Tag

Tag: homoseksualizm

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homoseksualizm.

"Kijów to nie Sodoma". Ukraińcy nie chcą marszu równości

"Kijów to nie Sodoma". Ukraińcy nie chcą marszu równości

Marsz równości nie spotkał się z ciepłym przyjęciem Ukraińców. Prawosławni działacze skandowali na trasie manifestacji: "Ukraina to nie Ameryka. Kijów to nie Sodoma". Udało im się przerwać kordon pochodu. Według doniesień Reutersa, zabrali manifestującym transparenty nawołujące do tolerancji i zaprzestania dyskryminacji ze względu na orientację seksualną. Zostali zatrzymani przez policję.

Fot. rownetraktowanie.gov.pl

Minister Kozłowska-Rajewicz: orędowniczka gejów, pałkarka rodzin

Zacznijmy od tego, jak pani ministra ds. równego traktowania zinterpretowała wypowiedź posła Przemysława Wiplera o rodzinach wielodzietnych. „Jednak sposób, w jaki je (dzieci z niepełnych rodzin – przyp. MBW) opisuje, czyniąc z nich patologiczny margines, nasuwa mi na myśl najgorsze skojarzenia o segregacji, nietolerancji i selekcji wobec ludzi o nienordyckich czaszkach i włosach w czasie II wojny światowej, albo, daleko nie szukając, wywody o bruzdach in vitro księdza profesora Franciszka Longchamps de Berier. Ten sam mechanizm, gdzie osoba uważająca się za lepszą odsuwa się od gorszych, o złej historii, pochodzeniu” - napisała na portalu Natemat.pl pełnomocniczka rządu.

fot. J. Szymczuk_Krystynapawlowicz.pl

Pawłowicz żąda sprostowania od TVN24. "Redakcja wielokrotnie emitowała zmanipulowany materiał"

„Na podstawie art. 31 i 32 ustawy z dn. 26.01.1984 r. Prawo Prasowe w związku z wielokrotną emisją zmanipulowanej wypowiedzi prof. Krystyny Pawłowicz, zarejestrowanej podczas jej rozmowy z red. Jarosławem Kuźniarem na antenie TVN24 22.05.2013 r., wnoszę o opublikowanie w ciągu siedmiu dni od otrzymania poniższego pisma na początku głównego wydania Faktów TVN o godz. 19:00 sprostowania” - czytamy w piśmie pani poseł.

Jarosław Kuźniar_fot. Artur Andrzej_Wikipedia

"Nie da się wypowiadać jak Kuźniar czy Gozdyra, a później grać obiektywnych dziennikarzy"

Jarosław Kuźniar oraz znacznie szersze grono dziennikarzy, o których myślę, reprezentują pewną tendencję. Być może to nawet nie jest kwestia poglądów, bo te może mieć każdy, ja również swoje mam. Problem tkwi chyba jednak w tym, czy przyjmuje się takie same zasady dla wszystkich swoich rozmówców. To znaczy, że jeżeli jakiś rodzaj zachowania oburza nas po jednej ze stron, to nie ma najmniejszego powodu, żeby nas nie oburzał po drugiej. Innymi słowy, jeżeli twierdzimy, że ktoś, załóżmy Joachim Brudziński, przekracza jakieś normy w mówieniu o politycznych przeciwnikach, to tak samo powinniśmy komentować zachowanie posłów z Platformy, którzy wypowiadają się podobnie. Tu tkwi problem. Dotyczy on jednak dziennikarzy z różnych opcji. Po przeciwnej stronie znajdą się także tacy, którzy popełniają ten sam grzech, ale w odwrotną stronę.

Prof. Krystyna Pawłowicz (Fot. Jakub Szymczuk/krystynapawlowicz.pl)

Prof. Pawłowicz masakruje J. Kuźniara. „Szmaty to szmaty”. KONIECZNIE ZOBACZ

Wywiad z prof. Krystyną Pawłowicz na temat Marszu Szmat, który ukazał się w poniedziałek na portalu Fronda.pl odbił się szerokim echem w mediach. Z tego powodu także Jarosław Kuźniar zaprosił panią poseł do programu „Wstajesz i wiesz” (czy może raczej "Wstajesz i kłamiesz"?) w TVN24. Już w pierwszej sekundzie Pawłowicz wywołała konsternację redaktora, kiedy zwróciła mu uwagę, by nie nazywał ją „posłanką” ale „posłem”. „Zawsze byłam posłem. Konstytucja mówi o posłach, a nie posłankach i posłach. Pani poseł Krystyna Pawłowicz. Dzień dobry” - przedstawiła się oniemiałemu Kuźniarowi. „Oburza się pani na to, że dodałem końcówkę, która podkreśla pani kobiecość?” - dziwił się redaktor TVN24. „Ale proszę nie podkreślać. Konstytucja mówi o pewnym stanowisku, funkcji, więc proszę mówić tak, jak jest zapisane w konstytucji” - prosiła Pawłowicz.

KPH_logo

Gej transfobem?! Kiedy KPH zainteresuje się Jackiem Poniedziałkiem?

Lada dzień w Nowym Teatrze będzie można zobaczyć „Kabaret Warszawski” - pierwszy spektakl zagrany w dawnej bazie śmieciarek na Mokotowie. W roli transseksualisty w sztuce wystąpi Jacek Poniedziałek. Z tej okazji znany gej i aktor (kolejność nieprzypadkowa, bo od czasu coming out'u Poniedziałek więcej mówi o swojej orientacji niż gra) udzielił wywiadu „Gazecie Wyborczej”.

O księdzu, który książkę o gejach napisał

O księdzu, który książkę o gejach napisał

W czerwcu 2012 roku, ks. Gary Meier rozpoczął 'urlop' od aktywnej posługi, oficjalnie przerwy tej potrzebował do zdobycia kolejnego tytułu na Uniwersytecie Missouri w Saint Louis. Niemniej sprawa miała także swoje drugie dno, a mianowicie ukrytą przed wiernymi działalność literacką. Kapłan ten, opublikował pod pseudonimem poczytną książkę wychwalającą postawy homoseksualne. Jak widać wykształcenie w kierunku poradnictwa psychologicznego, realizował on w różnorodnych kierunkach, opierając się na różnorodnym własnym doświadczeniu. Wznowienie napisanego przez niego bestselleru “Hidden Voices, Reflections of a Gay, Catholic Priest” miało miejsce już przy opatrzeniu publikacji jego własnym nazwiskiem. I chociaż podobno autorstwo tej książki nie było zupełną tajemnicą, to na ujawnienie jej autora biskup już wyraźnie zareagował. W tym tygodniu Archidiecezja St.Luis w USA, wydała oświadczenie: „Archidiecezja St Louis właśnie dowiedziała się, że ks. Gary Meier jest autorem książki, “Hidden Voic