Brakuje Ci radości? Pomoże św. Filip!
Modlitwa św. Filipa Neri o radość w życiu Św. Filipie, pełen chwały Orędowniku mój - który zawsze według wskazań i przykładu św. Pawła Apostoła radowałeś się,
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Modlitwa św. Filipa Neri o radość w życiu Św. Filipie, pełen chwały Orędowniku mój - który zawsze według wskazań i przykładu św. Pawła Apostoła radowałeś się,
Panie Jezu, staję przed Tobą taki jaki jestem. Przepraszam za moje grzechy, żałuję za nie,proszę przebacz mi.
Media społecznościowe idą krok dalej. Nie wystarcza im już jedynie blokowanie treści wyrażających konserwatywne poglądy. W czasie pandemii koronawirusa, kiedy wielu katolików ma dostęp do swoich świątyń wyłącznie za pośrednictwem środków masowego przekazu, YouTube postanowił zablokować transmisję adoracji Najświętszego Sakramentu z Niepokalanowa.
Modlitwa jest niezwykłą czynnością, jaką człowiek może wykonywać. Jezus wielokrotnie przypomina człowiekowi o mocy modlitwy, przytacza wiele przypowieści i zachęca: Proście, a otrzymacie. O cokolwiek byście prosili Ojca, ja to spełnię. (por. Mt 7, 7)
W Wielki Piątek rozpoczynamy wyjątkową nowennę, której odmawianie polecił św. s. Faustynie sam Pan Jezus w sierpniu 1937 roku. W dniu, w którym Boże Miłosierdzie najpewniej objawiło się w męce i śmierci Chrystusa, rozpoczynamy modlitewne przygotowanie do Niedzieli Miłosierdzia Bożego. Wspólnie wzywajmy Bożego Miłosierdzia w tym trudnym dla świata czasie, gromadząc się dziś na modlitwie według wskazań s. Faustyny, najlepiej w godzinie śmierci Chrystusa na krzyżu, o 15:00, w godzinie Miłosierdzia Bożego.
Już za chwilę piłkarze polskiej reprezentacji wybiegną na murawę stadionu Wembley. Przed naszą drużyną narodową niezwykle trudne wyzwanie, bo jak wiemy – gramy w poważnym osłabieniu. Robert Lewandowski jest kontuzjowany, z powodu zakażenia koronawirusem z gry wykluczeni są Mateusz Klich oraz Kamil Piątkowski. W przypadku Lewandowskiego tracimy nie tylko najlepszego snajpera świata, ale i kapitana całej drużyny.
Różaniec - część chwalebna [NA ŻYWO Z NIEPOKALANOWA]
Różaniec - część bolesna [NA ŻYWO Z GIETRZWAŁDU]
[NA ŻYWO] Godzina Miłosierdzia z Łagiewnik. Wspólnie prośmy o ustanie pandemii!
Już dziś o godzinie 17 kościele św. Rocha w podwarszawskim Lipkowie odprawiona zostanie Msza święta w intencji zdrowia oraz życia red. Piotra Semki.
Zrób swojemu mężowi, swojej żonie najlepszy prezent - pomódl się za niego. Albo jeszcze lepiej - pomódlcie się oboje za siebie nawzajem. Efekt gwarantowany - gdy zrobicie to z wiarą, miłością, otwartością na miłosierdzie i przebaczenie - wasze małżeństwo po prostu będzie lepsze - dzięki Bożej łasce. A zatem - małżonkowie, do modlitwy!!!
O, święty Józefie, którego opieka przed tronem Boga jest tak wspaniała, mocna i natychmiastowa, powierzam Ci wszystkie moje sprawy i pragnienia. O, święty Józefie, pomóż mi przez Twoje potężne wstawiennictwo i wyproś mi u Twojego Boskiego Syna wszelkie duchowe błogosławieństwa, żebym – poddany Twojej niebiańskiej mocy – mógł złożyć moje dziękczynienie i hołd najbardziej kochającemu ze wszystkich ojców.
Modlitwa o uzdrowienie relacji w rodzinie: