Prezydent-elekt Andrzej Duda: Modlę się do Ducha Świętego o mądrość
O swojej religijności Prezydent-elekt Andrzej Duda mówi:
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
O swojej religijności Prezydent-elekt Andrzej Duda mówi:
Ojcze Święty, uświęć synów i córki, którzy konsekrowali się Tobie dla chwały Twojego imienia. Wspomagaj ich swoją mocą, aby mogli świadczyć, że Ty jesteś początkiem wszystkiego, jedynym źródłem miłości i wolności. Dziękujemy Ci za dar życia konsekrowanego, które z wiarą szuka Ciebie, a pełniąc swoją powszechną misję, wzywa wszystkich, aby zmierzali ku Tobie.
Patronem dzisiejszego dnia jest św. Jan Sarkander, męczennik, prezbiter, patron dobrej spowiedzi.
NOWENNA DO SERCA JEZUSOWEGO ZA PRZYCZYNĄ ŚWIĘTEJ URSZULI
Fotografia przedstawia żołnierza marines Caleba Earwooda i jego narzeczoną - teraz już żonę – Maggie. Fotograf uchwycił narzeczonych w niesamowitym momencie, kilka minut przec ceremonią w Północnej Karolinie. Dwójka młodych ludzi trzyma się za ręce, kobieta powstrzymuje łzy wzruszenia. Para ma zamknięte oczy. Modli się razem.
Modlitwa do Najświętszej Maryi Panny o nawrócenie heretyków
Panie mój, Ty też stałeś się człowiekiem i wziąłeś ciało z Matki Dziewicy. Ty też za ziemskiego życia zechciałeś mieć Matkę. Dziś jest święto wszystkich matek. Dziękuję Ci za moją matkę. Jej zawdzięczam to, że jestem. Z niej wziąłem swoje ciało, swoją krew. Ona mnie karmiła swoim mlekiem. Ona nic za to nie chce ode mnie, pragnie tylko i modli się, abym był dobry i w życiu szczęśliwy. Dziś powiem jej wiele razy, że za wszystko jej dziękuję, że kocham ją zawsze i zawsze będę jej radością. Tobie dziś, Panie, dziękuję za cud, jakim jest moja matka.
O Jezu, Boże wiekuisty, dziękuję Ci za niezliczone łaski i dobrodziejstwa Twoje. Niech każde uderzenie serca mojego będzie nowym hymnem dziękczynienia ku Tobie, Boże. Każda kropla krwi mojej niech krąży dla Ciebie, Panie; dusza moja - to jeden hymn uwielbienia miłosierdzia Twego. Kocham Cię, Boże, dla Ciebie samego (Dz. 1794).
NIECH ZSTĄPI DUCH TWÓJ I ODNOWI OBLICZE ZIEMI! TEJ ZIEMI!
Okazuje się, że to pielgrzymi z Polski stanowią jedną z najliczniejszych grup narodowościowych przybywających do Turynu, by zatrzymać się i pomodlić przed Całunem Turyńskim. Od 19 kwietnia Całun został wystawiony na widok publiczny.
O potężna i sławna Święta Rito, oto u twoich stóp nędzna dusza potrzebująca pomocy, zwraca się do ciebie z nadzieją, że zostanie wysłuchana.
Dzisiejsza Ewangelia przytacza fragment modlitwy arcykapłańskiej Pana Jezusa odnoszącej się do uczniów. Charakterystyczne są w niej trzy prośby: