Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

fot. Arcaion, Pixabay, cc0; fot. Robert Drózd, lic. CC BY-SA 3.0 via Wikipedia, edyt.

Kościół

Modlitwa za Polskę pragnieniem Maryi

Włoski jezuita O. Juliusz Mancinelli (1537-1618) przybył do Krakowa 8 maja 1610 roku, został powitany przez Króla Zygmunta III Wazę razem z dworem. Pierwsze swoje kroki skierował do katedry wawelskiej do grobu św.Stanisława biskupa. Padł krzyżem i modlił się za Polskę, dziękując Bogu za Polskę, Matkę Świętych. Gdy w czasie Mszy św. modlił się za pomyślność królestwa polskiego, ujrzał w wielkiej postaci Maryję, w królewskim olśniewającym majestacie, która powiedziała do Niego te słowa:

fot. Beyond Forgetting, lic. CC BY-SA 2.0, via Flickr

Modlitwa o wstawiennictwo św. Jana Pawła II

Janie Pawle II nasz święty orędowniku,Wspomożycielu w trudnych sprawachTy, który swoim życiem świadczyłeświelką miłość do Boga i ludziProwadząc nas drogą Jezusa i Maryiw umiłowaniu obojga, pragnąc pomagać innym.Przez miłość i wielkie cierpienie ofiarowane za bliźnich,co dzień zbliżałeś się do świętości.Pragnę prosić Cię o wstawiennictwo w mojej sprawie...Wierząc, że przez Twoją wiarę,modlitwę i miłość pomożesz zanieść ją do BogaZ ufnością w miłosierdzie Boże i moc Twej papieskiej modlitwy.Pragnę przez Jezusa i MaryjeZa Twoim przykładem zbliżać się do Boga.

Ofiarowanie dnia - piękna modlitwa!

Kościół

Ofiarowanie dnia - piękna modlitwa!

OFIAROWANIE DNIA Niech wszystko, co czynię, przeniknie miłość Twoja. Panie mój i Boże mój, oto wołam do Ciebie. Napełnij duchem Twoim wszystko, co czynię, napełnij mocą Twoją trud mojego dnia. Nieustannie proszę Cię, Panie, wyrwij ze mnie wszelką złość, obdarz pokorą, wytrwałością, zaparciem się siebie. Niech gardzę działaniem, które nie szuka Ciebie; niech uciekam przed ciszą, która nie spoczywa w Tobie. Obdarz mnie Twoją radością, niech ona mnie ogarnie jak płomień niegasnący i wśród tego, co ciężkie, i wśród tego, co boli. Obdarz mnie światłem, aby przeniknęło ciemności, w których ludzie zapomnieli o Tobie. Obdarz mnie męstwem w działaniu, cierpliwością w wypełnianiu codziennych zadań, wytrwałością, kiedy wynik moich trudów zakrywasz przede mną w tajemnicy zamierzeń Twoich. Panie, przyjmij ten dzień i wszystkie dni życia mojego. Niech wszystko, co czynię, przenika miłość Twoja. Amen.

Potrzebna modlitwa o cud za mamę 5-tki dzieci!!!!

Kościół

Potrzebna modlitwa o cud za mamę 5-tki dzieci!!!!

Jest prośba: "Proszę o ratunek modlitewny za Magdę i jej rodzinę. U Magdy zdiagnozowano wczoraj oponiaka w mózgu. Jest cudowną kobietą, żoną, mamą 5 dzieci - najmłodszy synek ma miesiąc, najstarsza córeczka 8 lat... Proszę, prześlij tę prośbę, gdzie tylko możesz. Prosimy o cud uzdrowienia!