Tag

Tag: warszawa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem warszawa.

(fot. flickr)

Przygotowują zamach w warszawskim metrze?

- Nocami w Warszawie grupa ludzi chodzi po ulicach i starannie fotografuje stacje metra. Z doniesień świadków głównym celem fotografów są “schody, wyjścia ewakuacyjne i windy”. Czyżby przygotowania do tego co działo się w Francji i Brukseli? - pisze PRAWA strona medalu na swoim profilu na facebooku.

Wolski dla Fronda.pl: Rozpaczliwy atak opozycji

Wolski dla Fronda.pl: Rozpaczliwy atak opozycji

Hanna Gronkiewicz-Waltz zaprosiła szefa Komisji Europejskiej Fransa Timmermansa na wielki oficjalnie „proeuropejski” marsz, jaki ma się odbyć w Warszawie 7 maja. Zdaniem Marcina Wolskiego wielki antyrządowy zryw środowisk opozycyjnych, może się jednak okazać strzałem samobójczym.

fot. http://shalomwawa.org

Żydzi wierzący w Jezusa przyjechali do Warszawy i ...

Dziesiątki Żydów mesjańskich, najwięcej z Kijowa przybyło do Warszawy na spotkanie "Siła przebaczenia". Podczas wspólnego spotkania wznosili prośby do Boga o przebaczenie jak również przebudzenie w naszym kraju, a także o uwolnienie od przeszkód na drodze ku niemu.

Orzechowski: W Warszawie podszedł do mnie rosyjski komandos i powiedział, że mnie zabije

Orzechowski: W Warszawie podszedł do mnie rosyjski komandos i powiedział, że mnie zabije

– Podczas spotkania z czytelnikami spytałem Garii Kasparowa czy Rosja jest faszystowska. Niedługo potem podszedł do mnie kilka osób. Główny rozmówca, jedna osoba, powiedział, że jest rosyjskim komandosem i że źle się wypowiadam o Rosji i dlatego mnie zabije. Nie spotkałem się z czymś takim. Wzburzyłem się, zrobiło się zamieszanie, przyszła ochrona i kilka osób zaczęło to zagłuszać, wszyscy po chwili zniknęli, łącznie z komandosem – mówił na antenie Telewizji Republika Michał Orzechowski, działacz praw człowieka, członek World Solidarity. Jak zapowiedział, sprawa ta zostanie zgłoszona do Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego i prokuratury.

Strzemecki: Czy ambasada USA chce rządzić Polską?

Strzemecki: Czy ambasada USA chce rządzić Polską?

Według informacji podanych przez portal Wirtualna Polska, podczas serii spotkań z Jarosławem Kaczyńskim, bądź innymi politykami rządzącej koalicji amerykański ambasador w Polsce Paul Wayne, a także były ambasador Dan Fried mieli mówić o "działaniach rządu RP wobec Trybunału Konstytucyjnego RP, [...]komunikować swoje zaniepokojenie panującym kryzysem konstytucyjnym i naciskać, by rząd zastosował się do rekomendacji Komisji Weneckiej." Nagłówek portalu głosi wręcz, że "O sprawie TK w Polsce zdecyduje administracja Obamy"

Polacy, Brońmy Teatru Żydowskiego przed Żydami z TSKŻ!

Polacy, Brońmy Teatru Żydowskiego przed Żydami z TSKŻ!

- Jesteśmy kompletnie zaskoczeni. Pismo z żądaniem zamknięcia teatru dostaliśmy dziś, nie mieliśmy wcześniej takich sygnałów. Złapał mnie pan na próbie spektaklu, w sobotę zapraszamy na przedstawienie "Marienbad", a w niedzielę na czytanie wierszy żydowskich poetów zamordowanych przez Stalina. Teatr będzie grać do końca! - mówiła w piątek Gołda Tencer, dyrektorka Teatru Żydowskiego dla warszawskiej "Gazety Wyborczej".

Matka Kurka o kolejnym pikniku ORMO-KOD w Warszawie

Matka Kurka o kolejnym pikniku ORMO-KOD w Warszawie

Jesteśmy po kolejnym pikniku ORMO i proszę mi wybaczyć tę małą wyszukaną paralelę, ale zwłaszcza po ostatnich popisach związanych z wypadkiem Prezydenta Andrzeja Dudu nie zamierzam się bawić w subtelności. Produkuję felieton w momencie, gdy ratusz stołeczny nie „policzył” frekwencję. Idą plotki, że maszerowało 50 tysięcy, czyli pełna katastrofa, bo przypomnę, że w obronie esbeckiego kapusia miało maszerować 80 tysięcy. Wypadałoby napisać, że to nieważne, ale nie ma powodu do uników. Ważne, skoro uczestnicy całego cyrku nie mają odwagi kłamać na stałym poziomie, to wiadomo, że morale zdycha. Wszystko było do przewidzenia i na wiele miesięcy wcześniej dokładnie pisałem dlaczego stanie się tak, jak się musiało stać i czego świadkami jesteśmy dziś. Wskazywałem oczywiste powody, które w żaden sposób się nie zniosły. Podstawy problem ORMO polega na dwóch czynnikach. To są stare, zmęczone i skompromitowane twarze, spasione koty idące w pierwszym szeregu naiwnej rewolucji. Nie można patrzeć po