Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Ta modlitwa może UWOLNIĆ tysiące dusz z czyśćca!

Kościół

Ta modlitwa może UWOLNIĆ tysiące dusz z czyśćca!

Podczas jednej z wizji Chrystus przekazał św. Gertrudzie słowa poniższej modlitwy, która jak oświadczył, gdy odmawiana jest z miłością i pobożnością, uwalnia za każdym razem z czyśćca tysiąc dusz.Przyjaciel św. Jana Maciasa – św. Jan Ewangelista, objawił mu, że jego modlitwy uwolniły niemal półtora miliona dusz z ich więzienia. Powiedziano, że w chwili jego śmierci niebiosa się otworzyły i dusze te pośpieszyły na ziemię, by odprowadzić go do nieba. Cóż za powitanie! Uwalniając dusze czyśćcowe, przyśpieszając ich wejście do nieba, zapewniamy sobie wdzięczność całego raju, wykuwamy więzi przyjaźni z jego mieszkańcami.- Króluj nam ChrysteMODLITWA ŚW. GERTRUDY

POTĘŻNA modlitwa św. Ojca Pio o nawrócenie grzeszników

Kościół

POTĘŻNA modlitwa św. Ojca Pio o nawrócenie grzeszników

Pokornie proszę Cię, Panie, abyś ze względu na Twoją dobroć i miłosierdzie powstrzymał gromy Twego gniewu na nieszczęsnych grzeszników i udzielił im łaski nawrócenia i pokuty. Ty, Panie, przez Autora "Pieśni nad Pieśniami" powiedziałeś, że "jak śmierć potężna jest miłość" (Pnp 8, 6), dlatego z całym żarem proszę Cię: spojrzyj okiem niewypowiedzianej dobroci na tych braci i siostry, pociągnij ich ku sobie i złącz nierozerwalnymi więzami miłości.

Panie, za wstawiennictwem św. Stanisława błogosław Polsce

Kościół

Panie, za wstawiennictwem św. Stanisława błogosław Polsce

Święty Stanisławie, biskupie i męczenniku, módl się za nami Kapłanie Jezusa Chrystusa,Światło Kościoła Bożego,Pasterzu owieczek Chrystusowych,Apostole ludu wiernego,Patronie Ojczyzny naszej,Od dzieciństwa w doskonałości postępujący,Mężu do stanu duchowego przeznaczony,Mężu w stanie duchowym przykładny,Wzorze doskonałości świątobliwej,Wzorze biskupiej godności,Ozdobo kapłanów,Ozdobo Narodu Polskiego,Kaznodziejo prawdy,Mową i dziełami przed Bogiem wielki,Obrońco i karmicielu ubogich,Naśladowco wierny Jana Chrzciciela,Eliaszowi w żarliwości podobny,Pogromco występków,Cnót nauczycielu,Umarłych wskrzesicielu,W wierze wątpiących utwierdzających,Nadzieję zmartwychwstania umacniający,Bogu ofiaro przyjemna,W różnych chorobach lekarzu,Opiekunie całej Ojczyzny,Patronie we wszystkich potrzebach,Patronie na cały świat chrześcijański łaskami słynący.K.: Módl się za nami, św. Stanisławie.W.: Abyśmy się stali godnymi obietnic Chrystusowych.Módlmy się: Boże, za którego cześć św. Stanisław poniósł śmier

Fot. Matthias Ulrich via Wikipedia, CC 2.0

Módlmy się o powołania!

W czwartą Niedzielę Wielkanocną, zwaną Niedzielą Dobrego Pasterza, obchodzimy 54. Światowy Dzień Modlitw o Powołania. W tym dniu wierni modlą się w intencji powołań do życia kapłańskiego, konsekrowanego i misyjnego, rozważają też papieskie orędzie przygotowane na ten czas. Niedziela Dobrego Pasterza rozpoczyna Tydzień Modlitw o Powołania.

fot. via pixabay

Kościół

Piękna litania o POKORĘ. Przyda ci się!!!

Jezu cichy i pokornego serca, wysłuchaj mnie.Od pragnienia szczęścia, wybaw mnieOd pragnienia spokoju,Od pragnienia ułatwień,Od pragnienia wypowiedzenia się,Od pragnienia, aby mnie kochano,Od pragnienia, aby mnie chwalono,Od pragnienia, aby mnie rozumiano,Od pragnienia, aby mnie poszukiwano,Od pragnienia, aby mnie nad drugich przenoszono,Od pragnienia, aby mnie oszczędzano,Od pragnienia, aby mojej rady zasięgano,Od pragnienia, aby się z moim zdaniem liczono,Od pragnienia, aby wszystko we mnie za dobre uważano,Od obawy przed niepowodzeniem, Od obawy przed krytyką,Od obawy przed trudnościami,Od obawy przed upokorzeniami, Od obawy przed poniżeniem, Od obawy przed zapomnieniem,Od obawy przed niesprawiedliwością, Od obawy przed posądzeniem, Od obawy przed szyderstwem, Od obawy przed wzgarda,Aby drugich bardziej kochano niż mnie,Aby drudzy zyskiwali, a ja żebym coraz bardziejtracił na znaczeniu u ludzi, Aby drugich powołując mnie zawsze usuwano,Aby drugich chwalono, a o mnie zapominano,Aby d

Fot. domena publiczna

Świadectwo

Urodził się głuchoniemy. Słyszy dzięki modlitwie za wstawiennictwem św. ojca Pio

Życie i działalność o. Pio jest szczególnym "znakiem czasu" dla współczesnych ludzi, którzy tak często zapominają o Bogu i żyją uwikłani w wielorakim złu. O. Pio jest dla dzisiejszego świata czytelnym znakiem wzywającym do nawrócenia i powrotu do Chrystusa - Drogi do zbawienia i szczęścia wiecznego. O. Pio zmarł 23 września1968 r. W ciągu całego swojego skromnego życia odznaczał się heroiczną wiarą. Poprzez kapłańską posługę, wspartą żarliwą modlitwą i cierpieniem, doprowadził do nawrócenia dziesiątki tysięcy ludzi. Mówi się o nim, że był w naszych czasach świadkiem Chrystusa na miarę św. Franciszka z Asyżu. Ludzi najbardziej fascynowały jego charyzmatyczne dary, które otrzymał od Chrystusa: m. in. dar mistycznych przeżyć i wizji istot nadprzyrodzonych, umiejętność przenikania ludzkich sumień, jasnowidzenia, bilokacji i uzdrawiania poprzez modlitwę wstawienniczą. O. Pio byt wyjątkowym "narzędziem" w rękach Boga. Sam mówił i pisał, że wszystko co uczynił innym, zdziałał Bóg przez jego r