Tag

Tag: cud

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem cud.

W 2020 r. nadzwyczajne wystawienie Całunu Turyńskiego

Kościół

W 2020 r. nadzwyczajne wystawienie Całunu Turyńskiego

Arcybiskup Turynu zapowiedział, że w tym roku odbędzie się nadzwyczajne wystawienie Całunu Turyńskiego. Okazją do tej inicjatywy będzie 43. Europejskie Spotkanie Młodych Taizé, które pod koniec roku zostanie zorganizowane w stolicy Piemontu (od 28 grudnia br. do 1 stycznia 2021). Abp Cesare Nosiglia poinformował, że wystawienie Całunu stanie się możliwe dzięki specjalnemu pozwoleniu Papieża Franciszka.

(fot. wikipedia/Domena publiczna)

Wiara

Proroctwo św. Szarbela

Święty Charbel został beatyfikowany 5 grudnia 1965 przez Pawła VI. Z tej okazji przypominamy słowa ks. Jarosława Cieleckiego, wielkiego apostoła Szarbela.

Fot. via Pixabay, CC 0

Wiara

Niezwykłe świadectwo: jak odmawianie Nowenny Pompejańskiej wyrwało ją z piekieł!

Moi Drodzy, pragnę złożyc swoje świadectwo i podzielić się moimi doświadczeniami odnośnie Nowenny Pompejańskiej. O Nowennie usłyszałam już wiele lat temu, ale zawsze przerażał mnie fakt odmawiania Różańca przez 54 dni…dla mnie było to zwyczajnie niewykonalne i nawet nie próbowałam. Ale może zacznijmy od początku i tutaj proszę o cierpliwość bo dużo się wydarzyło, a bardzo chciałabym się tym z Wami podzielić…

Screenshot Youtube

Wiara

Cud krwi - wyzwanie rzucone nauce

Święty January poniósł męczeńską śmierć w 305 r. w Pozzuoli pod Neapolem. Od tamtego czasu uobecnia się cudowny znak przemiany skrzepniętej krwi Świętego w tętniczą krew żyjącego człowieka. Co Pan Bóg pragnie nam powiedzieć poprzez ten znak?

Wiktoria uzdrowiona ze złośliwego nowotworu za sprawą św. Jana Pawła II

Kościół

Wiktoria uzdrowiona ze złośliwego nowotworu za sprawą św. Jana Pawła II

1. Bliski współpracownik Papieża Jana Pawła II kard. Francesco Marchisano, odpowiedzialny za Bazylikę św. Piotra, ujawnił szczegóły swojego cudownego uzdrowienia dzięki modlitwie Ojca Świętego. Ten włoski kardynał zaprzyjaźnił się zks. bp Wojtyłą w 1962 r. Przed pięcioma laty poważnej operacji została poddana jedna z głównych szyjnych arterii, która dostarcza krew do mózgu. Niestety, podczas operacji, na skutek lekarskiego błędu, została sparaliżowana jego prawa struna głosowa. Mówił tak cicho i niewyraźnie, że nie można go było zrozumieć. Pewnego dnia przyszedł odwiedzić go Ojciec Święty. Dotykając chorego miejsca powiedział: "Nie lękaj się, zobaczysz, że Pan na nowo da ci głos. Będę się modlił za ciebie". W krótkim czasie po tym spotkaniu został całkowicie uzdrowiony.