Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

św. Jan Paweł II (fot.Anna Stańczak)

Kościół

Świadectwo Pauliny: "Był moim ambasadorem w niebie”

Miesiąc przed ślubem okazało się, że jestem chora. Lekarze wykryli u mnie torbiel na jajniku i zadecydowali, że muszę mieć go całkowicie usuniętego. Dla mnie to była szokująca informacja, ponieważ zawsze marzyłam o licznej rodzinie, a tutaj z dnia na dzień, dodatkowo w takim momencie, dowiedziałam się, że mogę być całkowicie pozbawiona radości płynącej z macierzyństwa. Po ślubie zaczęliśmy wizyty u różnych lekarzy, ale pomimo starań nadal nie zachodziłam w ciążę. Niestety ginekolodzy patrzyli na problem bardzo powierzchownie i jeden z nich radził In vitro, nie próbując leczyć przyczyn niepłodności.

Artur Górski w rozmowie z Robertem Mazurkiem (czytaj w "Plus Minus")

Artur Górski: Rozmodliłem się, wypadły mi włosy

„Zawsze powtarzałem: nie umarłem i nie mam zamiaru teraz umierać! To walka, którą trzeba stoczyć i którą muszę wygrać. Wierzę w lekarzy, ufam Bogu i jestem pewien, że to się szczęśliwie zakończy” – przekonuje w rozmowie z Robertem Mazurkiem poseł PiS Artur Górski.

Modlitwa działa! Uratowano ponad 500 dzieci!

Modlitwa działa! Uratowano ponad 500 dzieci!

„Kolejna kampania ’40 dni dla życia’ jest już zakończona, a ciągle liczymy błogosławieństwa, jakie zesłał Bóg!” – napisał portal Life News. Według jego informacji dzięki modlitwie i obecności pro-liferów w przestrzeni publicznej w ciągu 40 dni uratowano przed śmiercią kilkaset dzieci. Portal otrzymał informacje o 547, ale jak podkreśla – najprawdopodobniej jest ich o wiele więcej. Kampania miała miejsce także w Polsce

Fot. Flickr

Kościół

Modlitwa jako "walka" z Bogiem

Papież Franciszek skomentował dziś w homilii wygłoszonej w kaplicy Domu św. Marty dialog Mojżesza z Bogiem. Dialog ten był prowadzony po sprzeniewierzeniu się ludu pod górą Synaj.

Dziś rusza...Uwielbienie Warszawy!

Dziś rusza...Uwielbienie Warszawy!

Już w najbliższy czwartek trzeciego kwietnia w kościele Najświętszego Zbawiciela przy pl. Zbawiciela w Warszawie odbędzie się wyjątkowe wydarzenie. Punktualnie o godzinie 20.30 zaczniemy ogłaszać chwałę naszego Pana i Zbawcy. Uwielbienie poprowadzi zespół muzyków z wielu wspólnot i zespołów, którzy chcą jednomyślnie trwać przed Panem. Zaproszenie adresujemy do każdego. Mile widziani będą młodzi i starsi. Samotni i małżeństwa, dzieci i młodzież.

40 Dni dla Życia

244 dzieci uniknęło śmieci

Trwająca obecnie w 11 krajach akcja 40 Dnia dla Życia jak zawsze przynosi konkretne owoce, które dają radość i jeszcze większy zapał, by przez modlitwę, post i świadectwo pod centrami aborcyjnymi próbować wpłynąć na kobiety, które powzięły decyzję, by dokonać aborcji. Wolontariusze akcji zostali już poinformowani o 244 uratowanych dzieciach, nie wiadomo oczywiście, ile matek zmieniło zdanie i przyjęło dziecko dzięki akcji, ale nikomu o tym nie powiedziały.

O. Robert Konik (fot. Sebastian Czech)

Kościół

o. Robert Konik: „Można napić się trucizny i nie wiedzieć że to trucizna”

Dziś w każdej diecezji w Polsce odprawiane są nabożeństwa z modlitwą o uwolnienie czy uzdrowienie. Nie gorszy nas już widok ludzi, którzy przewracają się, bo mają spoczynek w Duchu Świętym, ani to, że ktoś nagle zaczyna mówić w jakimś niezrozumiałym języku. Na takich nabożeństwach dzieją się niezwykłe rzeczy – nagle ktoś, kto przez kilkanaście lat był przykuty do wózka wstaje i zaczyna chodzić o własnych siłach, ktoś dostaje słowo poznania albo słyszy proroctwo. Czy jednak potrzebne są takie „specjalne” modlitwy, czy nie wystarczy sama Msza św., która przecież jest dla nas źródłem wszystkich łask?

Władimir Putin (fot. Presidential Press and Information Office/Wikipedia)

Kościół

Br. Marcin Radomski dla Fronda.pl: Pan Bóg kocha także Putina!

Marta Brzezińska-Waleszczyk: Fronda.pl podała wczoraj informację o „płaczących” ikonach w Rosji i na Ukrainie. News spotkał się z ogromnym zainteresowaniem – cytowała go większość portali informacyjnych, a przecież tego typu znaki to żadna nowość. W Polsce też czasem „płaczą” figury albo obrazy. Skąd takie zainteresowanie tego typu znakami?