Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Ksiądz przyłapany na paleniu marihuany. Módlmy się za naszych księży by byli święci!

Ksiądz przyłapany na paleniu marihuany. Módlmy się za naszych księży by byli święci!

Złapany na gorącym uczynku ksiądz to 26-letni wikary z parafii św. Bartłomieja w Gliwicach. Został złapany jak w swoim samochodzie ... palił marihuanę wraz z nastolatkami. Policjanci patrolujący postanowili skontrolować samochód, a gdy otworzyli drzwi, wprost uderzył ich dym z palonej trawki. Wszyscy zostali zatrzymani i przesłuchani, bo policjanci znaleźli przy nich 2,4 g marihuany. Będą odpowiadać za posiadanie narkotyków, za co może grozić im do 3 lat więzienia.

Dziś pomódl się litanią do św. Faustyny

Kościół

Dziś pomódl się litanią do św. Faustyny

Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison,Chryste usłysz nas, Chryste wysłuchaj nas.Ojcze z nieba, Boże - zmiłuj się nad nami.Synu Odkupicielu świata, Boże - zmiłuj się nad nami.Duchu Święty, Boże - zmiłuj się nad nami.Święta Trójco, Jedyny Boże - zmiłuj się nad nami.Święta Maryjo - módl się za nami.Święta Faustyno, żywy świadku miłosierdzia Ojca niebieskiego - módl się za nami.Święta Faustyno, pokorna służebnico Jezusa - Wcielonego MiłosierdziaŚwięta Faustyno, posłuszne narzędzie Ducha PocieszycielaŚwięta Faustyno, ufna córko Matki MiłosierdziaŚwięta Faustyno, powiernico orędzia o miłosierdziu BożymŚwięta Faustyno, wierna sekretarko słów Jezusa MiłosiernegoŚwięta Faustyno, wielka apostołko miłosierdzia BożegoŚwięta Faustyno, szafarko Boga bogatego w miłosierdzieŚwięta Faustyno, darze Boga dla całego świataŚwięta Faustyno, dostrzegająca dobroć Stwórcy w każdym stworzeniuŚwięta Faustyno, wielbiąca Boga w tajemnicy WcieleniaŚwięta Faustyno, uczestniczko męki i zmartwychwstania PanaŚw

fot. stoock

Kościół

Modlitwa w cierpieniu

O Jezu cudowny, któryś tyle razy strapionych pocieszał, a nieszczęśliwych ratował - Jezu pełen miłosierdzia, Tyś nadzieją i ucieczką moją. Wspomóż i mnie niegodnego w tym nieszczęściu, które mnie obecnie przygniata. A jeśli wiesz, że ten krzyż jest potrzebny dla mojego zbawienia - o Jezu, nie moja, ale Twoja niech zawsze spełnia się wola. Racz wesprzeć mnie, Jezu cudowny, Twą łaską, bym go nosił cierpliwie i z ochotnym poddaniem się wyrokom Twoim. Jeżeli cierpię, bym cierpiał z zasługą i przez ten krzyż wysłużył sobie wieczną nagrodę.

Post wyjedna to, o co prosi modlitwa (fot. media)

Kościół

Post wyjedna to, o co prosi modlitwa

Istnieją trzy rzeczy, bracia, na których stoi wiara, wspiera się pobożność i trwa cnota. Są to: modlitwa, post i uczynki miłosierdzia. To, o co kołata modlitwa, zjednywa post, a osiąga miłosierdzie. Modlitwa, uczynki miłosierdzia i post - te trzy rzeczy stanowią jedno i dają sobie wzajemnie życie.

Adoracja w intencji zamordowanych koptyjskich chrześcijan (fot. archiwum)

Kościół

Adoracja w intencji zamordowanych koptyjskich chrześcijan

Kilka dni temu ekstremiści z Libii, którzy deklarują związki z Państwem Islamskim, opublikowali zdjęcia porwanych przez siebie 21 chrześcijan. Chodzi o Koptów z Egiptu, którzy trafili w ich ręce na przełomie 2014 i 2015 roku. Muzułmanie pokazywali, jak upokarzają chrześcijan i ich mordują. Według niektórych źródeł wszystkim tym ludziom obcięto głowy.

Mary Wagner (fot.media)

Rodzina

Mary Wagner: Polska jest w moich modlitwach

Kanadyjska proliferka dziękuje metropolicie wrocławskiemu bp Józefowi Kupnemu za pamięć w modlitwie. Informując o swojej aktualnej sytuacji przyznaje, że jest wzruszona wsparciem wielu Polaków.