Tag
Tag: modlitwa
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Czy religia to 'nasza prywatna sprawa'? Odpowiada ks. Piotr Glas
"Pójdź za Mną" - te słowa wypowiada Bóg do każdego z nas - i do tych, którym wydaje się, że są blisko Niego i pełnią Jego wolę, i do tych, którzy już dawno odeszli od Boga. Jezus pyta nas dziś także jaka nas nasza tożsamość katolicka - gdyż to ona wskazuje, za kim naprawdę idziemy. Słowo wygłoszone w bazylice kolegiackiej w Krośnie (2018).
Antyklerykalny OBŁĘD! 'Nie przyjmuję pazernego tłuściocha...'
Trwa oktawa Bożego Narodzenia, a księża zaczynają wizyty duszpasterskie w domach parafian, co jest kolejną okazją do antyklerykalnego hejtu.
Święci Młodziankowie, niewinne dzieci, które Chrystus uwieńczył koroną męczeństwa, módlcie się za nami!
Litania do świętych Młodzianków Męczenników
Święty Janie, Wzorze życia świętego, módl się za nami!
Dziś wspominamy św. Jana Apostoła i Ewangelistę.
Opróżniamy czyściec!!! Oto krótka modlitwa, która uwalnia tysiące dusz
Podczas jednej z wizji Chrystus przekazał św. Gertrudzie słowa poniższej modlitwy, która jak oświadczył, gdy odmawiana jest z miłością i pobożnością, uwalnia za każdym razem z czyśćca tysiąc dusz.Przyjaciel św. Jana Maciasa – św. Jan Ewangelista, objawił mu, że jego modlitwy uwolniły niemal półtora miliona dusz z ich więzienia. Powiedziano, że w chwili jego śmierci niebiosa się otworzyły i dusze te pośpieszyły na ziemię, by odprowadzić go do nieba. Cóż za powitanie! Uwalniając dusze czyśćcowe, przyśpieszając ich wejście do nieba, zapewniamy sobie wdzięczność całego raju, wykuwamy więzi przyjaźni z jego mieszkańcami.- Króluj nam ChrysteMODLITWA ŚW. GERTRUDY
Nauczanie JPII lekarstwem na pogardę ciała
„Musimy wreszcie intensywnie zatroszczyć się o to, by wydobyć i dać zaowocować wielkiemu skarbowi, który zostawił nam św. Jan Paweł II, mianowicie teologii ciała” - powiedział w wywiadzie dla niemieckiego portalu kath.net bp Rudolf Voderholzer. Ordynariusz Ratyzbony przestrzegł w ten sposób przed zmianą katolickiej etyki seksualnej w kontekście wyjaśniania nadużyć seksualnych w Kościele.
Moc różańca. Powiedzieli, że to cud
Czym jest modlitwa różańcowa i na czym polega jej skuteczność? Dlaczego szatan boi się Maryi? Wyjaśnia o. Mirosław Kopczewski OFMConv., inicjator Wielkiego Zawierzenia Niepokalanemu Sercu Maryi w Niepokalanowie
Piękna modlitwa o uwolnienie i dobre życie
Przepraszam Cię za każdy mój najmniejszy grzech i wyrzekam się każdego z nich w Imię Jezusa! Uwolnij mnie Jezu od każdej złej mocy, zniszcz ją, abym był zdrowy i mógł dobrze pracować!
Siostry zakonne modlą się w intencji Trybunału Konstytucyjnego
Jak informuje tygodnik "Niedziela", niemal 20 tysięcy zakonnic z całej Polski modli się w intencji zmiany przepisów tak, aby zapewnić nienarodzonym dzieciom prawną ochronę ich życia.
O. Adam Szustak: Nie traktuj modlitwy jakby była magią
O. Adam Szustak: Nie traktuj modlitwy jakby była magią
Ks. Piotr Pawlukiewicz: Prosiłeś Boga o cud i... nic z tego?
Ks. Piotr Pawlukiewicz: Prosiłeś Boga o cud i... nic z tego?
Episkopat: Módlmy się za ofiary stanu wojennego
Z okazji rocznicy wprowadzenia stanu wojennego Księża Biskupi zachęcają do pamięci w modlitwie nie tylko o zamordowanych, ale również o represjonowanych, o tych, którzy stracili pracę, o ich bliskich oraz o wszystkich poszkodowanych w tamtym czasie – mówi rzecznik Episkopatu ks. Paweł Rytel-Andrianik.
Jak św. Teresa od Dzieciątka Jezus pokonywała szatana
św. Teresa: Jakiś głos wrogi mówił do mnie: ”Czy jesteś pewna, że Bóg cię miłuje? Czy przyszedł i to ci powiedział? Zdanie niektórych ludzi nie uczyni cię przed Nim sprawiedliwą.”
Czy Boga wolno prosić o cud? PRZECZYTAJ
Człowiek wierzący, znalazłszy się w takiej sytuacji, w naturalny niejako sposób pragnie zwrócić się do Boga. Jednakże tego rodzaju okoliczności mogą rodzić w sercu pewną rozterkę, wątpliwość, pytanie: jak się modlić w takiej sytuacji, gdy tradycyjna modlitwa o zdrowie nabiera charakteru błagania o cud. Czy wolno prosić o cud? Czy może mam jedynie prosić o siły do pogodzenia się z wolą Bożą? Czy moja wiara przetrzyma próbę ewentualnego niewysłuchania mojej modlitwy? Czy moja wiara jest w ogóle na tyle mocna, by prosić o uzdrowienie? Wszak Jezus mówił do człowieka, który prosił go o cud uzdrowienia: „Według twojej wiary niech ci się stanie...”.