Tag

Tag: kościół

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem kościół.

Małgorzata Rutkowska: Ateistyczna międzynarodówka prowadzi wojnę z Kościołem

Kościół

Małgorzata Rutkowska: Ateistyczna międzynarodówka prowadzi wojnę z Kościołem

Wzniecanie niechęci i wrogości to zawsze pierwszy etap, by łatwiej przejść do fizycznych prześladowań kapłanów i zniszczenia depozytariusza wiary objawionej dwa tysiące lat temu przez Chrystusa. Metody destrukcji zmieniły tylko szaty, mechanizm pozostał ten sam. Gilotyną są dziś przede wszystkim media, które zadadzą śmierć cywilną każdemu, kto powie „non possumus” rozwadnianiu nauki Kościoła - pisze Małgorzata Rutkowska w najnowszym wydaniu "Naszego Diennika".

Ks. abp J. R. Pawłowski: Powieś sobie psuedo-artysto zdjęcie Twojej matki na śmietniku

Kościół

Ks. abp J. R. Pawłowski: Powieś sobie psuedo-artysto zdjęcie Twojej matki na śmietniku

Nie wolno nam o tym milczeć! Matki nie wyrzuca się na śmietnik! Powieś sobie pseudo-artysto i pseudo-polityku, powieś sobie na śmietniku zdjęcie Twojej matki i zobacz, czy to miłe. Ale od mojej matki i od mojej Matki Najświętszej wara! To nie jest żadna forma artystycznego przekazu. To jest paskudna obraza wszystkich matek w Polsce i obraza Najświętszej Matki – powiedział ks. abp Jan Romeo Pawłowski komentując profanację obrazu Matki Boskiej Częstochowskiej w Płocku.

Anielska orka świętego Izydora

Wiara

Anielska orka świętego Izydora

Święty Izydor żył w Hiszpanii na przełomie XI i XII wieku. Urodził się w Madrycie ok. 1080 roku. Wychowywany był w bojaźni Bożej, miłości i posłuszeństwie rodzicom. Unikał zła, szanował starszych, a wszystkie polecenie wykonywał sumiennie. Dzielił się z ubogimi wszystkim, co miał. Był bardzo pobożny, jego życie wypełniała ciężka praca na roli, modlitwa, miłosierdzie względem ubogich i oddanie Matce Bożej. Swą pobożnością, pracą, skromnością, pokorą zjednywał sobie ludzi.

Abp Głódź przeprasza: Użyłem niewłaściwych słów

Kościół

Abp Głódź przeprasza: Użyłem niewłaściwych słów

Użyłem niewłaściwych słów. Chcę zapewnić, że nie miały one na celu urazić ofiar pedofilii. Tym bardziej te osoby przepraszam i łączę się z nimi w ich cierpieniu – napisał metropolita gdański abp Sławoj Leszek Głódź w specjalnym oświadczeniu.

screenshot Youtube - PCh24TV · Polonia Christiana

Zobacz

Dlaczego katolewicy nie przeszkadza homoprofanacja?

„W każdym kraju zwolennicy rewolucji seksualnej głoszą w danym momencie to, co ich zdaniem jest społecznie możliwe. Tak jak mówił Paweł Rabiej w jednym z ostatnich wywiadów – na początku mówimy o związkach partnerskich, później przyjdzie czas na małżeństwa homoseksualne, a na koniec – adopcja dzieci przez homoseksualistów. To jest klasyczny program i taktyka, która wykorzystywana jest również przez środowiska katolicyzmu otwartego” - mówił Paweł Chmielewski w rozmowie z Marcinem Austynem, którą publikuje w serwisie Youtube Polonia Christiana. Zachęcamy do wysłuchania całej rozmowy poniżej:

Fot. zorro2212 via Wikipedia, CC 4.0

Skandal

Małgorzata Rozenek-Majdan bluźni!!! ,,In vitro jest jak niepokalane poczęcie''

Skandaliczne słowa padły z ust Małgorzaty Rozenek-Majdan, znanej szczególnie jako „Perfekcyjna pani domu”. Kobieta przyznała, że obaj jej synowie poczęci zostali dzięki in vitro, obecnie zaś stara się o trzecie dziecko. Nazwała przy tym wspomnianą metodę „niepokalanym poczęciem”! Co gorsza, najwidoczniej kompletnie nie ma pojęcia, o czym mówi.

Watykan: Biskupi mogą być pewni - nie unikną kary

Kościół

Watykan: Biskupi mogą być pewni - nie unikną kary

Papież Franciszek wprowadził stan pewności prawnej. Po ogłoszonym w ubiegły czwartek Motu proprio wszyscy biskupi, kapłani i zakonnicy wiedzą dokładnie, co należy do ich obowiązków w przypadku nadużyć seksualnych. Mogą być też pewni, że jeśli zaniechają swych powinności, to poniosą tego konsekwencje prawne. Tak o wchodzących w życie 1 czerwca nowych normach mówi jeden z czołowych kanonistów ks. prof. Patrick Valdrini z uniwersytetu laterańskiego.

fot. Katarzyna Czerwińska, lic. CC BY-SA 3.0 via Wikipedia, zdj. edyt.

Senator Libicki: Trzeba zerwać związek Kościoła i polskości

"Dziś zdanie prymasa Wyszyńskiego, że kto uderza w Kościół, uderza także w Polskę jest po prostu zdaniem przestarzałym. Ja wiem, że pisze rzeczy dla zwykłego polskiego księdza, lat 60 i więcej zwyczajnie obrazoburcze, ale tak po prostu jest" - pisze w kontekście skandalu nadużyć seksualnych w Kościele senator Jan Filip Libicki.