Tag
Tag: cud
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem cud.
Modlitwa dla tych, którzy potrzebują prawdziwego CUDU!
Panie Jezu, staję przed Tobą taki jaki jestem. Przepraszam za moje grzechy, żałuję za nie,proszę przebacz mi.
Uzdrowienia za wstawiennictwem Św. Jana Pawła II
Zostałam zdiagnozowana w czerwcu 2001 r. Choroba Parkinsona zaatakowała lewą stronę mojego ciała, co było dla mnie naprawdę trudne, ponieważ jestem leworęczna. Po trzech latach, w czasie których początkowe symptomy mojej choroby postępowały wolno, nastąpiło znaczne pogorszenie: wzrost drżenia, sztywnienie, bóle i bezsenność.
Cud! Ci jezuici przeżyli wybuch bomby atomowej w Hiroszimie
Sierpień 1945 r. zapisał się w dziejach świata jako dzień zrzucenia przez Amerykanów bomby atomowej na Hiroszimę. Nie mam jednak zamiaru przypominać ofiar, które szacuje się na kilkadziesiąt tysięcy, nie licząc wielu tysięcy osób, które umarły w kolejnych latach w wyniku choroby popromiennej. Chcę wspomnieć ośmiu jezuitów, którzy przeżyli wybuch bomby atomowej, pomimo przebywania w okolicy epicentrum wybuchu.
Cud eucharystyczny w Lanciano i Całun Turyński
Ludziom słabej wiary, wątpiącym lub nie wierzącym w Eucharystię zostały dane bardzo czytelne znaki wzywające do nawrócenia, do wiary w rzeczywistą obecność Jezusa w Eucharystii.
Przez 50 lat żywiła się tylko Ciałem Chrystusa!
Chociaż Marta Robin zmarła już dziewiętnaście lat temu, to jednak we Francji "pełno jej" wszędzie: w ruchach chrześcijańskiej odnowy, w nowopowstałych wspólnotach zakonnych, w książkach, artykułach.. . A to płynie z faktu, że przez jej dom przewinęło się ponad sto tysięcy ludzi, a dla każdej z osób spotkanie z Martą stało się źródłem nowej mocy, nowego spojrzenia na życie, a niejednokrotnie początkiem prawdziwego nawrócenia.
CUD! Święty Charbel zoperował jej nowotwór!
Może i Ciebie to spotka ! W Libanie miał miejsce cud. Kobieta posiadająca zmiany nowotworowe tętnic została zoperowana przez zmarłego dawno mnicha, wielkiego cudotwórcę kościoła maronickiego!
Ponad dwa tysiące osób zobaczyło na niebie ukrzyżowanego Jezusa Chrystusa!
W niedzielę 3 października 1847 roku, ponad 2000 osób w Ocotlan w Meksyku zobaczyło doskonały obraz ukrzyżowanego Jezusa Chrystusa, który pojawił się na niebie. Wizerunek Chrystusa widniał ponad 30 minut.
Wielki cud św. Jana Pawła II - Zakonnica uzdrowiona z choroby Parkinsona!
Ilekroć mam do czynienia z zatwardziałymi ateistami, opowiadam im tę historię z 2 czerwca 2005 roku. Mówię o chwili, kiedy krew zastygła mi w żyłach.
Niesamowity znak ognia
Raymond Nader, dyrektor libańskiej telewizji katolickiej Tele-Lumiere (www.telelumiere.com), od dziecka fascynował się tajemnicą Boga. Jako student próbował znaleźć naukowe wytłumaczenie aktu stworzenia, stawiał sobie najtrudniejsze teologiczne pytania dotyczące tajemnicy naszego zbawienia w śmierci i Zmartwychwstaniu Chrystusa, misterium Eucharystii, Trójcy Świętej i innych zagadnień. Szukał na nie odpowiedzi nie tylko poprzez czytanie dzieł teologicznych, ale również w wytrwałej, codziennej modlitwie i kontemplacji.
Oto wspaniała modlitwa o CUD - odmów i przekonaj się!!!
Panie Jezu, staję przed Tobą taki jaki jestem. Przepraszam za moje grzechy, żałuję za nie,proszę przebacz mi.
Cudowne łzy Matki Bożej w Lublinie. Wielki znak dla Polski
Jest 3 lipca 1949 r. Na twarzy Matki Bożej z katedry lubelskiej pojawiają się łzy. Nikt nie może tego wytłumaczyć, wiadome jest tylko jedno: to nie jest dobry czas na cuda. Władze komunistyczne przygotowują się właśnie do obchodów 70. rocznicy urodzin Józefa Stalina.
Materialne dowody na istnienie Boga - ateiści są bezradni
Materialne dowody na istnienie Boga - ateiści są bezradni
Dlaczego figura Maryi płakała krwawymi łzami?
Tajemnica krwawych łez Madonny w Civitavecchia