Tag
Tag: modlitwa
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Chrześcijanie i Żydzi modlą się za Andrzeja Dudę
Andrzej Duda w czwartek zostanie zaprzysiężony na nowego Prezydenta Polski. Ten dzień to nie tylko oficjalne uroczystości, ale również interaktywna działalność. I to jaka. Jak pisaliśmy TUTAJ, Andrzej Duda będzie odpowiadać na pytanie Polaków przez Internet.
Za co możesz podziękować Bogu? ZOBACZ!
Czy masz jakieś powody do wdzięczności? Czy nie zapominasz o wartości tego, co otrzymałaś/eś? Czy dziękujesz TEMU, KTÓRY ci to dał?
Modlitwa w trudnych sprawach do św. Marty
O cudowna św. Marto uciekam się pod Twoją opiekę, powierzając się Tobie całkowicie o pomoc w moich potrzebach i wsparciu w moich doświadczeniach. Zobowiązuję się tę modlitwę rozpowszechniać.Pocieszaj mnie w smutkach i potrzebach, o co usilnie proszę przez Twoją wielką radość, która napełnia, kiedy w domu Twoim w Betanii gościłaś Zbawiciela świata Jezusa.Proszę Cię, uproś dla mnie i dla mojej rodziny, abyśmy w sercach Boga zachowali, a przez to na lekarstwo w naszych troskach zasłużyli, a szczególnie w aktualnej potrzebie ________________Ja Ciebie proszę Wspomożycielko we wszystkich potrzebach, pokonaj wszystkie trudności tak jak zwyciężyłaś smoka kładąc go u swoich stóp.AmenOjcze Nasz...Zdrowaś Maryjo...3x św. Marto proś za nami!
Modlitwa do św. Charbela
28 lipca Kościół wspomina św. Charbela. Sarbeliusza beatyfikował w ostatnich dniach Soboru Watykańskiego II, 5 grudnia 1965 r., papież Paweł VI.
10 przeszkód w modlitwie
Modlitwa jest walką. Dzięki sile słowa Bożego musimy przezwyciężyć ociężałość, lenistwo, przygnębienie, rutynę. Musimy stawić czoło wrażeniu, że modląc się, tracimy czas. Musimy przezwyciężyć pokusę, że Bóg nas nie słyszy.
Modlitwa o radość! Zawsze się radujcie!
Boże, dawco Radości, spraw, abyśmy dostrzegali jak wiele jest powodów do wdzięczności Tobie. Niech nasze serca zostaną uzdrowione z wszelkiej obojętności i ślepoty wobec Twoich darów, których tak hojnie nam udzielasz. Daj nam dostrzec Twoją miłość, którą nam ukazujesz poprzez codzienność. Spraw, abyśmy coraz częściej Tobie z serca dziękowali za wszystko, co nas spotyka.
Modlitwa małżonków do św. Joachima i Anny
O wy obojga święci małżonkowie, Joachimie i Anno, proście za mnie i mojego męża (moją żonę), aby nam Bóg udzielił przez wasze zasługi łaski, żyć wspólnie w prawej małżeńskiej jedności i czystości, jak wy ze sobą żyliście, dając wszystkim małżonkom prawdziwy przykład. O święty Joachimie i święta Anno, zachowajcie mnie i mojego męża (moją żonę) od wszelkiej niewierności, niechęci, zwady i niezgody i pokus złego nieprzyjaciela, jako też od każdej pychy i od niemiernej pożądliwości do tego świata, i uproście nam poufałą, czystą miłość, nierozłączną jedność i pomoc Boską, postępować według waszego przykładu i przynosić prawdziwe owoce Bogu podobającego się małżeństwa. Amen.
Modlitwa do św. Krzysztofa za kierowców, o spokojną podróż
O Panie, daj mi pewną rękę, dobre oko, doskonałą uwagę, bym nie pozostawił za sobą płaczącego człowieka.Ty jesteś Dawcą Życia - proszę Cię przeto, spraw bym nie stał się przyczyną śmierci tych, którym Ty dałeś życie. Zachowaj, o Panie, wszystkich którzy będą mi towarzyszyć od jakichkolwiek nieszczęść i wypadków. Naucz mnie, bym kierował pojazdem dla dobra drugich i umiał opanować pokusę przekraczania granicy bezpieczeństwa szybkości. Spraw, aby piękno tego świata, który stworzyłeś, wraz z radością Twej łaski, mogły mi towarzyszyć na wszystkich drogach moich.
CUD! Nie dokonają eutanazji! Mnóstwo modlitwy przyniosło owoce
Vincent Lambert będzie żył! Lekarze zdecydowali, że nie odłączą go od sondy żywieniowej. Jest to nieoczekiwanie zwycięstwo życia nad eutanazją!
Czy Ktoś mnie słyszy?
Wspomnienie św. Jana Kasjana obchodzone jest 23 lipca. Ten mądry mnich żył w IV wieku, ale jego mądrość jest aktualna do dzisiaj.
Wypadek autokaru w Garwolinie. Potrzebna modlitwa!
„Autokar wiozący 49 osób wbił się w przydrożne drzewo w miejscowości Górzno-Kolonia pod Garwolinem” – podaje TVP Info. W wypadku w woj. mazowieckim około 20 osób trafiło do szpitala, a cztery – zginęły.
TAJEMNICA SZCZĘŚCIA ŚW. BRYGIDY
Należy odmawiać 15 modlitw każdego dnia przez okres jednego roku.
Jak bronić się przed szatanem? Oto zasady i modlitwa
Z podstępnym działaniem złego ducha jest jak z chorobą: lepiej zapobiegać, niż leczyć. Kościół zaleca na użytek tej praktyki wiele środków, a jednym z nich jest modlitwa do św. Michała Archanioła. W najbliższych dniach będziemy w liturgii wspominać tę postać