Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Trójca Święta (fot. ikona Andrej Rublëv, wikipedia)

Kościół

Modlitwa do Trójcy Świętej

Ojcze Święty, uświęć synów i córki, którzy konsekrowali się Tobie dla chwały Twojego imienia. Wspomagaj ich swoją mocą, aby mogli świadczyć, że Ty jesteś początkiem wszystkiego, jedynym źródłem miłości i wolności. Dziękujemy Ci za dar życia konsekrowanego, które z wiarą szuka Ciebie, a pełniąc swoją powszechną misję, wzywa wszystkich, aby zmierzali ku Tobie.

(fot. Dwayne Schmidt, facebook)

Wzruszające zdjęcie! Co robią narzeczeni przed ślubem?

Fotografia przedstawia żołnierza marines Caleba Earwooda i jego narzeczoną - teraz już żonę – Maggie. Fotograf uchwycił narzeczonych w niesamowitym momencie, kilka minut przec ceremonią w Północnej Karolinie. Dwójka młodych ludzi trzyma się za ręce, kobieta powstrzymuje łzy wzruszenia. Para ma zamknięte oczy. Modli się razem.

Mama (fot. Vera Kratochvil_public domain)

Kościół

Dziś szczególnie módlmy się za Mamy!

Panie mój, Ty też stałeś się człowiekiem i wziąłeś ciało z Matki Dziewicy. Ty też za ziemskiego życia zechciałeś mieć Matkę. Dziś jest święto wszystkich matek. Dziękuję Ci za moją matkę. Jej zawdzięczam to, że jestem. Z niej wziąłem swoje ciało, swoją krew. Ona mnie karmiła swoim mlekiem. Ona nic za to nie chce ode mnie, pragnie tylko i modli się, abym był dobry i w życiu szczęśliwy. Dziś powiem jej wiele razy, że za wszystko jej dziękuję, że kocham ją zawsze i zawsze będę jej radością. Tobie dziś, Panie, dziękuję za cud, jakim jest moja matka.

DZIĘKUJMY BOGU ZA DOBRY WYBÓR DLA POLSKI

DZIĘKUJMY BOGU ZA DOBRY WYBÓR DLA POLSKI

O Jezu, Boże wiekuisty, dziękuję Ci za niezliczone łaski i dobrodziejstwa Twoje. Niech każde uderzenie serca mojego będzie nowym hymnem dziękczynienia ku Tobie, Boże. Każda kropla krwi mojej niech krąży dla Ciebie, Panie; dusza moja - to jeden hymn uwielbienia miłosierdzia Twego. Kocham Cię, Boże, dla Ciebie samego (Dz. 1794).