Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Fot. morgeFile

Angielscy urzędnicy odbierają ponad setkę dzieci polskim rodzinom! Powód? Alkoholizm, przemoc, narkomania

W Wielkiej Brytanii polskie kobiety rodzą najwięcej dzieci wśród emigrantów. Z faktu, że Polacy po urodzeniu dziecka w UK dostają takie same profity socjalne od państwa, coraz więcej Polek przyjeżdża tylko po to, by urodzić dziecko w szpitalu angielskim. Niestety wiele polskich rodzin przyjeżdżających na saksy (czyt. po socjał) do Wielkiej Brytanii przywozi ze sobą problemy, a angiellskie służby socjalne są czterokrotnie bardziej wyczulone na wszelką krzywdę zadaną dziecku przez rodziców niż polskie. I pojawiły się problemy. Jak czytamy w "Gazecie Wyborczej" "co roku służby socjalne Wielkiej Brytanii przejmują opiekę nad ponad setką polskich dzieci". Powód? Głównie to przemoc w rodzinie, alkoholizm czy narkomania rodziców.

Komunikat Ministerstwa Prawdy (nr 262) tylko na Fronda.pl: Bezpłciowe imiona - nowa zdobycz Demokracji!

Komunikat Ministerstwa Prawdy (nr 262) tylko na Fronda.pl: Bezpłciowe imiona - nowa zdobycz Demokracji!

Już wkrótce postępowi rodzice będą mogli nadawać swoim dzieciom imiona takie jak Fifi, Dodo, Koko, Euro, Spoko. To jednak nie koniec zmian. Dopuszczalne będą również zdrobnienia. Dzięki temu faszystowskie powiedzenie "Czego Jaś się nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał" zostanie ostatecznie obalone, bo teraz Jaś będzie już mógł do końca życia pozostać Jasiem. W taki oto sposób narodzi się nowa świecka tradycja nadawania imion dalekich od ciemnogrodzkich zabobonów. By żyło się lepiej! By żyło się lepiej wszystkim!

Jedzcie szczaw. Kulturalnie!

Jedzcie szczaw. Kulturalnie!

Przyszła mi do głowy myśl rodem z horroru – otóż zacząłem się zastanawiać, czy działania ministra Arłukowicza nie są częścią kampanii ostatecznego rozwiązania kwestii biedy poprzez usunięcie z tego świata biednych dzieci, które kłują w oczy o wiele bardziej niż grzebiący po śmietnikach emeryci. To jest nawet całkiem logiczne – znikną biedni to problem biedy zniknie razem z nimi.

Ksiądz Lemański podlizuje się salonowi i przeprasza za mówienie prawdy

Kościół

Ksiądz Lemański podlizuje się salonowi i przeprasza za mówienie prawdy

„Głupia, obraźliwa, piętnująca wypowiedź księdza z komisji bioetycznej episkopatu odbiła się szerokim echem zarówno pośród niewierzących, jak i pośród wierzących w kraju i za naszymi granicami” - oznajmił ks. Lemański. Ale niestety nie wyjaśnił, dlaczego jego zdaniem prawda o tym, że in vitro jest bardzo szkodliwe dla poczętym za jego pośrednictwem dzieci jest „głupia” czy „obraźliwa”. Rozumiem oczywiście, że prawda ta jest niewygodna, ale głupia nie jest na pewno. Nie wiadomo też, czy i kogo obraża Prawda o skutkach ubocznych tej procedury, a także kogo piętnuje. Gdyby bowiem ks. Lemański rzeczywiście ją przeczytał, to wiedziałby, że piętnowała ona, co najwyżej gigantyczny przemysł in vitro.

Terlikowski: Wychowajmy nowych niezłomnych

Terlikowski: Wychowajmy nowych niezłomnych

Historia jest nauczycielką życia. O tej starej prawdzie trudno nie przypomnieć w Narodowym Dniu Pamięci o Żołnierzach Wyklętych. Ich przykład, ich zaangażowanie, poświęcenie, bohaterstwo ma być nie tylko uczczone i wspomniane, ale ma się stać wzorcem zachowania dla naszych dzieci i dla nas samych. Niezłomność, wiara w wolność, poświęcenie dla Ojczyzny to wartości, które zawsze pozostają aktualne. I nasze dzieci, my sami, musimy o tym pamiętać.

Polki w Irlandii rodzą 2,5 razy więcej dzieci niż w Polsce. Winna jest za to rządowa polityka prorodzinna

Polki w Irlandii rodzą 2,5 razy więcej dzieci niż w Polsce. Winna jest za to rządowa polityka prorodzinna

Z informacji jakie ukazały się w 2012 roku, wynikało, że Polki są najpłodniejszą mniejszością mieszkającą w Wielkiej Brytanii. Wyprzedziły Afrykanki i Azjatki. Tak samo jest, jak donosi dziennik "Rzeczpospolita", w Irlandii, gdzie również Polacy stanowią najwiekszą gruoę emigrantów. "W 2011 r. w rodzinie, gdzie choć jeden rodzic to Polak, urodziło się 3,01 tys. dzieci. Ponieważ było tam wtedy 120 tys. naszych rodaków (dane Głównego Urzędu Statystycznego), daje to 2,5 tys. narodzin dzieci na 100 tys. polskich rodzin". Dla zobrazowania dysproporcji demograficznej: w Polsce na 100 tyś. polskich rodzin narodzin dzieci jest zaledwie 1 tys. . "To policzek wymierzony w nasz model transformacji - uważa prof. Krystyna Iglicka, demograf, rektor Uczelni Łazarskiego. I dodaje: "U nas młodzi boją się o swoją przyszłość, nie mają poczucia stabilizacji".

Tusk: Dla państwa najtańsza jest rodzina bez dzieci

Tusk: Dla państwa najtańsza jest rodzina bez dzieci

PO i PSL-owi nie udało się osiągnąć kompromisu w sprawie reformy emerytalnej w czasie spotkania, które odbyło się 19 marca. Lider PSL Waldemar Pawlak mówił po tym spotkaniu, że „w czasie dyskusji pojawiła się też taka opinia, iż dla państwa najtańsza jest rodzina bez dzieci". „Finansowo to się zgadza, tylko że jest to perspektywa jednego pokolenia” – dodał. Według informacji, do których dotarł Wprost.pl, autorem cytowanej przez Pawlaka wypowiedzi był premier Tusk. „Rzeczywiście tak było. Nie ukrywam, że byliśmy bardzo zdziwieni tą wypowiedzią premiera” – zdradza jeden z uczestników spotkania. „Według mnie to był żart, sarkazm. Przynajmniej tak to odczytałam” – dodaje inny uczestnik rozmów- czytamy na wprost.pl.

Blumsztajn znalazł odpowiedź na problemy

Blumsztajn znalazł odpowiedź na problemy

W ostatnich dniach byliśmy świadkami kilku „arcybłyskotliwych” akcji feministek, które polegały na przebieraniu się za duchowieństwo, wymyślaniu kwot, które Kościół rzekomo wysysa z budżetu państwa i kilku innych infantylnych akcji. Dziś w Warszawie manifestanci przynieśli transparenty z tak wyszukanymi hasłami jak: "Nie igrzysk nam trzeba lecz żłobków i chleba", "Etaty dla kobiet nie dla księży", "Kobiety na boiska", "Ważniejsza matka niż koloratka" i "Chcemy zdrowia nie zdrowasiek". Nie pamiętam, abym brał udział w takim pluciu na Kościół. "Można było odnieść wrażenie, że nie ma bardziej antykobiecej instytucji w Polsce niż Kościół rzymskokatolicki. Liczba epitetów pod adresem księży czy biskupów była naprawdę długa. Kobiety z nożyczkami na szyjach były chętne odcinać pępowinę, którą… „Kościół dusi polskie kobiety”. Katarzyna Bratkowska, jedna z liderek feministycznego Porozumienia Kobiet 8 marca, przyznała pod Sejmem, że feministki to czarownice… bo używają magicznych metod. General

Wstrząsające słowa skazanej na śmierć chrześcijanki

Wstrząsające słowa skazanej na śmierć chrześcijanki

„Moje dzieci, nie traćcie odwagi czy wiary w Jezusa Chrystusa” Nawet gdy wróciłam do celi z informacją, że mam umrzeć, wszystkie moje myśli zwróciły się do Ciebie, mój ukochany Ashiq i do Was, moje ukochane dzieci. Nic nie boli mnie bardziej niż pozostawienie Was samych w całkowitej rozpaczy”.[…] „Jesteśmy chrześcijanami i ubogimi, ale nasza rodzina jest światłem... Wciąż nie wiem, kiedy mnie powieszą, ale pozostańcie w pokoju, moi kochani; pójdę z podniesioną głową, bez lęku, bo będzie ze mną nasz Pan i Dziewica Maryja, którzy wezmą mnie w swoje ramiona”- pisze skazana na śmierć w Pakistanie chrześcijanka.

W Wielkiej Brytanii wszczepiają dzieciom antykoncepcje

W Wielkiej Brytanii wszczepiają dzieciom antykoncepcje

O skandalicznej akcji szkoły informuje dziennik "Daily Mail". Sprawa ujrzała światło dzienne dopiero jak dziecko powiedziało swojej mamie, że w szkole wszczepili jej antykoncepcje pod skórę. Jednak 13 latka przy okazji przyznaje, że jest zadowolona z implantu. "Działa dobrze. I uważam, że świetnie spełnia swoją rolę. Naprawdę mi pomaga, bo mogę uprawiać seks z moim chłopakiem, gdy tylko mam na to ochotę. I jestem spokojna, że wszystko jest OK" - mówi i dodaje, że zanim zdecydowała się na zabieg, omówiła wszystko bardzo dokładnie z ekspertem zdrowia w szkole. Jednak rodzice nie są tak postępowi jak szkoła oraz ich dziecko i twierdzą, że akcja była „niemoralna”. Dyrekcja szkoły podkreśla jednak, że wszczepianie implantów hormonalnych jest formą antykoncepcji zalecaną przez władze. Wszczepianie implantów antykoncepcyjnych 13-latkom wzbudził również sprzeciw działaczy z organizacji pozarządowej „Family Education Trust”, którzy uważają, że taka antykoncepcja daje nastolatkom przyzwolenie na

Bez dotacji dla ośrodka ks. Isakowicza-Zaleskiego

Bez dotacji dla ośrodka ks. Isakowicza-Zaleskiego

„Rzeczpospolita” informuje, że chodzi o dwie całodniowe świetlice terapeutyczne w Chrzanowie i Radwanowicach pod Krakowem. Z terapii w tych ośrodkach korzystają przede wszystkim dzieci z podkrakowskich wsi z zespołem Downa i porażeniem mózgowym. „Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych nas wspiera od lat i za to dziękuję. Jednak te dwie świetlice, które znalazły się na dalszych miejscach, mają olbrzymie znaczenie dla tych dzieci” – mówi "Rz" ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski. „Niestety rodzice dzieci dowiedzieli się, że decyzją Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w Warszawie obie placówki w 2012 r. nie dostaną ani grosza. W arkuszu ocen, sporządzonym przez anonimowych biurokratów ze stolicy, zabrakło bowiem dosłownie jednego punktu. Oznacza to likwidację placówek, a co za tym idzie wyrzucenie osób niepełnosprawnych i terapeutów na bruk”- dodaje duchowny na swoim blogu.