Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

fot. wikipedia.org/domena publiczna

Modlitwa o uzdrowienie z lęków, obaw i odrzucenia

Duchu Święty, Duchu mojej duszy…We wnętrzu mojego serca odżywają ciągle lęki i obawy.Stale boję się odrzucenia. Brak mi akceptacji.Zabierz to, co mnie obciąża i niepokoi.Wierzę, że możesz mnie uzdrowić.Uczyń to, przychodząc do mnie ze swoją łaską i umocnieniem.Duchu Święty, Duchu mojej duszy…Umocnij moje wnętrze i przypominaj mi, że Bóg mnie nieskończenie kocha i zawsze akceptuje.To Bóg napełnia mnie prawdziwą miłością, która podnosi z największych upadków.On leczy moje lęki, obawy, odrzucenie oraz inne rany duszy.Napełniaj mnie, Duchu Święty, męstwem i odwagą.Wlewaj w moją duszę nadzieję. Amen.

Fot. via: Flickr, CC 2.0

Wiara

Potężna modlitwa do Michała Archanioła. Co oznaczają jej słowa?

Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw zasadzkom i niegodziwości złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.

Piękna modlitwa Benedykta XVI za Babcię i Dziadka

Wiara

Piękna modlitwa Benedykta XVI za Babcię i Dziadka

W dniu dzisiejszym pragniemy złożyć życzenia wszystkim dziadkom i babcią w dniu ich święta. Przy tej okazji zamieszczamy modlitwę właśnie w ich intencji która jest najpiękniejszym życzeniami które możemy Im złożyć.

Fot. Trappistmonkstuff via Wikipedia, CC 4.0

Wiara

Maryja w Fatimie mówi jasno: Tak unikniecie piekła

Kiedy skończyła się wizja piekła, przerażone dzieci, szukając pomocy, skierowały swój wzrok ku Matce Bożej. "A Ona - relacjonuje s. Łucja - pełna dobroci i smutku rzekła do nas: Widzieliście piekło, do którego idą dusze biednych grzeszników, Bóg chce je ratować, Bóg chce rozpowszechniać na świecie nabożeństwo do mego Niepokalanego Serca. Jeżeli się zrobi to, co wam powiem, zostanie wielu przed piekłem uratowanych i nastanie pokój na świecie."

fot. pixabay.com

Kościół

Modlitwa o łaskę wiary

Różaniec był zawsze dla mnie modlitwą, której nie lubiłam. Wydawało mi się, że jest to bezmyślne „klepanie zdrowasiek” i uważałam tę modlitwę za odpowiednią najwyżej dla emerytek, które muszą jakoś zapełnić czas. Nigdy też nie mogłam spamiętać po kolei wszystkich tajemnic różańcowych, chociaż z zapamiętywaniem innych rzeczy nie miałam problemów. Przyszedł jednak taki moment w moim życiu, kiedy miałam bardzo ważną dla mnie intencję – o łaskę wiary dla bliskiej mi osoby niewierzącej (nawet nie ochrzczonej). Poszukiwałam sposobu, w jaki mogę zwrócić się do Boga w tak ważnej sprawie. Ktoś życzliwy zasugerował mi nowennę pompejańską. Poszukałam, poczytałam … No nie! Codziennie jedną część różańca – już to było dla mnie za wiele! A tu trzy części przez 54 dni!

fot. padrejarek.pl

Kościół

Modlitwa w potrzebie do Najświętszej Maryi Panny z Guadalupe

Pamiętaj, o najłaskawsza Dziewico, Maryjo z Guadalupe, że w swoich niebiańskich objawieniach na górze Tepeyac, uczyniłaś obietnicę okazania Swego współczucia i litości każdemu, kto Cię kocha i ufa Tobie, szukającym Twojej pomocy i wzywającym Ciebie w swoich potrzebach i nieszczęściach.

Fot. via: Pixabay

Wiara

Największy skarb ludzkości

Poprzez adorację eucharystyczną Jezus dotyka duszy każdego człowieka i działa w samym sercu świata. Będąc uniwersalnym środkiem przeciwko złu, które nęka ludzkość, adoracja jest czerpaniem miłości Bożej z samego jej źródła.