Do biskupów: Gangrenę się tnie, a nie jojczy...
Nigdy nie spotkałem pedofila w sutannie. Być może wynika to z faktu, że zbyt często nawiewałem z lekcji religii, które za moich czasów odbywały się w salkach katechetycznych.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.
Nigdy nie spotkałem pedofila w sutannie. Być może wynika to z faktu, że zbyt często nawiewałem z lekcji religii, które za moich czasów odbywały się w salkach katechetycznych.
Homoseksualizm powinien być karalny, a Robert Biedroń winien sczeznąć za kratkami - uważa kandydat Konfederacji w wyborach do Parlamentu Europejskiego, Grzegorz Braun.
- Człowiek jest w pełni człowiekiem, kiedy jest odpowiedzialny, to znaczy, kiedy bierze na siebie ciężar drugiego z gotowością trudu, niekiedy narażenia się i cierpienia. - mówił metropolita krakowski Marek Jędraszewski podczas konferencji „Bitwa o odpowiedzialność”, zorganizowanej przez Mężczyzn św. Józefa.
„Gazeta Wyborcza” postanowiła najwidoczniej jeszcze mocniej zaznaczyć swoją obecność na froncie walki ideologicznej, opowiadając się po stronie środowisk LGBT. W artykule, który możemy przeczytać na wyborcza.pl dowiadujemy się, że rzekomo heteroseksualizm to… skrajność.
Grzegorz Górny wskazuje, że polski dokument natemat nadużyć sesualnych w Kościele obejmuje jedynie lata 1990-2018, bo z okresu PRL w archiwach kościelnych nie ma żadnych materiaów.
Wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki w jednoznaczny sposób sprzeciwił się wprowadzaniu w Polsce jakichkolwiek elementów zakłamanej ideologii gender. Zdecydowanie odrzucił satanistyczne treści głoszone przez homoseksualne lobby, według którego już małe dzieci powinny być indoktrynowane chorymi perwersjami seksualnymi.
,,Uważam, że karta LGBT+ i to, że prezydent Trzaskowski zdecydował się na takie działanie, jest bardzo ważne z punktu widzenia respektowania praw osób LGBT. Pozostałe miasta, tak jak Gdańsk, powinny pójść tym tropem'' - powiedział Rzecznik Ideologii Gender, pardon, Praw Obywatelskich, Adam Bodnar. Na antenie telewizji ,,Polsat'' Bodnar przekonywał, że Polacy powinni z wielką radością implementować w swoim prawie różne nowomodne bzdury i kłamstwa na temat ludzkiej seksualności i antropologii.
Grzech ten jest tak obrzydliwy dla Mnie, który jestem najwyższą i wieczną czystością, że przez ten jeden grzech zniszczyłem pięć miast z wyroku mej boskiej sprawiedliwości (por. Mdr 10,6; Rdz 19,24-25; Iz 13,19; Rz 9,29), która nie mogła go ścierpieć. Tak wstrętny był Mi ten grzech. I nie tylko Mnie, lecz i samym diabłom (których ci nieszczęśni obrali sobie za swych panów). Nie aby czuli odrazę do złego: nie lubią oni dobra, lecz z powodu swej natury, która była naturą anielską, odpycha ich widok tego potwornego grzechu, popełnianego obecnie. Wprawdzie rzucają oni zatrutą strzałę pożądliwości, lecz, gdy dochodzi do samego grzechu, uciekają z powodu, który ci podałem
Jeśli Ty również nie zgadasz się na:➡ indoktrynację dzieci i młodzieży przez aktywistów homoseksualnych i seksedukatorów,➡ deptanie prawa rodziców do wychowywania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami (art. 48 Konstytucji RP),➡ finansowanie organizacji LGBTQ ze środków publicznych.Przyjdź, aby razem z nami powiedzieć NIE dla Deklaracji LGBT+
W latach 70. i 80., mimo zakazu wyświęcania homoseksualistów, do seminariów w krajach zachodnich wstąpiło tysiące gejów. Ogromna większość z nich nie tylko pozostała w Kościele, ale i zrobiła w nim kariery.
Andrzej Kulig, wiceprezydent Krakowa poinformował w rozmowie z "Gazetą Wyborczą", że miasto jest gotowe na rozmowy w sprawie podpisania karty LGBT+, podobnej do tej, którą podpisały niedawno władze Warszawy.
Wśród osób niechętnych homoseksualizmowi przeważa dziś narracja, którą można ująć w takich oto słowach: "To co robią homoseksualiści i lesbijki we własnych domach, nie jest sprawą państwa. My sprzeciwiamy się jednak temu, by owe skłonności były wywlekane na publiczne forum. A już na pewno temu, by uczono o tym w szkołach nasze dzieci lub takie osoby miały prawo do adopcji". Mniej więcej to właśnie na temat prawnego statusu homoseksualizmu mówią tacy znani ze swej "homofobii" politycy jak Janusz Korwin Mikke czy Grzegorz Braun. Czy jest to jednak stanowisko słuszne? Można mieć ku temu poważne wątpliwości i dlatego w niniejszym artykule przedstawię dziesięć – mym zdaniem dobrych powodów – dla których powinniśmy raz jeszcze przemyśleć zasadność powszechnego dla naszego kręgu kulturowego odrzucania kryminalizacji prywatnych aktów homoseksualnych.
Prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski upomniał swojego zastępcę, homoseksualnego propagandzistę Pawła Rabieja. W opublikowanym dziś na łamach ,,Dziennika Gazety Prawnej'' Rabiej wygadał się, jaki jest w istocie program Koalicji Europejskiej. Jak stwierdził, realizują oni taktykę salami: najpierw homoseksualne związki partnerskie, a później gejowskie małżeństwa z prawem do adopcji dzieci.
Wiceprezydent Warszawy Paweł Rabiej powiedział, że chce wprowadzić w Polsce adopcję dzieci w związkach homoseksualnych. ,,Najpierw przyzwyczajmy ludzi, że związki partnerskie to nie jest samo zło, że nie niszczą tkanki społecznej i polskiej rodziny. Potem łatwiej będzie o kolejne kroki, o równość małżeńską z adopcją'' - powiedział dosłownie w rozmowie z ,,Dziennikiem Gazetą Prawną''.
LGBT idą do szkół, uczyć Wasze dzieci tolerancji