Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

POTĘŻNA modlitwa św. Ojca Pio o nawrócenie grzeszników

Pokornie proszę Cię, Panie, abyś ze względu na Twoją dobroć i miłosierdzie powstrzymał gromy Twego gniewu na nieszczęsnych grzeszników i udzielił im łaski nawrócenia i pokuty. Ty, Panie, przez Autora "Pieśni nad Pieśniami" powiedziałeś, że "jak śmierć potężna jest miłość" (Pnp 8, 6), dlatego z całym żarem proszę Cię: spojrzyj okiem niewypowiedzianej dobroci na tych braci i siostry, pociągnij ich ku sobie i złącz nierozerwalnymi więzami miłości.

Fot. Piotr Rymuza via Wikipedia, CC 3.0

Kościół

#PolskaPielgrzymuje! Modlitewny szturm do nieba

Hasztag #PolskaPielgrzymuje połączył w ubiegłym roku miliony Polaków. Mam nadzieję, że podobnie będzie i tym razem – mówi rzecznik Episkopatu ks. Paweł Rytel-Andrianik o inicjatywie w mediach społecznościowych polegającej na oznaczaniu wpisów z pielgrzymek hasztagiem #PolskaPielgrzymuje.

Modlitwa o ochronę przed złem przez drogocenną Krew Jezusa Chrystusa

Kościół

Modlitwa o ochronę przed złem przez drogocenną Krew Jezusa Chrystusa

Panie Jezu, wyznaję Cię jako swojego Mistrza i Pana,Wierzę, że każdą kroplę swojej drogocennej Krwi przelałeś po to,Aby odkupić mnie i moją rodzinę,Aby uwolnić nas od szatana, grzechu i wszelkich zniewoleń.Panie Jezu z głęboką wiarą w Ciebie proszę,Aby Twoja Krew okryła to miejsce,Każdy kąt mojego domu, wszystkie pojazdy, którymi się poruszam ja i moi bliscy,I wszelaką własność, którą Ty nam dałeś.Panie Jezu, obmyj swoją drogocenną Krwią mnie samego i moją rodzinęNiech okryje nas od stóp do głów.Proszę o całkowitą ochronę życia mojego i mojej rodziny.Panie Jezu, zachowaj nas dziś od złego,Od grzechu pokus, ataków i utrapień ze strony szatana,Od lęku przed ciemnościami i przed ludźmi,Od chorób, zwątpienia, złości, nieszczęśćI wszystkiego, co nie należy do Twojego Królestwa.Napełnij nas, Panie Jezu swoim Duchem św. i obdarz darami:Mądrości, poznania, wiary, rozumu i rozeznania,Tak abyśmy żyli dziś w Twojej chwale.Wypełniając wszystko to, co dobre.Chwała Ci Jezu!

z archiwum rodziny

Prośba o pomoc dla bardzo chorego Adriana

Do portalu Fronda.pl z prośbą o pomoc napisała jedna z czytelniczek, której syn Adrian bardzo poważnie choruje. Prosi o wsparcie - modlitewne, ale i finansowe, bo leczenie Adriana jest naprawdę drogie. Zachęcamy do pomocy.