Brakuje Ci w życiu radości? Pomoże św. Filip
Modlitwa za wstawiennictwem św. Filipa Neri Św. Filipie, pełen chwały Orędowniku mój - który zawsze według wskazań i przykładu św. Pawła Apostoła radowałeś się,
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Modlitwa za wstawiennictwem św. Filipa Neri Św. Filipie, pełen chwały Orędowniku mój - który zawsze według wskazań i przykładu św. Pawła Apostoła radowałeś się,
Duchu Święty, Duchu mojej duszy…We wnętrzu mojego serca odżywają ciągle lęki i obawy.Stale boję się odrzucenia. Brak mi akceptacji.Zabierz to, co mnie obciąża i niepokoi.Wierzę, że możesz mnie uzdrowić.Uczyń to, przychodząc do mnie ze swoją łaską i umocnieniem.Duchu Święty, Duchu mojej duszy…Umocnij moje wnętrze i przypominaj mi, że Bóg mnie nieskończenie kocha i zawsze akceptuje.To Bóg napełnia mnie prawdziwą miłością, która podnosi z największych upadków.On leczy moje lęki, obawy, odrzucenie oraz inne rany duszy.Napełniaj mnie, Duchu Święty, męstwem i odwagą.Wlewaj w moją duszę nadzieję. Amen.
Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw zasadzkom i niegodziwości złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.
Zmarły w 2016 roku egzorcysta Watykanu, jeden z najpopularniejszych duchownych, którzy stawali na froncie walki z szatanem, ojciec Gabriele Amorth przekonuje w swojej książce, że tylko jedna modlitwa wywołuje paniczny strach u demona - różaniec.
Modlitwa do Matki Bożej za nienarodzonych
W dniu dzisiejszym pragniemy złożyć życzenia wszystkim dziadkom i babcią w dniu ich święta. Przy tej okazji zamieszczamy modlitwę właśnie w ich intencji która jest najpiękniejszym życzeniami które możemy Im złożyć.
Jak się modlić? Kiedy modlitwa zamienia się w modlitwę kontemplacyjną?
Kiedy skończyła się wizja piekła, przerażone dzieci, szukając pomocy, skierowały swój wzrok ku Matce Bożej. "A Ona - relacjonuje s. Łucja - pełna dobroci i smutku rzekła do nas: Widzieliście piekło, do którego idą dusze biednych grzeszników, Bóg chce je ratować, Bóg chce rozpowszechniać na świecie nabożeństwo do mego Niepokalanego Serca. Jeżeli się zrobi to, co wam powiem, zostanie wielu przed piekłem uratowanych i nastanie pokój na świecie."
Różaniec był zawsze dla mnie modlitwą, której nie lubiłam. Wydawało mi się, że jest to bezmyślne „klepanie zdrowasiek” i uważałam tę modlitwę za odpowiednią najwyżej dla emerytek, które muszą jakoś zapełnić czas. Nigdy też nie mogłam spamiętać po kolei wszystkich tajemnic różańcowych, chociaż z zapamiętywaniem innych rzeczy nie miałam problemów. Przyszedł jednak taki moment w moim życiu, kiedy miałam bardzo ważną dla mnie intencję – o łaskę wiary dla bliskiej mi osoby niewierzącej (nawet nie ochrzczonej). Poszukiwałam sposobu, w jaki mogę zwrócić się do Boga w tak ważnej sprawie. Ktoś życzliwy zasugerował mi nowennę pompejańską. Poszukałam, poczytałam … No nie! Codziennie jedną część różańca – już to było dla mnie za wiele! A tu trzy części przez 54 dni!
Pewien pobożny kapłan opowiada następujące zdarzenie.
Co nam daje kontemplacja? Jaka jest zależność między kontemplacją a grzechem? Czy ktoś, kto kontempluje jest bez grzechu?
Pamiętaj, o najłaskawsza Dziewico, Maryjo z Guadalupe, że w swoich niebiańskich objawieniach na górze Tepeyac, uczyniłaś obietnicę okazania Swego współczucia i litości każdemu, kto Cię kocha i ufa Tobie, szukającym Twojej pomocy i wzywającym Ciebie w swoich potrzebach i nieszczęściach.
Modlitwa o pokoręUłożona dla s. Marty od Jezusa, 16 lipca 1897
Poprzez adorację eucharystyczną Jezus dotyka duszy każdego człowieka i działa w samym sercu świata. Będąc uniwersalnym środkiem przeciwko złu, które nęka ludzkość, adoracja jest czerpaniem miłości Bożej z samego jej źródła.