Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

screenshot Youtube - PCh24TV · Polonia Christiana

Zobacz

Toruńska modlitwa o nawrócenie okultystów!!! ZOBACZ

„W piątek 8 marca w toruńskim Centrum Sztuki Współczesnej odbył się wernisaż Mariny Abramović. Bałkańska „artystka” w swojej „sztuce” odwołuje się do okultyzmu i satanizmu. Wobec tak skandalicznego wydarzenia katolicy nie mogli pozostać obojętni” - czytamy na kanale Polonia Christiana w serwisie Youtube. Zapraszamy do obejrzenia poniższego materiału, który PCh przygotowała:

Post bez modlitwy i jałmużny to zwykła dieta

Kościół

Post bez modlitwy i jałmużny to zwykła dieta

Przed nami Wielki Post. Jego istotą jest pójście za wskazaniami Jezusa: drogą modlitwy, postu i jałmużny. Są ze sobą ściśle związane. ModlitwaZ nastaniem wieczora, gdy słońce zaszło, przynosili do Niego wszystkich chorych i opętanych; i całe miasto było zebrane u drzwi. Uzdrowił wielu dotkniętych rozmaitymi chorobami i wiele złych duchów wyrzucił, lecz nie pozwalał złym duchom mówić, ponieważ wiedziały, kim On jest. Nad ranem, gdy jeszcze było ciemno, wstał, wyszedł i udał się na miejsce pustynne, i tam się modlił (Mk 1,32-35). To mój ulubiony fragment dotyczący modlitwy. Wyobrażam sobie Jezusa, gdy wychodzi z domu Piotra przez nikogo niezauważony. Poprzedni dzień musiał być dla Niego bardzo ciężki, zakończył się zapewne późno w nocy. Mimo to Jezus wstaje, gdy jeszcze było ciemno i wędruje przez uśpione miasto, aby modlić się na osobności. Jezus, podobnie jak my, musiał podjąć wysiłek, by znaleźć czas na modlitwę. To mi przypomina, że mam szukać miejsc oddalonych od codziennego zgiełku

fot. EPP, lic. CC BY-SA 2.0 via Flickr

Wiara

Modlitwa w intencji ochrony przed skutkami Karty LGBT+

Katolickie matki z Warszawy, podjęły post i modlitwę w intencji ochrony dzieci przed skutkami wprowadzenia w stolicy Karty LGBT+. Zatroskane o chrześcijańskie wychowanie młodych Polaków mamy zachęcają więc wszystkich w tym Wielkim Poście do: wspólnej modlitwy różańcowej, drogi krzyżowej, gorzkich żalów czy jakichkolwiek innych modlitw i wielkopostnych wyrzeczeń realizowanych w podanej wyżej intencji.

Czego boi się diabeł?

Kościół

Czego boi się diabeł?

Stając na pierwszej linii frontu, np. posługując modlitwą uwolnienia i uzdrowienia -narażasz się na strzały wroga. Ale jeśli skupisz się tylko na nich, utkniesz w okopach w obawie przed atakiem . Jak więc prowadzić walkę duchową tak, żeby to diabeł się bał, a nie my? - pyta ks. Radosław Rafał MSF.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Odmów dziś Akt Poświęcenia się dla Niepokalanej!

O Niepokalana, nieba i ziemi Królowo,Ucieczko grzesznych i Matko nasza najmiłościwsza,Ty, której Bóg cały porządek miłosierdzia powierzyć raczył,ja, niegodny grzesznik, rzucam się do stóp Twoich kornie błagając, abyś mnie całegoi zupełnie za rzecz i własność swoją przyjąć raczyłai uczyniła ze mną wraz ze wszystkimi władzami mej duszy i ciała i z całym mym życiem, śmiercią i wiecznością, cokolwiek Ci się podoba.Użyj także, jeżeli zechcesz, mnie całego, bez żadnego zastrzeżenia,do dokonania tego, co o Tobie powiedziano:"Ona zetrze głowę twoją", jako też:"Wszystkie herezje samaś zniszczyła na całym świecie",abym w Twoich niepokalanych i najmiłościwszych rękachstał się użytecznym narzędziem do zaszczepieniai jak najsilniejszego wzrostu Twej chwaływ tylu zbłąkanych i obojętnych duszach,a w ten sposób do jak największego rozszerzeniabłogiego królestwa Najświętszego Serca Jezusowego.Albowiem gdzie Ty wejdziesz, tam łaskę nawrócenia i uświęcenia wypraszasz,przez Twoje bowiem ręce wszelkie łask