Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Wymodliłam męża! Dzięki Ci, Boże

Kościół

Wymodliłam męża! Dzięki Ci, Boże

Moje świadectwo dotyczy wymodlenia męża. Bardzo długo byłam sama. Chodziłam sobie po tym świecie z pragnieniem założenia rodziny – szczęśliwej rodziny, ale nikt ciekawy nie pojawiał się na horyzoncie.

Teluk: „Gazeta Wyborcza” walczy z modlitwą

Teluk: „Gazeta Wyborcza” walczy z modlitwą

„Wyborcza” po raz kolejny wykłada swoim czytelnikom swoją wersję chrześcijaństwa. Nie ma w niej miejsce na modlitwę za księży. Gazeta szydzi z faktu, że proboszcz z parafii w Żernikach Wrocławskich, ks. Tadeusz Rusnak, poprosił wiernych, aby modlili się za niego do św. Judy Tadeusza.

MODLITWA DOKTORA SERAFICKIEGO

Kościół

MODLITWA DOKTORA SERAFICKIEGO

O, najsłodszy Jezu! Uzdrawiającą raną swej miłości przebij wnętrze mej duszy, żeby naprawdę gorzała, słabła i omdlała, i żeby wręcz ustała z pragnienia tylko Ciebie, by chciała odejść i być z Tobą. Oby zawsze pragnęła tylko Ciebie, Chlebie życia niebieskiego, który zstąpiłeś z nieba. Oby łaknęła Ciebie, Źródło życia, Źródło wiecznego światła, Strumieniu prawdziwej rozkoszy. O Ciebie niech się ubiega, Ciebie szuka, Ciebie znajduje i w Tobie słodko odpocznie. Amen.

Święty Kamilu módl się za nami!

Kościół

Święty Kamilu módl się za nami!

Boże, Ojcze dobroci, Pocieszycielu zasmuconych, któryś św. Kamila we wszystkich cierpieniach i doświadczeniach tak cudownie pokrzepiał i uczyniłeś sługą chorych, prosimy Cię za jego wstawiennictwem, udziel łaski poddania się Twojej woli, wszelkim chorym, cierpiącym, opuszczonym i załamanym duchowo, aby we wszelkich cierpieniach pozostali Tobie wierni i osiągnęli wieczną szczęśliwość w niebie. Przez Chrystusa Pana Naszego. Amen.

Franciszek o pięknie modlitwy liturgicznej

Kościół

Franciszek o pięknie modlitwy liturgicznej

Kolejnym punktem papieskiego programu wizyty w Asunción był udział w nieszporach w stołecznej katedrze Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny. Świątynię wypełniło duchowieństwo, zakonnicy i seminarzyści. Franciszek przybył tam bezpośrednio ze spotkania z przedstawicielami organizacji społecznych. Jednak zanim rozpoczęła się liturgia, złożył u stóp Mati Bożej bukiet kwiatów i chwilę modlił się w ciszy.

MODLITWA ZA SENATORÓW. BĄDŹCIE WIERNI BOGU

MODLITWA ZA SENATORÓW. BĄDŹCIE WIERNI BOGU

Na godzinę 10 zaplanowano w Senacie głosowanie w sprawie ustawy o in vitro. Za odrzuceniem jej w całości opowiedziała się w czwartek wieczorem komisja zdrowia. Oznacza to, że senatorowie albo przyjmą ustawę w kształcie uchwalonym przez Sejm, albo ją odrzucą i wtedy ponownie trafi do izby niższej.

Miej miłosierdzie dla nas!..

Kościół

Miej miłosierdzie dla nas!..

Bogata rzeczywistość modlitwy chrześcijańskiej pozwala nam w każdym położeniu znaleźć właściwą odpowiedź 1 skierować ją ku Temu, który jest Panem czasu i historii, również Panem tej osobistej historii i czasu naszego życia.