Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Fot. Pixabay, CC0

Wiara

Cud różańcowy. Wspomnienie z Powstania Warszawskiego

Dnia 1944 r. Szłam ul. Senatorską do swojej cioci, mieszkającej w Śródmieściu. W momencie, gdy żegnałam się przy istniejącej do dziś, kapliczce, już prawie przy pl. Bankowym – rozległ się przeciągły terkot karabinu maszynowego. Obok mnie upadł zabity mężczyzna, ktoś został ranny. Od tej chwili, z różnych części miasta, zaczęły dochodzić odgłosy strzelaniny i pojedynczych wybuchów.

o. Zdzisław Świniarski SSCC: Czas Powstania i czas modlitwy!

Pamiętamy

o. Zdzisław Świniarski SSCC: Czas Powstania i czas modlitwy!

„Módlcie się, bo idzie na was wielka kara, ciężki krzyż. Nie mogę powstrzymać gniewu Syna mojego, bo się lud nie nawraca. Klęcz codziennie do 6 sierpnia od godziny 12 do 3 po południu i proś o przebłaganie za grzechy całego świata” – te słowa usłyszała Władysława Papis 31 lipca 1943 roku jako 13 letnie dziecko, jak twierdziła, przekazane jej przez Maryję podczas Objawień w Siekierkach. Kościół się jeszcze nie wypowiedział co do ich autentyczności. Jednak dziś widzimy, że te słowa spełniły się wkrótce w odniesieniu do Warszawy. Powstanie Warszawskie, które rozpoczęło się kilkanaście miesięcy później przyniosło krwawe żniwo i wielkie cierpienie.

Fot. Pixabay, CC0

Kościół

Spowiadasz się w trakcie Mszy Świętej? PRZECZYTAJ

Zastanawialiście się kiedyś, czy spowiadając się w czasie mszy świętej zachowujecie się aby na pewno w porządku? W końcu z jednej strony uczestniczycie w świętym misterium, a z drugiej... zdenerwowani stoicie w kolejce do konfesjonału! Kościół święty rozwiązał jednak tę trudność. Oficjalne dokumenty mówią jasno: Tak, można spowiadać się w czasie Mszy świętej. Nie oznacza to jednak, by tak było dobrze! Najlepiej jest spowiadać się przed mszą świętą! Jeżeli jednak nie masz innego wyjścia i naprawdę potrzebujesz spowiedzi właśnie w czasie mszy, to taka możliwość istnieje!

Zniewolenie hazardem: jedno 'Jezu, ratuj' uczyni CUDA!!!

Wiara

Zniewolenie hazardem: jedno 'Jezu, ratuj' uczyni CUDA!!!

2. Zniewolenie hazardem - Przede wszystkim człowiek oszukuje samego siebie. Po pierwsze trzeba przyznać się do tego "jestem hazardzistą", po drugie wyznać swoim bliskim. Zwróć się do Boga" Panie Boże jestem bezsilny, nie mogę bez tego żyć. Nie mogę się temu oprzeć, moje życie popada w ruinę". Pan Bóg nie pozostawi człowieka samego