Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

PIUSA X MODLITWA DO ŚWIĘTEGO JÓZEFA

Kościół

PIUSA X MODLITWA DO ŚWIĘTEGO JÓZEFA

Chwalebny Józefie Święty, wzorze wszystkich pracujących, uproś mi łaskę bym i ja pracował w duchu pokuty, w celu zadośćuczynienia za me liczne grzechy: bym pracował sumiennie raczej z poczucia obowiązku niż dla swojego upodobania, bym pracował z weselem i z wdzięcznością dla Boga, upatrując swą chlubę w życiu i rozwijaniu przez pracę darów odebranych od Boga, bym pracował w porządku, spokojnie, w miarę moich sił i cierpliwie, nie cofając się przed znużeniem lub trudnościami; bym pracował przede wszystkim w czystej intencji i z zapomnieniem o sobie, mając nieustannie przed oczyma śmierć i rachunek, który muszę złożyć za czas stracony, ze zmarnowanych talentów, z opuszczenia dobrego, z próżnej dumy w powodzeniu, tak szkodliwej w dziełach Bożych. Wszystko dla Jezusa, wszystko przez Maryję, wszystko na Twój wzór, o Święty Patriarcho Józefie. To będzie moim hasłem w życiu i przy zgonie. Amen.

CODZIENNA MODLITWA O WOLNOŚĆ - MODLITWA MĘŻCZYZNY

Kościół

CODZIENNA MODLITWA O WOLNOŚĆ - MODLITWA MĘŻCZYZNY

Panie Jezu, przychodzę do Ciebie, aby znaleźć w Tobie odnowienie - aby na nowo znaleźć swoje miejsce w Tobie, przyrzec Ci swoje posłuszeństwo i otrzymać od Ciebie całą łaskę i miłosierdzie, których dzisiaj tak bardzo potrzebuję. Uznaję Cię za swojego Pana i władcę i każdy aspekt swojego życia całkowicie i zupełnie oddaję Tobie. Daję Ci swoje ciało jako żywą ofiarę; daję Ci swoje serce, duszę, umysł i siły; i daję Ci również mojego ducha.

LITANIA DO ŚWIĘTEJ KATARZYNY ZE SIENY

Kościół

LITANIA DO ŚWIĘTEJ KATARZYNY ZE SIENY

Kyrie, elejson. Chryste, elejson. Kyrie, elejson. Chryste, usłysz nas. Chryste, wysłuchaj nas. Ojcze z nieba Boże, zmiłuj się nad nami. Synu Odkupicielu świata Boże, Duchu Święty Boże, Święta Trójco jedyny Boże, Święta Maryjo - módl się za nami. Święty Ojcze Dominiku, Święta Katarzyno, Lilio czystości, Różo cierpliwości, Przykładzie pokory i cichości, Naczynie łaski Bożej, Korono dziewic Chrystusowych, Ozdobo Kościoła, Najmilsza duchowa córko św. Ojca Dominika, Naznaczona ranami Pana Jezusa, Uwieńczona koroną Zbawiciela, Rozmiłowana w ubóstwie Chrystusowym, Troskliwa opiekunko ubogich, Najczulsza Matko cierpiących, Pocieszycielko grzeszników rozpaczających, Służąca radą Namiestnikom Chrystusowym, Pełna troski o Kościół święty, Harfo Ducha Świętego, Mistrzyni życia wewnętrznego, Obdarzona charyzmatem słowa, Zanurzona w kontemplacji Bożych tajemnic, Otwarta na potrzeby świata, Dźwigająca z Chrystusem krzyż za nie swoje winy, Ogłoszona Doktorem Kościoła, Nasza przemożna orędowniczko, Matk

Czy wolno prosić Boga o cud?

Kościół

Czy wolno prosić Boga o cud?

Człowiek wierzący, znalazłszy się w takiej sytuacji, w naturalny niejako sposób pragnie zwrócić się do Boga. Jednakże tego rodzaju okoliczności mogą rodzić w sercu pewną rozterkę, wątpliwość, pytanie: jak się modlić w takiej sytuacji, gdy tradycyjna modlitwa o zdrowie nabiera charakteru błagania o cud. Czy wolno prosić o cud? Czy może mam jedynie prosić o siły do pogodzenia się z wolą Bożą? Czy moja wiara przetrzyma próbę ewentualnego niewysłuchania mojej modlitwy? Czy moja wiara jest w ogóle na tyle mocna, by prosić o uzdrowienie? Wszak Jezus mówił do człowieka, który prosił go o cud uzdrowienia: „Według twojej wiary niech ci się stanie...”.

Dzieci Ani Przybylskiej wierzą, że mama pomaga im z Nieba! Piękne!

Dzieci Ani Przybylskiej wierzą, że mama pomaga im z Nieba! Piękne!

Jarosław Bieniuk, mąż Anny Przybylskiej udzielił wywiadu, w którym opowiedział, jak trudno żyć mu bez Anny Przybylskiej. - Boli każda minuta bez niej. Nie potrafię wyrazić słowami, jak bardzo mi jej brakuje... Ania zwierzała mi się, że bardzo przypominam jej ojca, Bogdana. I że jestem czymś najlepszym, co ją spotkało w życiu... - mówi piłkarz magazynowi "Rewia".

POTRZEBUJESZ POMOCY? OTO MODLITWA O CUD!

Kościół

POTRZEBUJESZ POMOCY? OTO MODLITWA O CUD!

Panie Jezu, staję przed Tobą taki jaki jestem. Przepraszam za moje grzechy, żałuję za nie,proszą przebacz mi.W Twoje Imię przebaczam wszystkimcokolwiek uczynili przeciwko mnie.Wyrzekam się szatana, złych duchów i ich dzieł.Oddaję się Tobie Panie Jezu całkowicie teraz i na wieki.Zapraszam Cię do mojego życia, przyjmuję Cięjako mojego Pana, Boga i Odkupiciela.Uzdrów mnie, odmień mnie, wzmocnijna ciele, duszy i umyśle.Przybądź Panie Jezu,osłoń mnie Najdroższą Krwią Twojąi napełnij Swoim Duchem Świętym.Kocham Ciebie Panie Jezu. Dzięki Ci składam.Pragnę podążać za Tobą każdego dnia w moim życiu.Amen.Maryjo Matko moja, Królowo Pokoju, Święty Peregrynie Patronie chorych na raka,Wszyscy Aniołowie i Święci, proszę przyjdźcie mi ku pomocy.

Asia Bibi (fot.media)

Kościół

Córka Asii Bibi: Mama prosiła o modlitwę

W Madrycie zakończył się właśnie Kongres na temat Prześladowań Chrześcijan. Jednym z najbardziej oczekiwanym z punktów programu było wystąpienie męża Asii Bibi, Ashiqa Masiha i najmłodszej córki, Eisham Ashiq. Bliscy oskarżonej o bluźnierstwo Asii, opowiadali o incydencie, który doprowadził do jej uwięzienia a także o dramatycznej sytuacji chrześcijan w Pakistanie.

Modlitwa o pomoc w określonej trudności

Kościół

Modlitwa o pomoc w określonej trudności

Święty Andrzeju Bobolo! Na drodze Twojego życia natrafiałeś na przeszkody, które stopniowo pokonywałeś z pomocą ufnej modlitwy. Dzięki niej rozpoznawałeś znaki otrzymywane od Boga: przeszkody stawały się stopniami na drodze w ślad za Jezusem. Oto staję wobec trudności, która przekracza moje siły: