Tag
Tag: modlitwa
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Kard. Stanisław Dziwisz: Modlitwa - najważniejsza walka
- Jestem przekonany, że walka o modlitwę jest najważniejszą walką w życiu chrześcijanina - mówił kard. Stanisław Dziwisz podczas Liturgii wręczenia księgi Liturgii Godzin we Wspólnocie Neokatechumenalnej u Księży Misjonarzy na Miasteczku w Krakowie.
Jak słuchać swojego Anioła Stróża? 4 porady ojca Pio
Jak słuchać swojego Anioła Stróża? 4 porady ojca Pio
Jezu, Ty się tym zajmij. I dzieją się cuda
- Mogłabym powiedzieć, że to Pan Jezus z Matką Bożą wybudowali ten dom, bo ja powiedziałam Bogu "Ty się tym zajmij, bo ja się nie znam na budowie, nie mam o tym pojęcia". To miał być mały domek, nie wiem sama, jak to się stało, że powstał taki duży dom w Legionowie - mówiła s. Jolanta Glapka
Czy liturgia godzin jest dla każdego? Jezuita wyjaśnia
Czy liturgia godzin jest dla każdego? Jezuita wyjaśnia
Ks. Piotr Śliżewski: Najbardziej SKUTECZNA modlitwa. Tajniki
Ks. Piotr Śliżewski: Najbardziej SKUTECZNA modlitwa. Tajniki
Nie dajesz już rady? Pomódl się do Matki Bożej rozwiązującej węzły!
Znak krzyża Akt skruchy – Ojcze nasz – Zdrowaś Maryjo Trzy pierwsze dziesiątki różańca Rozważanie na dany dzień nowenny Dwie następne dziesiątki różańca Modlitwa do Matki Bożej Rozwiązującej Węzły Znak krzyża Akt skruchy
Ratunek w Maryi rozwiązującej węzły! Lekarze nie dawali nadziei... I zdarzył się cud!
Znaleźliśmy się w sytuacji „bez wyjścia”? Po ludzku brakuje nam nadziei? Grzech spustoszył w nas Bożą radość? Nie potrafimy przebaczyć? Ratunek w Maryi rozwiązującej węzły! Jedna nowenna na jeden supeł. Efekty przechodzą najśmielsze oczekiwania tych, którzy odważyli się uwierzyć w moc modlitwy różańcowej.
Oto modlitwa zgody, której Bóg od razu wysłuchuje!
Modlitwa jest niezwykłą czynnością, jaką człowiek może wykonywać. Jezus wielokrotnie przypomina człowiekowi o mocy modlitwy, przytacza wiele przypowieści i zachęca: Proście, a otrzymacie. O cokolwiek byście prosili Ojca, ja to spełnię. (por. Mt 7, 7)
Tak do Niepokalanej modlił się św. o. Kolbe
Dozwól mi chwalić Cię, Panno Przenajświętsza.Dozwól, bym własnym kosztem Cię chwalił.Dozwól, bym dla Ciebie i tylko dla Ciebie żył, pracował, cierpiał, wyniszczył się i umarł.Dozwól, bym do Ciebie cały świat przywiódł.Dozwól, bym się przyczynił do jeszcze większego, do jak największego wyniesienia Ciebie.Dozwól, bym Ci przyniósł taką chwałę, jakiej jeszcze nikt Ci nie przyniósł.Dozwól, by inni mnie w gorliwości o wywyższenie Ciebie prześcigali, a ja ich, tak by w szlachetnym współzawodnictwie chwała Twoja wzrastała coraz głębiej, coraz szybciej, coraz potężniej, tak jak tego pragnie Ten, który Cię tak niewysłowienie ponad wszystkie istoty wyniósł.W Tobie jednej bez porównania bardziej uwielbiony stał się Bóg niż we wszystkich Świętych swoich.Dla Ciebie stworzył Bóg świat. Dla Ciebie i mnie też Bóg do bytu powołał. Skądże mi to szczęście?O dozwól mi chwalić Cię, o Panno Przenajświętsza.
Abp Marek Jędraszewski: Od różańca zależy los świata i los Kościoła!
- Trwajcie w modlitwie różańcowej, która pogłębia wiarę, rozszerza przestrzenie miłości, buduje nadzieję - mówił abp Marek Jędraszewski podczas Mszy św. sprawowanej z okazji zakończenia jubileuszu 150-lecia poświęcenia kościoła w parafii Matki Bożej Pocieszenia w Budzowie.
Miałam nowotwór złośliwy. Modliłam się o cud - i Pan mnie wysłuchał
Najpierw żyłam w biegu i w wielkim pośpiechu: praca bardzo wyczerpująca, obowiązki w domu, stresy… Potem, po rozstaniu z mężem, jakby w letargu: żal, ból, rozpacz. I nagle szok: badania wykazały, że mam nowotwór złośliwy… Wszystko w jednej chwili przestało być ważne.
Uzdrowienie z raka z przerzutami za sprawą Nowenny Pompejańskiej
Szczęść Boże! Chciałam podzielić się dziś świadectwem uzdrowienia mojej Mamy z raka z przerzutami za sprawą, między innymi, Nowenny Pompejańskiej. Nowenna, którą odmawiałam w intencji Mamy była czwartą nowenną, którą odmówiłam. Dotychczas spełniły się już trzy z nich.
Ks. Serafino Falvo: Cudowne uzdrowienie. ,,Jestem pełny Boga''
W podejściu do choroby mamy dwie możliwości. Pierwsza, to mówić: „jestem chory” i utwierdzać się w tym. Druga, to powiedzieć: „Jestem pełny Boga. Jest we mnie wprawdzie jakieś obce ciało, choroba, ale nie jest mną”. I tylko to drugie wyjście jest poprawne.