Tag

Tag: gazeta wyborcza

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem gazeta wyborcza.

(fot.  youtube)

Odlot

Jak sobie ,,Wyborcza'' twarz wyciera Janem Pawłem II

Święty Jan Paweł II przez środowisko "Gazety Wyborczej" jest traktowany instrumentalnie i wybiórczo. Niektórzy żartują nawet, że to nie "Gazeta Wyborcza", a "Wybiórcza" właśnie. Kiedy trzeba to jest oskarżany o najgorsze czyny, jednak gdy można uderzyć w tradycję, czy Polskę - dziennikarze tegoż medium znajdą i stosowny cytat.

Dla ,,Wyborczej'' świętych nie ma. Atak na św. Faustynę

Kościół

Dla ,,Wyborczej'' świętych nie ma. Atak na św. Faustynę

Dokładnie w Niedzielę Wielkanocną "Gazeta Wyborcza" postanowiła przedrukować w swoim serwisie internetowym tekst Joanny Bator poświęcony biografii św. siostry Faustyny Kowalskiej autorstwa Ewy K. Czaczkowskiej. "Histeryczka, dziwadło- mówiły o niej zakonnice"- czytamy w tytule linku do tekstu na facebookowym fanpejdżu "GW". W serwisie internetowym "Wyborczej" tytuł zaczyna się od słów "Nieświęty żywot siostry Faustyny".

Żale Birgfellnera w "Wyborczej": Kaczyński mnie oszukał, bo jestem cudzoziemcem

Polska

Żale Birgfellnera w "Wyborczej": Kaczyński mnie oszukał, bo jestem cudzoziemcem

- Myślę, że właśnie dlatego mnie oszukał, bo jestem cudzoziemcem. Wiedział też, że jego ludzie nie są w stanie podołać takiemu zadaniu jak budowa wieżowca przy Srebrnej. Mówił mi, że to jego wielka idea, że próbował ruszyć tę inwestycję od 15 lat, ale nikt nie był w stanie jej zrealizować. Jego ludzie tylko o tym gadali - mówił Gerald Birgfellner w rozmowie z dziennikarzami "Gazety Wyborczej".

Zdj. Twitter/Wyborcza.pl

Odlot

ŻENADA! Reporterzy czy 'chłopcy na posyłki' Giertycha?

Reporterzy "Gazety Wyborczej" wybrali się do prezesa PiS, Jarosława Kaczyńskiego, aby... pomóc politykowi w odbiorze awizo. Internauci wyśmiali młodziutkiego dziennikarza, który pożalił się, że nie znalazł skrzynki na listy, a ochroniarz prezesa PiS kazał przestać filmować.

Fot. Jennifer Moo via Flickr, CC BY-ND 2.0

ACTA 2: ,,Fakt'' i ,,Wyborcza'' nie widzą problemu!

Dzienniki „Fakt” i „Gazeta Wyborcza” świętują przegłosowanie w Parlamencie Europejskim dyrektywy o prawach autorskich zwanej „ACTA 2”. Gazety te uspokajają też zaniepokojonych internautów, a głosy oburzenia z powodu ACTA 2 nazywane są „agresywną propagandą”.

screenshot twitter

Skandal

Skakali po pomniku smoleńskim na hulajnogach, a TVN i ,,GW'' manipulują! Policja publikuje nagranie

Skandaliczna manipulacja „Gazety Wyborczej” i „Faktów” TVN. W materiałach obu mediów poinformowano o interwencji policji przy pomniku ofiar katastrofy smoleńskiej w Warszawie w związku z jeżdżącymi na hulajnogach nastolatkami. Według GW i TVN funkcjonariusze mieli „ścigać” nastolatków jeżdżących „wokół” pomnika. Jak było naprawdę? Policja zamieściła nagranie.