Duchowa adopcja- modlitwa dzieci za dzieci
Specjalnym sposobem realizacji modlitwy w ramach duchowej adopcji dziecka poczętego jest zaproszenie do niej dzieci – małych pomocników Boga.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Specjalnym sposobem realizacji modlitwy w ramach duchowej adopcji dziecka poczętego jest zaproszenie do niej dzieci – małych pomocników Boga.
,,Czystość można odzyskać''. Piękne świadectwo nawrócenia!
Polski cud różańcowy w czasie II wojny światowej
Ks. Pawlukiewicz: Przestańmy handlować modlitwą z Panem Bogiem!
Czy wciąż potrzebni są egzorcyści? Dlaczego ludzi bardziej ciągnie do zła niż do dobra? Czy piekło jest puste? Kto do niego trafi? Jaką rolę pełni Maryja w walce duchowej?
Święta Rita jest patronką spraw trudnych. Pewnie nie brakuje nam w życiu sytuacji, z którymi sobie nie radzimy. Wtedy najlepiej zwrócić się z modlitwą do św. Rity!
NAJMILSZE DZIECI! Przypomnijmy sobie najpierw na tej drodze krzyżowej słowa Chrystusa Pana, który pierwszy odbył Drogę Krzyżową: "Jeśli kto chce iść za mną, niech weźmie krzyż swój, a naśladuje mnie".
Jeśli chcesz podjąć duchową adopcję dziecka poczętego lub zarazić tą modlitwą innych - z pewnością warto pójść do swojej parafii!
6 kwietnia (sobota) już po raz szósty przez Warszawę przejdzie Droga Krzyżowa w intencji prześladowanych chrześcijan. Poprzedzi ją Msza Świętą o godz. 12.30 w kościele oo. redemptorystów pod wezwaniem świętego Klemensa Dworzaka na ulicy Karolkowej 49 w Warszawie. Procesja wyruszy około godziny 13.30 spod kościoła i przejdzie aż do żoliborskiej parafii św. Stanisława Kostki na ulicy Hozjusza. Organizatorami Drogi Krzyżowej są Duszpasterstwo Wiernych Tradycji Łacińskiej Archidiecezji Warszawskiej, Chrześcijański Kongres Społeczny, Fundacja Christiania, a także Fundacja Świętego Benedykta.
Jezus wyraźnie nas zapewnia, że jeśli będziemy szukać, to znajdziemy (nie: być może znajdziemy), jeśli będziemy prosić, to będzie nam dane, a jeśli będziemy pukać, otworzą nam (Mt 7:7-8). Jednakże, być może zastanawiasz się, co myśleć o błaganiach, które wydają się niewysłuchane?
W niewielkiej, leżącej na uboczu miejscowości Tropie napotkałem osobliwą Drogę krzyżową. Dotychczas miejsce to kojarzyło mi się głównie z kultem świętych: Andrzeja Świerada i Benedykta oraz z kamiennym różańcem opasującym wzgórze, na którym wznosi się świątynia. Każdej z czternastu stacji Drogi krzyżowej patronuje polski święty lub błogosławiony, który całym swym życiem złożył świadectwo wiary. Pójdźmy zatem drogą męki Pana Jezusa wspólnie z naszymi, polskimi świętymi.
Skąd wzięła się inicjatywa duchowej adopcji?
Czy jest obowiązek modlenia się pacierzem rano? Bardzo ciężko jest mi pamiętać rano o modlitwie i często dopiero w drodze do pracy przypominam sobie o niej.