Wymodliłam męża! Dzięki Ci, Boże
Moje świadectwo dotyczy wymodlenia męża. Bardzo długo byłam sama. Chodziłam sobie po tym świecie z pragnieniem założenia rodziny – szczęśliwej rodziny, ale nikt ciekawy nie pojawiał się na horyzoncie.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Moje świadectwo dotyczy wymodlenia męża. Bardzo długo byłam sama. Chodziłam sobie po tym świecie z pragnieniem założenia rodziny – szczęśliwej rodziny, ale nikt ciekawy nie pojawiał się na horyzoncie.
„Wyborcza” po raz kolejny wykłada swoim czytelnikom swoją wersję chrześcijaństwa. Nie ma w niej miejsce na modlitwę za księży. Gazeta szydzi z faktu, że proboszcz z parafii w Żernikach Wrocławskich, ks. Tadeusz Rusnak, poprosił wiernych, aby modlili się za niego do św. Judy Tadeusza.
Wanda Półtawska wraz z grupą obrońców życia wzywa do modlitwy za prezydenta Bronisława Komorowskiego. Celem nowenny jest jego nawrócenie i zawetowanie ustawy o in vitro.
Jezu, zanurzam w Twojej Przenajdroższej Krwi cały ten rozpoczynający się dzień, który jest darem Twojej nieskończonej miłości.
"Żyjemy w piekle", "Gdzie jest Bóg?"....
O, najsłodszy Jezu! Uzdrawiającą raną swej miłości przebij wnętrze mej duszy, żeby naprawdę gorzała, słabła i omdlała, i żeby wręcz ustała z pragnienia tylko Ciebie, by chciała odejść i być z Tobą. Oby zawsze pragnęła tylko Ciebie, Chlebie życia niebieskiego, który zstąpiłeś z nieba. Oby łaknęła Ciebie, Źródło życia, Źródło wiecznego światła, Strumieniu prawdziwej rozkoszy. O Ciebie niech się ubiega, Ciebie szuka, Ciebie znajduje i w Tobie słodko odpocznie. Amen.
Boże, Ojcze dobroci, Pocieszycielu zasmuconych, któryś św. Kamila we wszystkich cierpieniach i doświadczeniach tak cudownie pokrzepiał i uczyniłeś sługą chorych, prosimy Cię za jego wstawiennictwem, udziel łaski poddania się Twojej woli, wszelkim chorym, cierpiącym, opuszczonym i załamanym duchowo, aby we wszelkich cierpieniach pozostali Tobie wierni i osiągnęli wieczną szczęśliwość w niebie. Przez Chrystusa Pana Naszego. Amen.
Kolejnym punktem papieskiego programu wizyty w Asunción był udział w nieszporach w stołecznej katedrze Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny. Świątynię wypełniło duchowieństwo, zakonnicy i seminarzyści. Franciszek przybył tam bezpośrednio ze spotkania z przedstawicielami organizacji społecznych. Jednak zanim rozpoczęła się liturgia, złożył u stóp Mati Bożej bukiet kwiatów i chwilę modlił się w ciszy.
57-letnia kobieta jechała rowerem przez las w okolicach Działdowa. Została zaatakowana przez trzy duże wilczury.
Na godzinę 10 zaplanowano w Senacie głosowanie w sprawie ustawy o in vitro. Za odrzuceniem jej w całości opowiedziała się w czwartek wieczorem komisja zdrowia. Oznacza to, że senatorowie albo przyjmą ustawę w kształcie uchwalonym przez Sejm, albo ją odrzucą i wtedy ponownie trafi do izby niższej.
Bogata rzeczywistość modlitwy chrześcijańskiej pozwala nam w każdym położeniu znaleźć właściwą odpowiedź 1 skierować ją ku Temu, który jest Panem czasu i historii, również Panem tej osobistej historii i czasu naszego życia.