Tag
Tag: bóg
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem bóg.
Wróć do Boga!
Jezus powiedział do niektórych, co ufali sobie, że są sprawiedliwi, a innymi gardzili, tę przypowieść:
Chrześcijaństwo to nie ślepe chodzenie do kościoła
Jak z armaty wypowiadane mechanicznie słowa zapamiętane z czasu przygotowania do Pierwszej Komunii Świętej, a których recytowanie wymagał ksiądz katecheta. Bo modlić się "trzeba dwa razy dziennie - rano i wieczorem".
Spróbowałem niemal wszystkiego, narkotyki, alkohol, kobiety... Bóg mnie uzdrowił!
- Mam na imię Krzyś i 24 września 2014 roku Bóg odmienił radykalnie moje życie - mówi mężczyzna w nagraniu na youtube.Posłuchaj niesamowitego świadectwa. Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych!
Bartosz Jastrzębski: Kościół, czyli Ostatnie Królestwo
Nim jednak wypełnią się sprawy ostateczne Kościół trwa w dziejach i wciąż przechowuje iskry Ducha i jego pradawne Tchnienie
ZOBACZ NIEZWYKŁE ŚWIADECTWO! Bóg naprawdę istnieje!
ZOBACZ NIEZWYKŁE ŚWIADECTWO! Bóg naprawdę istnieje!
Jak zbawia Bóg?
Boże zbawienie nie przychodzi do nas przez wielkie wydarzenia, władzę, pieniądze, polityków czy duchownych. Otrzymujemy je przez rzeczy małe i proste. To główna myśl poniedziałkowej homilii Franciszka podczas Mszy w Kaplicy Domu św. Marty. Papież rozwinął ją w oparciu o czytania liturgiczne z Drugiej Księgi Królewskiej i Ewangelii św. Łukasza.
Cud! Wałęsa: Byłem teraz w Miami, miałem spotkania, a między spotkaniami pochodziłem po wodzie
- Łączę przyjemne z pożytecznym, byłem teraz w Miami, miałem spotkania, a między spotkaniami pochodziłem po wodzie i opaliłem się - napisał Lech Wałęsa na swoim mikroblogu, pytany o to, czy wybiera się w najbliższym czasie na wakacje.
Oto List Boga Ojca do … Ciebie PRZECZYTAJ!
Słowa, które zaraz przeczytasz są prawdziwe. Ponieważ wypływają z serca Boga, mogą zmienić twoje życie - jeśli tylko na to pozwolisz. Bóg ciebie kocha - On jest tym Ojcem, którego szukasz przez całe życie. Oto list miłosny od Niego dla Ciebie..
Chiara Luce Badano. Błogosławiona dziewczyna z naszej epoki
Chiara Badano (Chiara Luce) (1971 - 1990) - błogosłowiona dziewczyna z naszej epoki
Wywyższenie w uniżeniu. Karzeł na olbrzymie
Wpatruję się więc w niebo za wstępującym tam Chrystusem, by zobaczyć za Ratzingerem, że Zmartwychwstały nie opuszcza ziemi, gdyż wstępuje w niebo z ciałem, a więc z „ziemią” człowieczeństwa.
Masz wszystkiego dość? POSŁUCHAJ!
Codzienna gonitwa za wieloma sprawami przysłania nam Jezusa. Przesuwa nasz wzrok ku temu co tymczasowe, niedoskonałe. Tymczasem postawa dojrzałego chrześcijanina to wdzięczność. Za życie, wiarę, dobro, relacje z innymi. Uczmy się w tym szczególnym czasie dziękować Bogu za wszystkie dary, których do tej pory nie dostrzegaliśmy.
Mocna rozmowa z egzorcystą ks. Grzegorzem Korczakiem KONIECZNIE POSŁUCHAJ!
Mocna rozmowa z egzorcystą ks. Grzegorzem Korczakiem KONIECZNIE POSŁUCHAJ!