Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Fot. via Pixabay

Wiara

Oto modlitwa zgody, którą Bóg od razu wysłuchuje!

Modlitwa jest niezwykłą czynnością, jaką człowiek może wykonywać. Jezus wielokrotnie przypomina człowiekowi o mocy modlitwy, przytacza wiele przypowieści i zachęca: Proście, a otrzymacie. O cokolwiek byście prosili Ojca, ja to spełnię. (por. Mt 7, 7)

W Wielki Piątek rozpoczynamy Nowennę do Miłosierdzia Bożego

Kościół

W Wielki Piątek rozpoczynamy Nowennę do Miłosierdzia Bożego

W Wielki Piątek rozpoczynamy wyjątkową nowennę, której odmawianie polecił św. s. Faustynie sam Pan Jezus w sierpniu 1937 roku. W dniu, w którym Boże Miłosierdzie najpewniej objawiło się w męce i śmierci Chrystusa, rozpoczynamy modlitewne przygotowanie do Niedzieli Miłosierdzia Bożego. Wspólnie wzywajmy Bożego Miłosierdzia w tym trudnym dla świata czasie, gromadząc się dziś na modlitwie według wskazań s. Faustyny, najlepiej w godzinie śmierci Chrystusa na krzyżu, o 15:00, w godzinie Miłosierdzia Bożego.

Święty Hubercie, prosimy: Wspomóż dziś polskich piłkarzy!!!

Wiara

Święty Hubercie, prosimy: Wspomóż dziś polskich piłkarzy!!!

Już za chwilę piłkarze polskiej reprezentacji wybiegną na murawę stadionu Wembley. Przed naszą drużyną narodową niezwykle trudne wyzwanie, bo jak wiemy – gramy w poważnym osłabieniu. Robert Lewandowski jest kontuzjowany, z powodu zakażenia koronawirusem z gry wykluczeni są Mateusz Klich oraz Kamil Piątkowski. W przypadku Lewandowskiego tracimy nie tylko najlepszego snajpera świata, ale i kapitana całej drużyny.

fot. pixabay.com

Wiara

WSPANIAŁA modlitwa małżonków za siebie nawzajem!!!

Zrób swojemu mężowi, swojej żonie najlepszy prezent - pomódl się za niego. Albo jeszcze lepiej - pomódlcie się oboje za siebie nawzajem. Efekt gwarantowany - gdy zrobicie to z wiarą, miłością, otwartością na miłosierdzie i przebaczenie - wasze małżeństwo po prostu będzie lepsze - dzięki Bożej łasce. A zatem - małżonkowie, do modlitwy!!!

Starożytna modlitwa do św. Józefa

Wiara

Starożytna modlitwa do św. Józefa

O, święty Józefie, którego opieka przed tronem Boga jest tak wspaniała, mocna i natychmiastowa, powierzam Ci wszystkie moje sprawy i pragnienia. O, święty Józefie, pomóż mi przez Twoje potężne wstawiennictwo i wyproś mi u Twojego Boskiego Syna wszelkie duchowe błogosławieństwa, żebym – poddany Twojej niebiańskiej mocy – mógł złożyć moje dziękczynienie i hołd najbardziej kochającemu ze wszystkich ojców.