Tag

Tag: Ewa Kopacz

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem Ewa Kopacz.

Za hajs partii baluj. Wóda jest za darmo

Za hajs partii baluj. Wóda jest za darmo

- Kopaczowa tam będzie, jacyś ministrowie i ja nie mogę jechać, (…) i pomyślałam, że ty i Przemo byście chcieli. Autokarem, tam masz hotel, imprezę, żarcie i wódę za darmo - tak młoda działaczka PO miała zachecać znajomych do udziału w zjeździe partii w Warszawie. Rozmowa została zarejestrowana w pociagu relacji Wrocław-Katowice. Nagrana działaczka PO miała startować w wyborach parlamentarnych. Po ujawnieniu taśmy stwierdziła, że jednak wyjedzie z kraju na staż do USA.Niedoszła kandydatka tłumaczyła znajomym, że aby wziać udział w imprezie, wystarczy udawać poparcie dla partii. - Tak, za darmo. Tak za darmo, partia płaci. Nie, no tam musisz udawać, że jesteś za Platformą i w ogóle - hahahaha. No, to byś mogła zostać sobie dłużej - mówi na upublicznionym nagraniu. W rozmowie z gazeta.pl opolski działacz PO potwierdził, że chodzi o jedną z działaczek jego ugrupowania - Martynę Krywko.- To ona. Widziałem ten materiał jakiś czas temu i dziwię się, skąd ta pani wzięła się na naszej liście -

Ewa Kopacz kompromituje się na oczach Polaków

Ewa Kopacz kompromituje się na oczach Polaków

Wczoraj jak zwykle Pani Kopacz przygotowała spotkanie z prasą, by pokazać się z jak najlepszej strony. Okazało się, że Kopacz nic nie wie o tym, co dzieje się teraz w Polsce. Na pytanie jednego z dziennikarzy o skandaliczną reklamę jednej z wódek, która pojawiła się na facebookowym profilu jej producenta, Pani Kopacz - nie będąc w ogóle w temacie - poczęła mówić o .. alkoholizmie wśród młodzieży..."Nie znam tej reklamy, powiem szczerze, ale jako lekarz z zawodu – i to jest mój podstawowy zawód i nigdy go się nie wyrzeknę, niezależnie od tego ile będę w polityce – uważam, że wykorzystywanie kogokolwiek, kto jest chory, ranny, do jakiejkolwiek reklamy, jest nieetyczne. I taka jest moja opinia i z tej opinii się nie wycofam".

Terlikowski: Nieostentacyjne, bo wyborcze spotkanie Ewy Kopacz z kardynałem Dziwiszem!

Kościół

Terlikowski: Nieostentacyjne, bo wyborcze spotkanie Ewy Kopacz z kardynałem Dziwiszem!

Trudno nie zadać pytania, po co kardynał Stanisław Dziwisz spotyka się dziś z Ewą Kopacz? Czy jego doradcy nie widzą, że w ten sposób tonący, antychrześcijańscy politycy, którzy swoimi decyzjami sami wykluczyli się z jedności sakramentalnej z Kościołem (a w przypadku Ewy Kopacz, która uczestniczyła w aborcji ekskomunikowali się) budują sobie resztki autorytetu? Czy kardynał Dziwisz sam nie widzi, że spotykając się z Ewą Kopacz uczestniczy w kampanii wyborczej partii, która jednoznacznie i zdecydowanie od wielu miesięcy atakuje Kościół? Te pytania trzeba zadać, bowiem – jeśli po spotkaniu i w jego trakcie nie padną jasne napomnienia, to w opinii katolickiej może powstać wrażenie, że decyzje Ewy Kopacz i jej rządu, choć są jawnie sprzeczne z nauczaniem Kościoła i wrogie życiu i rodzinie, nie mają dla kardynała i jego otoczenia najmniejszego znaczenia, gdy w grę wchodzi wsparcie lubianej partii.

Powódź w Krakowie ((fot. Agnieszka Masłowska DEON.pl)) i Ewa Kopacz w pociągu

Wczoraj powódź dzisiaj Kopacz

Podróż premier Kopacz oraz ministrowie rozpoczęli dzisiaj rano na warszawskim Dworcu Centralnym. Po południu rząd odwiedzi Miejsce Pamięci i Muzeum Auschwitz-Birkenau, gdzie o godzinie 13:00 odbędzie się spotkanie prasowe z dziennikarzami.

Dziwny przetarg na śmigłowce – kontratak MON

Dziwny przetarg na śmigłowce – kontratak MON

Rzecznik Ministerstwa Obrony Narodowej zarzuca kierownictwu „Wprost” powiązania z firmą produkującą helikoptery. „Żałosna próba manipulacji” - odpowiada redaktor naczelny tygodnika. W poprzednim numerze „Wprost” pisał, że przetarg na śmigłowce dla wojska mógł być sfałszowany.

Kopacz gra referendum

Kopacz gra referendum

Premier Ewy Kopacz poinformowała, że do referendum, które będzie odbywać się 6 września, nie można dopisać kolejnych pytań. Szefowa rządu powiedziała, że również nie można go odwołać.

Kuźmiuk: Pociąg do pracy premier Kopacz

Kuźmiuk: Pociąg do pracy premier Kopacz

1. Od wczoraj oprócz hasła „pociąg na Ewę”, premier Kopacz będzie realizować kampanię wyborczą Platformy posługując się także hasłem „pociąg do pracy”, co ma podkreślać, że priorytetem jej rządu jest ochrona miejsc pracy.