Tag

Tag: cud

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem cud.

Fot. via Pixabay.com

Wiara

Czy wolno prosić Boga o cud?

Człowiek wierzący, znalazłszy się w takiej sytuacji, w naturalny niejako sposób pragnie zwrócić się do Boga. Jednakże tego rodzaju okoliczności mogą rodzić w sercu pewną rozterkę, wątpliwość, pytanie: jak się modlić w takiej sytuacji, gdy tradycyjna modlitwa o zdrowie nabiera charakteru błagania o cud. Czy wolno prosić o cud? Czy może mam jedynie prosić o siły do pogodzenia się z wolą Bożą? Czy moja wiara przetrzyma próbę ewentualnego niewysłuchania mojej modlitwy? Czy moja wiara jest w ogóle na tyle mocna, by prosić o uzdrowienie? Wszak Jezus mówił do człowieka, który prosił go o cud uzdrowienia: „Według twojej wiary niech ci się stanie...”.

Screenshot via: Youtube (Miłujcie się!, Agape & RCS TV)

Wiara

Cuda Zmartwychwstania: Chusta z Manopello

Od wieków w Watykanie czczony jest wizerunek Jezusa, który miał odbić się na chuście Weroniki. Czy to prawdziwe oblicze? Czy jest to chusta Weroniki? I czy płótno to rzeczywiście znajduje się jeszcze w Watykanie? Paule Badde twierdzi, iż wizerunek zwany vera eikon (tzn. prawdziwe oblicze), został wykradziony z bazyliki św. Piotra przed 500 laty, a przechowywany jest obecnie w Manopello. Płótno to nie jest jednak chustą Weroniki lecz całunem, którym przykryto twarz Chrystusa po złożeniu do grobu

Fot. Screenshot You Tube Napoli Canale

Wiara

Cud krwi - wyzwanie rzucone nauce

Święty January poniósł męczeńską śmierć w 305 r. w Pozzuoli pod Neapolem. Od tamtego czasu uobecnia się cudowny znak przemiany skrzepniętej krwi Świętego w tętniczą krew żyjącego człowieka. Co Pan Bóg pragnie nam powiedzieć poprzez ten znak?

Fot. via Pixabay.com

Świadectwo. Jestem zdrowa dzięki odmawianiu Różańca do Siedmiu Boleści NMP

W styczniu 2014 roku lekarze zdiagnozowali u mnie zaawansowany nowotwór piersi. Operacja była konieczna dla ocalenia życia. 11 marca trafiłam do szpitala. Tam odwiedziła mnie moja szwagierka na kilka godzin przed operacją. Dała mi Różaniec do Siedmiu Boleści NMP i ulotkę jak się na nim modlić. Powiedziała, że jej kolega, który pracuje w szpitalu, odmawiał ten różaniec przez dziewięć dni w intencji swojego brata. Po upływie 9 dni wydarzył się cud – jego brat został uleczony z choroby serca. Przeczytałam ulotkę i prosiłam Matkę Bożą o wstawiennictwo.

Fot. screenshot - YouTube (aciprensa)

Kościół

Zmarła w 2019 roku. Odkryto, że ciało zakonnicy nie uległo rozkładowi

Media donoszą o cudzie w niewielkiej miejscowości pod Kansas. W czasie ekshumacji zmarłej w 2019 roku zakonnicy ze zgromadzenia Sióstr Benedyktynek Maryi Królowej Apostołów w Gower okazało się, że jej ciało nie uległo rozkładowi. Do benedyktyńskiego opactwa przybywa tysiące pielgrzymów chcących pomodlić się przed ciałem siostry Wilhelminy Lancaster.

Fot. via Pixabay.com

Świadectwo

Świadectwo chorej na nowotwór. Jestem zdrowa przez odmawianie Różańca do Siedmiu Boleści NMP

W styczniu 2014 roku lekarze zdiagnozowali u mnie zaawansowany nowotwór piersi. Operacja była konieczna dla ocalenia życia. 11 marca trafiłam do szpitala. Tam odwiedziła mnie moja szwagierka na kilka godzin przed operacją. Dała mi Różaniec do Siedmiu Boleści NMP i ulotkę jak się na nim modlić. Powiedziała, że jej kolega, który pracuje w szpitalu, odmawiał ten różaniec przez dziewięć dni w intencji swojego brata. Po upływie 9 dni wydarzył się cud – jego brat został uleczony z choroby serca. Przeczytałam ulotkę i prosiłam Matkę Bożą o wstawiennictwo.

flickr

Wiara

Niesamowita historia mega-cudu jasnogórskiego

Dzieje Sanktuarium Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze przepełnione są niemal istnym zalewem wielkich cudów i łask, jakich wierni od wieków doświadczali w tym wyjątkowym miejscu. Jednak historia równoczesnego wskrzeszenia aż trzech martwych członków jednej ze śląskich rodzin niewątpliwie zasługuje na szczególną uwagę.