Modlitwa o dobry nowy rok
Nowy rok zawsze warto zaczynać z Panem Bogiem. Powierzyć mu siebie, wszystko co do nas przyjdzie. Przygotowaliśmy dla Was tekst modlitwy o dobry nowy rok.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.
Nowy rok zawsze warto zaczynać z Panem Bogiem. Powierzyć mu siebie, wszystko co do nas przyjdzie. Przygotowaliśmy dla Was tekst modlitwy o dobry nowy rok.
Ze względu na pandemię koronawirusa wielu z nas nie mogło pójść dziś do kościoła, aby uczestniczyć w tradycyjnym nabożeństwie na zakończenie roku kalendarzowego. Możemy jednak zorganizować wspólną modlitwę w naszych domach i z rodziną dziękować Bogu za miniony rok, prosząc o Jego błogosławieństwo na przyszły.
Dziękczynienie jest cechą charakterystyczną modlitwy Kościoła, który celebrując Eucharystię, ukazuje się i staje bardziej tym, czym jest. Istotnie, w dziele zbawienia Chrystus wyzwala stworzenie od grzechu i od śmierci, by je na nowo poświęcić i zwrócić Ojcu na Jego chwałę. Dziękczynienie członków Ciała uczestniczy w dziękczynieniu ich Głowy (KKK 2637).
Te Deum laudamus dziękczynny hymn katolicki, przypisywany św. Ambrożemu (stąd: hymn ambrozjański). Obecnie przypuszcza się, że jego autorem był bp Nikita z Remegiany w Dacji (dziś Rumunia).
Dziś, w święto Bożego Narodzenia, zachęcamy do odmówienia przepięknej litanii do Dzieciątka Jezus. Niech przychodzący na ten świat Pan przyniesie nam pokój, prowadząc nas wszystkich do zbawienia i pomagając naszej Ojczyźnie pozostać Mu zawsze wierną. Kyrie eleison, Chryste eleison, Kyrie eleison.
Egzorcyzm prosty do prywatnego odmawiania – Modlitwa o odrzucenie złych duchów – za przyczyną NIEPOKALANEJ.
Rada Stała Konferencji Episkopatu Polski odniosła się do działalności Fundacji „Solo Dios Basta” i zaplanowanego przez nią na sylwestrową noc wydarzenia „Różaniec do granic czasu”. W swoim stanowisku biskupi stwierdzają, że wydarzenie to jest „pozbawione teologicznego i pastoralnego uporządkowania”.
OFIAROWANIE DNIA Niech wszystko, co czynię, przeniknie miłość Twoja. Panie mój i Boże mój, oto wołam do Ciebie. Napełnij duchem Twoim wszystko, co czynię, napełnij mocą Twoją trud mojego dnia. Nieustannie proszę Cię, Panie, wyrwij ze mnie wszelką złość, obdarz pokorą, wytrwałością, zaparciem się siebie. Niech gardzę działaniem, które nie szuka Ciebie; niech uciekam przed ciszą, która nie spoczywa w Tobie. Obdarz mnie Twoją radością, niech ona mnie ogarnie jak płomień niegasnący i wśród tego, co ciężkie, i wśród tego, co boli. Obdarz mnie światłem, aby przeniknęło ciemności, w których ludzie zapomnieli o Tobie. Obdarz mnie męstwem w działaniu, cierpliwością w wypełnianiu codziennych zadań, wytrwałością, kiedy wynik moich trudów zakrywasz przede mną w tajemnicy zamierzeń Twoich. Panie, przyjmij ten dzień i wszystkie dni życia mojego. Niech wszystko, co czynię, przenika miłość Twoja.
Jezu, zanurzam w Twojej Przenajdroższej Krwi cały ten rozpoczynający się dzień, który jest darem Twojej nieskończonej miłości.