Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Sodomici chcą naszych dzieci (fot. apocalypse2012/Sxc.hu)

"Sodomici chcą naszych dzieci"

Sodoma i Gomora – ten biblijny zwrot stał się powszechnie używany wobec zachowań osób wykazujących zaburzenia preferencji seksualnych względem czegoś lub kogoś. Dewiacje te są różne, rozpoczynając od ekshibicjonizmu, zoofilii, fetyszyzmu, sadomasochizmu, homoseksualizmu, a kończąc na pedofilli. O tych dwóch ostatnich należy słów kilka powiedzieć, zwłaszcza w obecnym czasie przeprowadzania kampanii „Stop Pedofilii", mającej na celu skuteczne przeciwstawienie się wprowadzeniu do szkół i przedszkoli seks-edukacji.

fot. YouTube

Wstrząsająca kampania przeciwko przemocy wobec dzieci

"Nie mogę się doczekać, aż dorosnę. I będę miał prawo być szczęśliwym. Być bezpiecznym, czuć się kochanym i wysłuchanym. Nigdy, przenigdy nie trząść się ze strachu. I żeby nigdy więcej moja niewinność nie była bita i kopana" - mówi bohater filmiku z kampanii.

Seksedukacja wiąże się z pedofilią i zabijaniem

Seksedukacja wiąże się z pedofilią i zabijaniem

Mariusz Dzierżawski z Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej „Stop pedofilii” rozmawiał z Agnieszką Piwar z Katolickiego Stowarzyszenia Dziennikarzy. Dzierżawski powiedział, że w krajach Europy Zachodniej dzieci od lat poddawane są „przymusowej seksualizacji, niszczącej ich wrażliwość i niewinność”.

Papież do dzieci: świat można ulepszyć tylko miłością, a jest nią sam Bóg

Kościół

Papież do dzieci: świat można ulepszyć tylko miłością, a jest nią sam Bóg

Około pięciuset włoskich dzieci szkolnych przybyło dziś pociągiem do Watykanu. Byli to 9- i 10-letni uczniowie szkół podstawowych z Neapolu i z Rzymu, którzy żyją w trudnych warunkach i zagraża im, że przerwą szkolną edukację. Papieska Rada Kultury zorganizowała dla nich specjalny projekt edukacyjny o nazwie „Dziedziniec dzieci”. Nawiązuje on nazwą do urządzanego już od kilku lat przez tę watykańską dykasterię „Dziedzińca pogan”. Jest owocem jej współpracy z włoskim ministerstwem oświaty, a także z kolejami państwowymi. Obejmuje też zwiedzanie przez dzieci bazyliki św. Piotra, katakumb i innych zabytków Wiecznego Miasta.Podobny „pociąg dzieci” w ramach tej samej inicjatywy Papieskiej Rady Kultury zajechał już na watykańską stację kolejową przed rokiem, 23 czerwca, wówczas z Mediolanu. Tym razem wyruszył on z Neapolu, a Papież spotkał się z dziećmi w Auli Pawła VI. Nawiązał z nimi spontaniczny dialog. Stawiał im pytania. Zapytał m.in., jak można ulepszyć świat. Czy można to zrobić niena

"Cierpię kiedy obrażasz moją mamę, ranisz mnie kiedy szydzisz z mojego taty". Zobacz kolejny mocny spot!

"Cierpię kiedy obrażasz moją mamę, ranisz mnie kiedy szydzisz z mojego taty". Zobacz kolejny mocny spot!

Cierpię kiedy obrażasz moją mamę, ranisz mnie kiedy szydzisz z mojego taty - te słowa padają z ust dzieci, bohaterów spotu, promującego drugą odsłonę kampanii Rzecznika Praw Dziecka „Jestem mamy i taty”, która ma zwrócić uwagę społeczeństwa na problem wikłania dziecka w sprawy rozwodowe rodziców oraz stawiania go w sytuacji konfliktu lojalnościowego wobec nich. Przekaz ma także przypomnieć opiekunom, że odbieranie dziecku możliwości kontaktu z którymkolwiek rodzicem, uderza bezpośrednio w sferę emocjonalną najmłodszych.

Będą zmieniać płeć już u 9-letnich dzieci - wszystko w świetle prawa!

Będą zmieniać płeć już u 9-letnich dzieci - wszystko w świetle prawa!

National Health Service (Narodowa Służba Zdrowia) w Wielkiej Brytanii będzie oferować małym dzieciom środki, które zablokują ich rozwój płciowy. Chodzi tu o dzieci dotknięte „zaburzeniem tożsamości płciowej”. Leki zatrzymają produkcję testosteronu lub estrogenu, co sprawi, że organy płciowe nie dojrzeją. Dzięki temu operacja „zmiany” płci będzie w przyszłości łatwiejsza.

(fot.Agata Bruchwald)

Rodzinny "piknik" pod tęczą

Dzieci to niemała grupa uczestników tzw. parady równości. Przynajmniej w ubiegłym roku, w Warszawie, tak było. Maluchy biegające pomiędzy osobami wystylizowanymi w taki sposób, by osoba nie będą w temacie nie wiedziała czy to pan czy to pani. Nie wątpię, że znaczna część z najmłodszych czuła się jak na balu karnawałowym. Wszyscy "przebrani".

fot. Wikipedia

Zabrali dzieci katolikom i oddali gejom

Słowacka para została pozbawiona swoich dzieci, bo władze uznały, że są one niewłaściwie wychowywane. Przekazano je do adopcji parze homoseksualnej. Rodzice zaprotestowali i zanieśli sprawę do sądu, oskarżając radę hrabstwa Kent o „społeczną inżynierię”. Sąd jednak odrzucił ich sprzeciw i dzieci, w wieku 2 i 4 lat, pozostaną pod opieką homoseksualistów.

1 czerwca Polska znów będzie należała do rodzin!

Rodzina

1 czerwca Polska znów będzie należała do rodzin!

Dzień Dziecka - 1 czerwca - będzie ich punktem kulminacyjnym. Jak co roku będzie radośnie i kolorowo. Nie zabraknie niespodzianek dla dzieci z okazji ich święta. To będzie wielkie święto rodzin. Znajdź swoje miasto na stronie www.marsz.org.

fot. sxc hu

Potężny atak Wielkiej Brytanii na rodzinę

Nowe prawo, które być może wprowadzi niedługo Wielka Brytania, ma na celu ochronę dzieci. Chce rozciągnąć znaczenie nadużycia także na domenę emocjonalną. Oznacza to, że urzędnicy będą oceniać emocjonalny związek między dziećmi a rodzicami. W przypadku uznania go za szkodliwy, dziecko zostanie odebrane.