Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Św. Ojciec Pio wskrzeszał zmarłych

Wiara

Św. Ojciec Pio wskrzeszał zmarłych

Był maj 1925. roku. Maria miała małe dziecko, które było chore od urodzenia. W związku z tym Maria była bardzo zatroskana o los swojego dziecka. Po wizycie lekarskiej powiedziano jej, że jej dziecko ma bardzo skomplikowaną chorobę. Nie było dla niej żadnej nadziei, żadnych szans na wyzdrowienie.

15:00 – Godzina Miłosierdzia Bożego

Wiara

15:00 – Godzina Miłosierdzia Bożego

Pandemia koronawirusa to ogromny cios dla ludzi na całym świecie. Nie tylko z powodu śmierci bliskich, ale także przez poczucie osamotnienia i kryzys gospodarczy oraz związaną z nim obawę o możliwość zapewnienia bytu rodzinie. Słyszymy o kolejnych osobach, które przez restrykcje sanitarne targnęły się na swoje życie. We wspólnej modlitwie, prośmy Miłosiernego Boga o rychłe ustanie pandemii.

Fot. via: Pixabay

Szokujące

Mężczyzna zamordował pacjenta szpitalnego za modlitwę, bo sam był opętany?

Ks. Gabriele Amorth przytoczył niegdyś to, co jego kolega egzorcysta usłyszał od diabła: „Każde Zdrowaś Maryjo jest jak cios w moją głowę. Gdyby chrześcijanie wiedzieli, jak potężny jest Różaniec, byłby to mój koniec”. Z kolei amerykański apologeta katolicki Jesse Romero zauważył, że „modlitwy ranią demony”, a więc starają się powstrzymać udrękę przy pomocy osoby, którą opętały. Czy taka była przyczyna dramatu, jaki rozegrał się w kalifornijskim szpitalu w grudniowy poranek?

Fot. via: Pixabay

Wiara

15:00 – Godzina Miłosierdzia Bożego. Módlmy się o pokój na świecie!

Wciąż trwamy w radości Bożego Narodzenia. Wczoraj celebrowaliśmy objawienie się Boga w Chrystusie całemu światu. Bóg chce przychodzić do naszych serc ze swoimi pokojem. Na świecie jednak obserwujemy coraz większy niepokój, coraz głębsze podziały i coraz silniejszą nienawiść. Ostatniej nocy światem wstrząsnęły wydarzenia w Waszyngtonie, gdzie w zamieszkach zginęły cztery osoby.

fot. wikipedia.org/domena publiczna

Kościół

Modlitwa o uniknięcie Czyśćca - odmawiajcie z wiarą!

Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Najświętsze Serce Boskiego Syna Twojego, Jezusa Chrystusa i Niepokalane Serce Jego Matki, Najświętszej Maryi Panny, z całą Ich Miłością i nieskończonymi cierpieniami, i zasługami, na zadośćuczynienie za grzechy moje dzisiaj popełnione i w ciągu całego mojego życia.

Fot. screenshot - YouTube (Opactwo Benedyktynów w Tyńcu)

Wiara

Imię Jezus. Modlitwa, która zmienia życie

Modlitwa Jezusowa jest modlitwą, a zatem wymaga prowadzenia życia sakramentalnego (spowiedź, Msza Święta). Nie można przyzywać Imienia Jezus, nie troszcząc się też o życie moralne. Im gorliwiej przyzywamy Zbawiciela, tym bardziej rośnie w nas pragnienie, aby Go w niczym nie obrażać i by nie wyrządzać krzywdy bliźnim.

Fot. screenshot - Facebook (Strażnicy tradycyjnych wartości)

Wiara

To świadectwo robi wrażenie! Tak rugbiści modlą się przed meczem

Niezwykłym świadectwem wiary okazał się być film nagrany w szatni polskich rugbistów. W myśl zasady św. Ignacego, aby działać, jakby wszystko zależało od człowieka i modlić się, jakby wszystko zależało od Boga; przed ważnym meczem sportowcy padają na kolana i wzywają opieki Matki Bożej.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Modlitwa o uniknięcie Czyśćca - odmawiajcie z wiarą!

Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Najświętsze Serce Boskiego Syna Twojego, Jezusa Chrystusa i Niepokalane Serce Jego Matki, Najświętszej Maryi Panny, z całą Ich Miłością i nieskończonymi cierpieniami, i zasługami, na zadośćuczynienie za grzechy moje dzisiaj popełnione i w ciągu całego mojego życia.