Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

(fot. misje kaupcyńskie)

Kościół

Módlmy się za misje i za misjonarzy

Najukochańszy Panie nasz, Jezu Chryste, który nas odkupiłeś ceną przenajświętszej Krwi swojej, ogarnij miłosiernym wzrokiem biedną ludzkość, któ­ra w znacznej części jest jeszcze pogrążona w mro­kach niewiary. Spraw, by cała ludzkość zajaśniała światłem prawdy. Poślij Panie apostołów Twojej Ewangelii, wspomagaj ich żarliwość, aby nie znający Chrystusa dostrzegli Jego miłość i za ich pośrednictwem weszli do Chrystusowej owczarni. Wspomagaj wysiłki wszystkich misjonarzy i misjonarek, niech ta służba prowadzi do prawdy i miłości. Oświeć błądzących i sprowadź ich do przystani prawdy i jedności. Przyspiesz, o Najukochańszy Zbawco zapowiedziane przez Ciebie Królestwo.

Dziś zaczyna się Nowenna Pompejańska za Ojczyznę

Kościół

Dziś zaczyna się Nowenna Pompejańska za Ojczyznę

Dziś rozpoczyna się Nowenna Pompejańska w intencji Ojczyzny. Główną jej intencją jest doprowadzenie do sytuacji, w której w Polsce prawo chroniłobby małżeństwa, rodziny i dzieci przed demoralizacją. Prawo państwowe powinno kształtowane być w zgodności z prawem Bożym. Nowenna Pompejańska z intencji Ojczyzny potrwa 54 dni, w czasie których odmawiany będzie różaniec.

(fot. shutterstock)

Rodzina

Módlmy się w intencji dzieci utraconych i ich rodziców!

Każdego roku w Polsce tragedia utraty dziecka dotyka wiele rodzin. Średnio 40 tys. kobiet rocznie przeżywa poronienie, 2 tys. dzieci rodzi się martwych, kolejne 5 tys. nie dożywa swoich osiemnastych urodzin z powodu chorób i wypadków. Statystyki alarmują, że z powodu narastających zagrożeń cywilizacyjnych coraz więcej dzieci ginie w wypadkach komunikacyjnych oraz popełnia samobójstwa. Rosną również zagrożenia związane z narkotykami i alkoholem.

Rodziny modlą się o synod

Kościół

Rodziny modlą się o synod

Tysiące rodzin z włoch uczestniczyło w czuwaniu modlitewnym na placu św. Piotra. Intencją w jakiej zebrali się tam pielgrzymi, była prośba o łaski dla wszystkich biorących udział w rozpoczynającym się dziś Synodzie Biskupów o Rodzinie.

Alicja Bachleda-Curuś o swoim synu: "Kiedy słyszę mojego syna modlącego się po polsku, to rozbraja moje serce"

Rosja

Alicja Bachleda-Curuś o swoim synu: "Kiedy słyszę mojego syna modlącego się po polsku, to rozbraja moje serce"

Alicja Bachleda - Curuś, polska aktorka, która na co dzień mieszka w USA, w rozmowie z "Faktem" wyznaje, że Polska, polski język i tradycja są dla niej jedną z najwyższych wartości. I w tym duchu chce wychowywać swojego syna Henry`ego. Henry ma 6 lat. Jego ojcem jest znany aktor Colin Farrell. Niestety, po urodzeniu się Tadeusza, aktor zostawił Alicję i jej dziecko.