Szturm modlitewny za Agatę i jej dziecko!
Pilna potrzeba modlitwy za Agatę, która jest w 9 miesiącu ciąży, chora na nowotwór z przerzutami do wątroby i innych narządów wewnętrznych.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Pilna potrzeba modlitwy za Agatę, która jest w 9 miesiącu ciąży, chora na nowotwór z przerzutami do wątroby i innych narządów wewnętrznych.
Warto o tym pamiętać! Dziś szczególnie módlmy się za księży!
Papież Franciszek wypowiedział się na temat dzisiejszych zamachów w Brukseli, prosząc o modlitwę za ofiary i ich rodziny.
Modlitwa męża i ojca do św. Józefa Święty Józefie, którego troskliwej opiece Bóg powierzył swego Syna Jednorodzonego i Jego przeczystą Matkę, Maryję, Tobie zawierzam swoje powołanie jako męża i ojca rodziny. Bądź moim przewodnikiem na trudnych ścieżkach życia i prowadź mnie oraz tych, za których jest odpowiedzialny, prostą drogą do Jezusa i Maryi.
Pancerz św. Patryka to modlitwa, która uwalnia od wpływów wszelkiego zła. Jest również pomocą w walce ze zniewoleniami i duchowym przygnębieniem. 17 marca obchodzimy wspomnienie św. Patryka, patrona Irlandii.
Modlitwa świętego Augustyna
Człowiek wierzący, znalazłszy się w takiej sytuacji, w naturalny niejako sposób pragnie zwrócić się do Boga. Jednakże tego rodzaju okoliczności mogą rodzić w sercu pewną rozterkę, wątpliwość, pytanie: jak się modlić w takiej sytuacji, gdy tradycyjna modlitwa o zdrowie nabiera charakteru błagania o cud. Czy wolno prosić o cud? Czy może mam jedynie prosić o siły do pogodzenia się z wolą Bożą? Czy moja wiara przetrzyma próbę ewentualnego niewysłuchania mojej modlitwy? Czy moja wiara jest w ogóle na tyle mocna, by prosić o uzdrowienie? Wszak Jezus mówił do człowieka, który prosił go o cud uzdrowienia: „Według twojej wiary niech ci się stanie...”.
Dnia 13 marca 2013 roku, w godzinach wieczornych, w loggi watykańskiej Bazyliki Świętego Piotra ukazała się postać Ojca Świętego Franciszka.
4 marca 2016: groźny – choć na szczęście nie w skutkach – incydent samochodu Prezydenta Polski. W kalendarzu liturgicznym przypada tego dnia wspomnienie św. Kazimierza Królewicza (1458 -1484), syna Kazimierza Jagiellończyka i Elżbiety Rakuszanki, księżniczki habsburskiej. Kto dziś pamięta, że św. Kazimierz jest jednym z historycznych patronów Polski i szczególnym orędownikiem tych, którzy poświęcają się służbie publicznej? - pisze Ewa Polak-Pałkiewicz.
Jezus został skazany na śmierć zgodnie z rzymskimi i żydowskimi procedurami. A kilka dni temu, także zgodnie z procedurami, w Szpitalu, który szczyci się imieniem Świętej Rodziny, także zgodnie z procedurami zabito niewinne dziecko. Jego męka włączona być może w Mękę Jezusa Chrystusa. A lekarze, którzy je zabili, zabili także Jezusa.
Bo rozleję wody po spragnionej glebie i zdroje po wyschniętej ziemi. Przeleję Ducha mego na twoje plemię i błogosławieństwo moje na twych potomków. Wyrastać będą jak trawa wśród wody, jak topole nad bieżącymi wodami.
Modlitwa na rozpoczęcie obrad rady miasta była długą tradycją - prowadzili ją wyznawcy różnych religii, m.in.: chrześcijanie, żydzi, muzułmanie i sikhowie.
Za mało modlitwy, za mało wyrzeczeń, za mało postu. To są prawdziwe powody, dla których kapłani, zakonni i diecezjalni, a także siostry zakonne, przeżywają kryzysy, załamują się, odchodzą z kapłaństwa czy zakonu, a niekiedy próbują popełnić samobójstwo. I nie mówię o braku ich modlitwy (choć to także się zdarza), ale o tym, że my za mało się za nich modlimy. Sam sobie zadaję pytanie, ile różańców odmówiłem za moich przyjaciół kapłanów czy siostry, z którymi przyjaźni się moja rodzina? Jak często powierzam ich/je w modlitwie Panu? Czy umartwiam się za nich? Czy ofiarowuje w ich intencji choćby drobne rezygnacje?