Dlatego powołaniem Kościoła i czynem miłosierdzia z jego strony wobec homoseksualistów nie jest akceptacja homoseksualizmu, ale wezwanie do nawrócenia osób, które czynom homoseksualnym się poddają. O homoseksualizmie, na podstawie swoich doświadczeń mistycznych, pisała również św. Katarzyna ze Sieny, dziewica i doktor Kościoła. Oto, co na temat homoseksualizmu możemy znaleźć w jej pismach:

Fot. screenshot - YouTube (Onet Rano)

Ideologia gender

Dariusz Kwiecień: Biblia i LGBT. O absurdalnej ,,egzegezie’’ red. Wielowieyskiej

Dominika Wielowieyska, dziennikarka Gazety Wyborczej, jako postępowa katoliczka popełniła artykuł, w którym apeluje o nawrócenie do biskupów i wiernych w sprawie tęczy. Bo ta, w jej ocenie, nie kłóci się z wiarą. Pani redaktor słusznie na początku twierdzi, że w Biblii jest wiele sprzeczności czy niemądrych stwierdzeń i katolicy sami uznawali wiele razy, że nie należy wszystkiego brać dosłownie. Później jednak w związku z tym stawia tezę, że Kościół powinien uznać związki homoseksualne, bo jakie rzeczywiste zło miałoby tkwić w tym, że dwóch mężczyzn lub dwie kobiety kochają się, uprawiają seks i tworzą związek. A na koniec dodaje, że adopcja dzieci przez takie pary też byłaby OK, bo na pewno dla dzieci lepszy jest pełen miłości dom niż dom dziecka. I orientacja seksualna nie ma tu znaczenia. I pani Redaktor pointuje, że Jezus, gdyby obecnie żył, nauczałby zapewne tak, jak ona sama myśli w tej sprawie.

fot. pixabay.com

Zagrożenia

Rewolucja LGBT w bolszewickiej Rosji. Kulisy, przebieg i załamanie

Poproszę o pierwsze skojarzenia do pary wyrazów: Rosja i LGBT. Prześladowania? Dyskryminacja? Nienawiść? Polityka antygejowska? Fanatyzm? Cóż, wszystko się zgadza, niemniej jednak – co dla wielu może być zdziwieniem – nie zawsze Rosjanie cechowali się tak skrajnymi postawami względem homoseksualistów. Powinienem napisać „osób nieheteronormatywnych”, gdybym chciał zostać poprawny politycznie, ale na szczęście nie chcę. Serdecznie polecam wszystkim ten styl życia.

fot. pixabay.com

Uwaga

Stowarzyszenie LGBT przegrało w sądzie z fundacją pro-life

Jak mówi stare polskie porzekadło, każdy kij ma dwa końce, a fortuna kołem się toczy. Stowarzyszenie i organizacje podające się za promujące tolerancję bardzo często same wprowadzają agresję do życia społecznego oraz szerzą poniżanie osób o innych poglądach, światopoglądzie i wyznaniu. Szczególnie ostro atakują kościół katolicki oraz ludzi o poglądach konserwatywnych.

fot. yt/elle polska

Odlot

Chutnik o Dudzie: Wygrał homofob – i taki właśnie jest ten kraj

Jedna z ulubienic salonów celebrytów i mediów prywatnych, trzykrotnie nominowana do Nagrody Literackiej Nike przyznawanej przez Fundację Agora, pisarka Sylwia Chutnik wypowiedziała się na temat wygranej Andrzeja Dudy w wyborach prezydenckich. Chutnik wychowuje 16-letniego syna, a w związku heteroseksualnym przeżyła 18 lat. Obecnie lubi się chwalić, że jest lesbijką.

Fot. Platforma Obywatelska via Flickr, CC 0 / Pixabay - SharonMcCutcheon

Tylko u nas

TYLKO U NAS! Grzegorz Strzemecki: Rafał Trzaskowski = molestująca seksualnie ,,edukacja'' w całej Polsce

Janina Ochojska zapowiedziała (TUTAJ), że Rafał Trzaskowski wprowadzi kartę LGBT w całym kraju. Jest to oczywiste, choć ostatnio on sam nie chce się do tego przyznać. Jednak przekonuje o tym cała jego dotychczasowa działalność oraz jego zaplecze polityczne, intelektualne i finansowe. Oprócz wielu innych zagrożeń karta wiąże się z wprowadzeniem wyjątkowo niebezpiecznej, progresywnej "edukacji" seksualnej. Trzeba o tej "edukacji" wiedzieć więcej, by rozumieć dlaczego jest niebezpieczna.

Fot. via Pixabay - Jasmin_Sessler / Free-Photos [edytowane]

Ideologia gender

Gry komputerowe w awangardzie homorewolucji. Fani mówią: Dość!

Od lat opisuję, jak pop kultura służy lewicy do celów propagandowych. Poprzez szerzenie demoralizacji seksualnej chce ona zniszczyć naturalne instytucje społeczne (rodzinę, wiarę, wspólnotę kulturową, naród), by móc bez problemu zniewalać wykorzenione i samotne jednostki. Swoją publicystykę ograniczam do filmów, książek i wystaw. Choć zdaję sobie sprawę z tego, że gry komputerowe propagują określoną wizję świata, to niestety nie gram w gry komputerowe i nie mam jak opisać przesłania politycznego takich gier. Dlatego z zainteresowaniem przeczytałem artykuł z „Dad hero” (strony antyPiSowskiego portalu „Na temat”).

Fot. Aleksander Zieliński, via: Flickr CC 2.0

Polska

Andrzej Duda o LGBT: Sprawy prywatne powinny takimi zostać

- „Mnie różność i inność absolutnie nie przeszkadza, nie zwracam kompletnie uwagi na to, jak żyją moi sąsiedzi, kim są moi sąsiedzi, dopóki ci sąsiedzi nie zaczną się zachowywać w sposób wyzywający i nie zaczną się w jakiś sposób swoim zachowaniem narzucać” – powiedział prezydent Andrzej Duda w „Gościu Wydarzeń” na antenie Polsat News.

Screenshot Youtube - tajne komplety

Kościół

Ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski: Polska może być druga Irlandią!

Niebawem możemy się stać – pod względem religijnym – drugą Irlandią. Niestety takie niebezpieczeństwo rzeczywiście istnieje, bo w naszym polskim Kościele zachodzi wiele zjawisk, które doprowadziły Irlandię czy Hiszpanię, wcześniej kraje bardzo katolickie, do błyskawicznej i trwałej laicyzacji oraz do potężnego kryzysu. – podkreśla w najnowszej książce „Kościół ma być przezroczysty” ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski.