Tag

Tag: Ewa Kopacz

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem Ewa Kopacz.

Kaczyński wygra dzięki... Angeli Merkel

Kaczyński wygra dzięki... Angeli Merkel

"Kanclerz Merkel wzmacnia naciski na państwa naszego regionu, ponieważ sama znalazła się w trudnej sytuacji. Po raz pierwszy od wielu lat spotkała ją tak ostrą krytyka we własnym kraju i - co gorsza - w macierzystej partii. Jeśli nie zapanuje nad narastającym kryzysem, to być może przyjdzie jej nawet zapłacić końcem kariery. Niemiecka kanclerz nie będzie mieć najmniejszych skrupułów w rozmowach z polską premier. Tu gra idzie o najwyższą stawkę – o polityczny byt lub niebyt" - pisze Krzysztof Rak, ekspert ds. międzynarodowych z Ośrodka Analiz Strategicznych, na łamach portalu Onet.pl.

Imigranci to nie kibice, Pani Kopacz!

Imigranci to nie kibice, Pani Kopacz!

Premier Ewa Kopacz podczas dzisiejszej wypowiedzi dla dziennikarzy ws narzucenia POlsce liczby imigrantów, broniła decyzji o przeniesieni do Polski 12 tys. emigrantów. "To tyle, ile przychodzi na mecze Legii” - tłumaczyła Kopacz, dodając, że jak trafią oni do Polski, to "naprawdę będzie trzeba dużo wysiłku, żeby ich znaleźć". Czyli decyzja już podjęta! „Gdybyście państwo nawet te 12 czy 10 tys., o której teraz głośno się spekuluje, to tyle, ile przychodzi na mecze Legii?”.

Kopacz bez serca dla rodaków ze Wschodu

Kopacz bez serca dla rodaków ze Wschodu

Ewa Kopacz dla Polaków ze Wschodu miłosierdzia nie ma. Co innego Afrykańczycy i Arabowie - tutaj tak, przyjmujemy, skoro Niemcy każą... Ale że Niemcom los Polaków z Ukrainy jest obojętny, to po co się starać?

Terlikowska: Od grubaska do anorektyka. Żywienie dzieci według Ewy Kopacz

Terlikowska: Od grubaska do anorektyka. Żywienie dzieci według Ewy Kopacz

Polska szkoła to szkoła głodu. Liczba niedożywionych uczniów jest ogromna. Dla wielu jedyny ciepły posiłek, z mięsem i warzywami, to ten jedzony w szkole. Tymczasem od pierwszych tygodni roku szkolnego jesteśmy świadkami niepokojącego zjawiska. Pełne talerze, nietknięte posiłki zwracane są z powrotem do kuchni. Dzieci szkolnych obiadów nie jedzą, bo te są po prostu niezjadliwe. Bez smaku, bez wyrazu, bardziej przypominają dietetyczny obiad na szpitalnym oddziale, niż szkolną stołówkę często reklamującą się hasłem „jak u mamy”. Wszystko to oczywiście ze względu na zdrowie dzieci i walkę ze złymi nawykami żywieniowymi. I dobrze, walczmy z tym, ale nie w ten sposób, że dzieci nic nie jedzą. Bo to też zdrowe nie jest. Kto jak kto, ale premier lekarz powinien zdawać sobie z tego sprawę.

Kopacz w furii po wypowiedzi Kaczyńskiego

Kopacz w furii po wypowiedzi Kaczyńskiego

Po wyśmienitym wystąpieniu Jarosława Kaczyńskiego w debacie o uchodźcach, szefowa rządu wpadła we wściekłość. Z mównicy sejmowej grzmiała: "Chcę zapytać pierwszego katolika - jaką cenę za życie by zapłacił? Pytam PiS: Jaką cenę ma ludzkie życie? Odpowiedzcie mi! Słowami pana prezesa PiS w okresie kampanii, na 5 tygodni przed wyborami pokazał prawdziwą twarz. Twarz partii antyeuropejskiej, ksenofobicznej. (…) To pierwsza zapowiedź wyprowadzenia Polski z Unii Europejskiej! To Polacy powinni wiedzieć! Panie pośle Suski, ja już dawno diagnozę w pańskiej sprawie postawiłam!"

Tylko głupota rządu Kopacz czy już sabotaż ?

Tylko głupota rządu Kopacz czy już sabotaż ?

Na wyjazdowym posiedzeniu rządu w Białymstoku minister spraw wewnętrznych Teresa Piotrowska przedstawiła raport dotyczący bezpieczeństwa na polskich granicach. – Nie zachodzi konieczność wzmocnienia w oddziałach ochraniających zewnętrzną granicę Unii Europejskiej – mówiła.