Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Św. Wincenty a Paulo, patronie dzieł miłosierdzia, módl się za nami!

Kościół

Św. Wincenty a Paulo, patronie dzieł miłosierdzia, módl się za nami!

Litania do świętego Wincentego a Paulo(do prywatnego odmawiania) Kyrie, elejson! Chryste, elejson! Kyrie, elejson!Chryste, usłysz nas! Chryste, wysłuchaj nas!Ojcze z nieba, Boże, zmiłuj się z nami.Synu, Odkupicielu Świata, zmiłuj się z nami.Duchu Święty, Boże, zmiłuj się z nami.Święta Trójco, Jedyny Boże, zmiłuj się z nami.Święta Maryjo, módl się za nami.Święty Wincenty a Paulo, módl się za nami.Święty Wincenty, naśladowco Chrystusa przez całe życie, módl się za nami.Święty Wincenty, sprawiedliwy z wiary żyjący, módl się za nami.Święty Wincenty, zapalony ogniem miłości Boga i bliźniego , módl się za nami.Święty Wincenty, wzbogacony dobrowolnym ubóstwem, módl się za nami.Święty Wincenty, głoszący zwycięstwa przez posłuszeństwo, módl się za nami.Święty Wincenty, uczniu Chrystusa cichy i pokornego serca, módl się za nami.Święty Wincenty, nie ustający w modlitwie i pracach, módl się za nami.Święty Wincenty, cierpliwy w przeciwnościach, módl się za nami.Święty Wincenty, uprzejmie kochający

ks. Pawlukiewicz: Masz kryzys? Módl się, by diabeł nie miał szans!

Kościół

ks. Pawlukiewicz: Masz kryzys? Módl się, by diabeł nie miał szans!

Wielu z Nas, ma duże kłopoty w życiu. Najczęściej staramy się samodzielnie rozwiązać nasze sprawy i wielokrotnie to nam się udaje. Jednak nie zawsze i nie wszystkim. Szczególnie, gdy kłopoty przybierają wielkość kryzysu.Dlatego Jak będziesz Modlić się w Kryzysie, diabeł nie ma szans. Ale czy koniecznie trzeba czekać na kryzys w naszym życiu, aby zaprosić Jezusa do naszego życia?Pamiętaj! Jak przyjdą troski i zmartwienia, zamiast samodzielnie starać się je naprawiać, zaproś do swojego życia Pana Jezusa i zaufaj. On czasami zacznie najpierw "nas samych naprawiać" ale Zawsze ufaj!!

Święci lekarze, Kosmo i Damianie, módlcie się za nami!

Święci lekarze, Kosmo i Damianie, módlcie się za nami!

Litania ku czci świętych lekarzy Kosmy i Damiana (26 XI)Panie zmiłuj się nad namiChryste zmiłuj się nad namiPanie zmiłuj się nad namiŚwięty Łukaszu patronie lekarzy, módl się za namiŚwięci lekarze, Kosmo i Damianie, módlcie się za nami,Święci lekarze, naśladowcy Chrystusa, módlcie się za nami,Święci lekarze, godni podziwu dla cnót waszych, módlcie się za nami,Święci lekarze, jaśniejący dobrocią, módlcie się za nami,Święci lekarze, płomienni miłością , módlcie się za nami,Święci lekarze, przyozdobieni pokora, módlcie się za nami,Święci lekarze,wzorowi w łagodności, módlcie się za nami,Święci lekarze, mężni obrońcy wiary, módlcie się za nami,Święci lekarze, apostołowie Prawdy, módlcie się za nami,Święci lekarze, pogardzający światem, módlcie się za nami,Święci lekarze, tęskniący ku bogactwom Nieba, módlcie się za nami,Święci lekarze, niezmordowani bohaterowie miłości bliźniego, módlcie się za nami,Święci lekarze, głosiciele chwały Bożej, módlcie się za nami,Święci lekarze, zwolennicy nau

"Umrzeć z nadziei" -  w środę modlitwy za uchodźców

Kościół

"Umrzeć z nadziei" - w środę modlitwy za uchodźców

"W odpowiedzi na apel papieża Franciszka, z inicjatywy środowisk świeckich katolików 23 września w wielu miastach Polski odbędzie się nabożeństwo ekumeniczne w intencji uchodźców. Modlitwie przewodniczyć będą miejscowi biskupi" – zachęcają organizatorzy akcji na Facebooku.

(fot. s

Kościół

Zacznij dzień z Jezusem!

Boże dziękuję Ci za szczęśliwą noc, za to, że znowu obudziłem się do życia.Błogosław mi i pomóż, żeby to był dobry dzień. Proszę Cię, Boże, który jesteś Miłością, bym był podobny do Ciebie. Bym był dobry dzisiaj i zawsze. Bym był dobry zwłaszcza dla wszystkich w domu i w pracy. Strzeż mnie, żebym komuś krzywdy nie zrobił. Daj, żeby życie moje było radością dla mnie i dla wszystkich, z którymi mam kontakt przez cały dzień aż do wieczora.

(fot. thinkstock)

Kościół

Modlitwa za małżeństwa

Panie, przedstawiam Ci nasze małżeństwo – mojego męża (moją żonę) i mnie. Dziękuję, że nas połączyłeś, że podarowałeś nas sobie nawzajem i umocniłeś nasz związek swoim sakramentem. Panie, w tej chwili nasze małżeństwo nie jest takie, jakim Ty chciałbyś je widzieć. Potrzebuje uzdrowienia. Jednak dla Ciebie, który kochasz nas oboje, nie ma rzeczy niemożliwych. Dlatego proszę Cię: