Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

Budynek seminarium diecezji sosnowieckiej w Krakowie (fot. Wyższe Seminarium Photos_Picasa.web)

Kościół

Ciąg dalszy sprawy sosnowieckiego seminarium. "Znowu sprawa została potraktowana tak, jakby księża to były małe dzieci, którym można wszystko powiedzieć, a oni uwierzą"

Prowadzę Fundację br. Alberta, która na terenie diecezji sosnowieckiej od dwudziestu lat prowadzi ośrodek dla osób niepełnosprawnych intelektualnie. W tym czasie poznałem wielu księży, którzy pracują na terenie diecezji, a o których mam jak najlepsze zdanie. Kiedy napisałem książkę „Chodzi mi tylko o prawdę”, jeden z tych księży zgłosił się do mnie właśnie w sprawie problemów, jakie trawią sosnowieckie seminarium. O tych sprawach poinformowałem swoje władze kościelne. Uznałem, że nie mam kompetencji, aby oceniać, czy to jest prawdziwe, czy nie. Rok temu przekazałem informację o wielu listach, jakie dostałem z całej Polski, w tym także z diecezji sosnowieckiej. Przynajmniej rok temu, mój bezpośredni zwierzchnik, czyli ks. kard. Stanisław Dziwisz wiedział o tym ode mnie.

Parada Rowności 2013. Fot. Jarosław Wróblewski

Parada Sodomitów. Najwięcej braw dostał Andrzej... obrońca krzyża. Spisywanie kibiców Legii, protest NOP. Zobacz fotoreportaż

W Warszawie odbyła się po raz kolejny Parada Równości. Z polecenia Janusza Palikota głos na platformie obok polityków i działaczy gejowskich zabrał ubrany w czarną koszulkę Andrzej, człowiek ze środowiska obrońców krzyża na Krakowskim Przedmieściu. Mówił, że cieszy się, że jest na paradzie, choć kiedyś był jej przeciwny. Swoją przemianę zawdzięcza Ryszardowi Kaliszowi. Zadeklarował, że będzie przekonywał do parady Jarosława Kaczyńskiego.

Dyplom dla Hoop Polska. Fot. STS

Hoopa do klopa? Stowarzyszenie Twoja Sprawa „nagrodziło” żenującą reklamę producenta napojów

Stowarzyszenie Twoja Sprawa zainteresowało się kontrowersyjną reklamą Hoop Coli. W odpowiedzi przedstawicielka koncernu Edyta Bach PR Manager odpowiedziała: że „reklama nie zawiera treści, które można by uznać za gorszące (nagość czy epatowanie seksualnością). Od wielu lat w swojej komunikacji marka Hoop Cola namawia do otwartości na innych i tolerancji. W każdej kampanii Hoop Coli staramy się podejść do otaczającej nas rzeczywistości z przymrużeniem oka i humorem. Nie inaczej było i w tym przypadku. Tworząc spot „Moc pełnej tolerancji”, nie mieliśmy złych intencji, bo jestemy marką pozytywną otwartą na innych.” - czytamy w liście.

Gay Parade (Fot. Fronda.pl)

(Ty)dzień pederasty na Ursynowie? [Aktualizacja]

Ursynów już trzeci rok jako dzielnica powstająca "bez krzyża", gdzie nie przewidywano powstania kościoła, pielęgnuje swoją antychrześcijańską tradycję. W promocję włączył się sam burmistrz, Piotr Guział, od wielu lat związany ze środowiskami lewicowymi, który jest zresztą pomysłodawcą projektu, co raczej nie dziwi skoro znaleźć go można w Komitecie Honorowym Parady Równości.

Koniec prawdziwej rodziny (Fot. MorgueFile)

Koniec "ojca" i "matki" we Francji?

Rząd Francuski przygotowuje projekt ustawy zakazujący używania słów "ojciec" i "matka". Mają one w dokumentach być zastąpione przez słowa "rodzic" i "rodzice". Projekt ustawy będzie gotowy do końca października.

Fot. MorgueFile

Polski gej podzieli Platformę Obywatelską?

O co konkretnie chodzi? Na polecenie Premiera Tuska przygotowano specjalny projekt odnośnie związków partnerskich dla par hetero- i homoseksualnych. Według niego "umowa partnerska zawierana byłaby nie w urzędzie stanu cywilnego, ale u notariusza, a w przypadku kwestii majątkowych miałyby zastosowanie przepisy jak dla spółki cywilnej". Na takie rozwiązania nie chce zgodzić się polska genderystka i zwolenniczka związków homoseksualnych pani minister Kozłowska - Rajewicz.

Tęczowa flaga (fot. Wikipedia)

Biedroń zaprasza Wałęsę na... Paradę Równości

Na antenie radiowej "Trójki" Robert Biedroń zaprosił byłego prezydenta na czerwcową Paradę Równości. Zapewniał także, że nie jest to tylko marsz osób o orientacji homoseksualnej. Manifestują osoby dyskryminowane, jak wyliczał Biedroń, niepełnosprawni, mniejszości narodowe, grupy etniczne.

Abp Paglia:  Płodzenie dzieci w próbówce należy do dyktatury, która chce decydować o życiu i śmierci

Kościół

Abp Paglia: Płodzenie dzieci w próbówce należy do dyktatury, która chce decydować o życiu i śmierci

Arcybiskup podkreśla, że u podstaw konfliktu o rodzinę stoi marksizm, który oskarżał rodzinę i małżeństwo o konserwowanie systemu kapitalistycznego. - Dziś ta perspektywa staje się dominującą w mediach – mówi arcybiskup w wywiadzie dla „Gazety Wyborczej”. I dodaje, że zniszczenie rodziny i małżeństwa będzie oznaczało także zniszczenie społeczeństwa. - W wymiarze społecznym tylko rodziny złożone z ojca, matki i dzieci są w stanie przeprowadzić społeczeństwa przez kryzys. Gdyby we Włoszech, w Hiszpanii, we Francji, w Grecji nie było rodzin złożonych z ojca, matki i dzieci, kryzys już dawno doprowadziłby te narody i kraje do upadku – podkreślił.