Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Litania do Miłosierdzia Bożego za dusze w czyśćcu cierpiące

Kościół

Litania do Miłosierdzia Bożego za dusze w czyśćcu cierpiące

Litania do Miłosierdzia Bożego Kyrie eleison, Chryste eleison, Kyrie eleison.Chryste usłysz nas, Chryste wysłuchaj nas.Ojcze z nieba Boże, zmiłuj się nad nami.Synu Odkupicielu świata Boże, zmiłuj się nad nami.Duchu Święty Boże, zmiłuj się nad nami.Święta Trójco jedyny Boże, zmiłuj się nad nami.Miłosierdzie Boże, największy przymiocie Stwórcy - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, najwyższa doskonałości Odkupiciela - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, niezgłębiona miłości Uświęciciela - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, wyrazie największej potęgi Pana - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, w stworzeniu Duchów Niebieskich - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, powołujące nas z miłości do istnienia - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, ogarniające wszechświat cały - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, darzące nas życiem nieśmiertelnym - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, chroniące nas przed zasłużonymi karami - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, dźwigające nas z nędzy grzechu - ufamy Tobie.Miłosierdzie Boże, usprawiedliwiające nas

Jeszcze dziś możesz umrzeć. Módl się jak człowiek średniowiecza!

Kościół

Jeszcze dziś możesz umrzeć. Módl się jak człowiek średniowiecza!

Wszystkich Świętych, Dzień Zaduszny... Kwiaty, znicze i cmentarze, smutek, zaduma, myśl o przemijaniu. Pięknie. Tylko na nic nam to, jeśli dalej trwamy w grzechu - bo i tak spłoniemy w ogniu piekielnym. Za rzadko dziś o tym pamiętamy. Dlatego proponujemy dziś Państwu średniowieczny utwór poetycki, nad którymi warto pochylić się właśnie dzisiaj. Najważniejsze to mieć życie wieczne. Ludzie tamtej epoki dobrze o tym pamiętali!

Jak zepsuć demonom święto? PRZECZYTAJ !

Kościół

Jak zepsuć demonom święto? PRZECZYTAJ !

Podczas egzorcyzmów demony wielokrotnie wypowiadały się z osób za które modlił się włoski egzorcysta Cipriano de Meo, że Sługa Boży Mateusz z Agnone, śmiercią pokornego zakonnika zepsuł im święto. „Po śmierci jest jeszcze gorszy !” To znaczy jeszcze pokorniejszy. A już za życia kapucyn Mateusz z Agnone (1563-1616) miewał nieodzwyczajane znaki swojego wstawiennictwa do Boga w intencji opętanych. Unikał jednak podkreślania znaczenia swojej osoby w tym wszystkim i robił co mógł, aby wieść o tych jego charyzmatach nie rozchodziła się wśród ludzi. Legenda głosi, że kiedy tylko spodziewał się, że mogą do niego przyprowadzić jakiegoś opętanego, to skrywał się wewnątrz klasztoru, prosząc wcześniej przełożonego o przydzielenie mu najpokorniejszej i najtrudniejszej jednocześnie do przerwania czynności. Ludzie jednak łatwo nie ustępowali, ponieważ sława skuteczności egzorcyzmów przez osobę Brata Mateusza była głośna.

Maryjo, Pośredniczko łask, módl się za nami!

Kościół

Maryjo, Pośredniczko łask, módl się za nami!

l. O niebiańska Skarbnico wszelkich łask! Matko Boga i moja! Ty jesteś pierworodną córką wiecznego Ojca i dzierżysz w swoich rękach Jego wszechmoc, dlatego zlituj się nad moją duszą i obdarz mnie łaską, o którą Cię żarliwie błagam.

Dręczą cię pokusy cielesne? Oto, jak je pokonać!

Kościół

Dręczą cię pokusy cielesne? Oto, jak je pokonać!

Panie, Boże, zmiłuj się nade mną, Twoim sługą, który z powodu nadmiaru pokus stał się jakby wyrzuconym naczyniem. Wyrwij mnie z rąk moich nieprzyjaciół. Przybądź i odszukaj mnie zagubionego (zagubioną), uczyń na nowo swoją własnością i nigdy mnie nie opuszczaj. Obym we wszystkim mógł podobać się Tobie, skoro swą potężną mocą mnie odkupiłeś. Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen. <<< NIESAMOWITA KSIĄŻKA! CZEGO CHCĄ OD NAS UMARLI! PO PROSTU - SPOWIEDŹ UMARŁYCH!!! >>> Pokusy – źródła, rodzaje, opór Bóg nigdy nie skłania człowieka do grzechu, a żadne pokusy nie pochodzą od Boga: Kto doznaje pokusy, niech nie mówi, że Bóg go kusi. Bóg bowiem ani nie podlega pokusie ku złemu, ani też nikogo nie kusi. (Jk 1:13, por. Syr 16:11).

Módlmy się za Jarosława Kaczyńskiego i wszystkich, którzy będą rządzić!

Módlmy się za Jarosława Kaczyńskiego i wszystkich, którzy będą rządzić!

Niezależnie od tego, czy Prawo i Sprawiedliwość zdobędzie ponad 231 mandatów, czy nie, to i tak lwia część odpowiedzialności za Polskę spadnie na tę właśnie partię. Oczywiście dziękujemy Panu Bogu, że pozwolił pokarać liberalną lewicę i pseudo-prawicę, nie dopuszczając jej do rządów. Trzeba jednak nieustannie modlić się za polityków Zjednoczonej Prawicy, a zwłaszcza za Jarosława Kaczyńskiego, błagając Boga o to, by uczynił ich stale otwartymi na Jego wolę. Co dobre jest w oczach Boga, jest dobre dla Polski. Oby nowe władze zawsze w pierwszej kolejności służyły Jemu - wtedy zachowany zostanie właściwy porządek wszystkich rzeczy. Nie zapominajmy też w swoich modlitwach o panie prezydencie Andrzeju Dudzie.