Tag

Tag: bóg

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem bóg.

Robert "Litza"Fridrich (fot. Adam Kliczek / Wikipedia, licencja: CC-BY-SA-3.0/)

Friedrich miażdży śmierć. ŻYCIE ZWYCIĘŻA!

Jestem mordercą, lubieżnikiem, kradnę, mam kupę swoich uzależnień. Nie mówię od uzależnienia od alkoholu, papierosów, narkotyków. Mam więcej uzależnień, takich głębszych. Jezusie Chrystusie, synu Dawida, ulituj się nade mną grzesznikiem. - mówi Robert Litza Friedrich, muzyk, lider Arki Noego i Luxtorpedy. POSŁUCHAJ WARTO!

Bądź wierny Bogu!

Kościół

Bądź wierny Bogu!

Jezus przyszedł do domu, a tłum znów się zbierał, tak, że nawet posilić się nie mogli. Gdy to posłyszeli Jego bliscy, wybrali się, żeby Go powstrzymać. Mówiono bowiem: «Odszedł od zmysłów.» (Z rozdz. 3 Ewangelii wg św. Marka)

Dlaczego mówi się, że Pan Bóg stworzył zło?

Kościół

Dlaczego mówi się, że Pan Bóg stworzył zło?

Germanus: Często czytamy w Piśmie Świętym, że Bóg stworzył zło lub, że zesłał je na ludzi. Weźmy chociażby ten przykład: Beze mnie nie ma niczego. Ja jestem Pan, i nie ma innego. Ja tworzę światło i stwarzam ciemności, sprawiam pomyślność i stwarzam niedolę [zło]; albo: Czyż zdarza się w mieście nieszczęście [zło], by Pan tego nie sprawił?

Abp Dzięga: Polska nie może się wstydzić trwania na kolanach przed Bogiem

Kościół

Abp Dzięga: Polska nie może się wstydzić trwania na kolanach przed Bogiem

- Mamy przede wszystkim świadomość nowej szansy dla naszego państwa, jakim jest zapowiedziany program obecnej większości parlamentarnej oraz rządu Rzeczypospolitej Polskiej. Jest to szansa na autonomiczne, suwerenne programy polityczne i gospodarcze, służące rzeczywistemu rozwojowi polskiej gospodarki, polskich gospodarstw oraz polskich firm – podkreśla abp Andrzej Dzięga w rozmowie z „Naszym Dziennikiem”.

Dowiedz się jak ojciec Pio współpracował z ... aniołem! NA FAKTACH!

Kościół

Dowiedz się jak ojciec Pio współpracował z ... aniołem! NA FAKTACH!

O pasjonującym świecie aniołów z ks. Piotrem Prusakiewiczem, michalitą, redaktorem naczelnym dwumiesięcznika o aniołach i życiu duchowym „Któż jak Bóg” i kwartalnika „The Angels messengers from a loving God”, rekolekcjonistą, moderatorem Rycerstwa św. Michała Archanioła, rozmawiają Joanna Piestrak i Andrzej Iwański z "Głos ojca Pio"

Papież: Miarą naszej wiary jest uwielbienie Pana!

Kościół

Papież: Miarą naszej wiary jest uwielbienie Pana!

Wiary nie można sobie kupić, jest ona darem, który zmienia życie – mówił Franciszek na porannej Eucharystii w papieskiej rezydencji. Ojciec Święty zachęcał dziś do refleksji nad stanem własnej wiary w Chrystusa. Punktem wyjścia jego rozważań była ewangeliczna scena uzdrowienia paralityka w Kafarnaum. Widzimy w niej wielki tłum ludzi, którzy robią wszystko, by zbliżyć się do Jezusa. Niektórzy zdecydowali się nawet na rozbiórkę dachu, aby w ten sposób postawić przed Nim chorego. Franciszek zwrócił uwagę na ich wielką i odważną wiarę, która pozwala iść naprzód. Podobną wiarę spotykamy również u innych postaci w Ewangelii. Papież wspomniał tu centuriona, który wstawia się za swoim sługą, oraz kobietę, która została uzdrowiona po tym, jak dotknęła się Jezusa.